Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Takica
    22. Ožujak 2022. 18:34

Dobrodoslica novim curama i sto prije da postupci budu uspjesni🍀🍀🍀
    Bravo za endometrij super brojke. 
    I moj muz je pio i Proxeed i jos neke slicne preparate ali najbolji nalaz je nakon promjene zivotnih navika. 
    Jos samo da ga odviknem od saune nakon teretane👌👌👌

10/2022 Bahcceci, PGD zadovoljavajuci.FET 21.11. Beta 02.12.(104),4.12(210),6.12(518)UZV 6+0❤. Qualified 360 uredan. Stize nam devojčica 💗

Panda.
    22. Ožujak 2022. 19:24

Stela_M

Panda.

Rainbow_Hope 🌈

Panda.

Isadora iAnčida se nadovežem na dodatke za loš spermiogram. Mi također nemamo nikakve pomake od Fertilup i sličnih preparata. Zasad nije ništa pomoglo, osim nekih prirodnih čajeva za bakterije. Trenutno uzima sve odvojeno i u većim dozama. Nadam se da neće biti bacanje novaca opet.😐

Ja ću samo reći da je mm najbolji spermiogram imao prvi put, kad nije pio baš ništa 🙈 Pio je neko vrijeme Profertil i sad Fertilsan M, mješavinu orašastih, suhog voća i meda, indijske, koenzim q10, magnezij i cink i spermiogram duplo gori. To je sve u roku od 3 mjeseca od cijepljenja pa se nadamo da će se popraviti, odnosno nadamo se da neće ni trebati više 🤭 Vjerujemo u svoju mrvu 💪🥰

I mi smo probali i to ništa. Čini mi se da sve isto bude ili barem slično. Sad kako bude da bude. 😅
    Ja se nadam da vama više neće trebati to i da se mrva uspješno primi za mamu. Navijam za vas od ❤💫😘

Panda mislim da je moj najviše pomogao taj Tribulus s macom jer je to na biljnoj bazi potiče testosteron i spernatogenezu 🤷‍♀️

Stela Proučila sam dobro tvoju listu dodataka i taj Tribestan. 😊 Jel to onaj bugarski ili neki drugi brend? S obzirom da nam je postupak uskoro, ostavit ću to za idući ako ovaj ne uspije. Ne vjerujem da će išta sad za mjesec dana pomoći. Ti si svog dragog dovela u red i svaka čast. Jedva čekam tvoj postupak. Mislim da nema spremnije od tebe. 😊😘

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Rainbow_Hope 🌈
    22. Ožujak 2022. 19:41

Mrs.IBT

Pozdrav svima, nadam se da pišem na dobroj temi.

Imam 29 godina, muž 32.
    06/21 ostala sam trudna neplanski nakon 1 nezaštićenog odnosa, nažalost je bio spontani u 6+7. Sama sam se očistila.
    Od 2017. imam hipotireozu i uzimam za to terapiju. Nakon spontanog TSH je bio povišen, skoro 7 i od početka ove godine sam na povećanoj terapiji.
    Nakon spontanog pokušavali smo prirodno, i nitko nije vidio problem što ne uspijevamo prirodno, ali me je ipak ginekolog poslao na vađenje krvi da budemo sigurni da je sve ok.
    Danas došli nalazi. Stanje je ovako. Imam hashimoto, TSH je 2.178 sada.
    Drugi paramenti štitnjače (FT3 i FT4) uredni.
    LH je 3.22 IU/L,
    FSH je 11.47 IU/L,
    Prolaktin 163 mIU/L,
    Estradiol 107.1 pmol/l,
    Testosteron 0.274 nmol/l (mrvicu snižen) i
    AMH 0.404 ng/L (snižen, interval je 1.20-9.05)

Na svakom pregledu do sada nikad nisam imala problema, uvijek je sve bilo uredno, kao i ciklus koji je cca 26 dana.
    Muž je išao na spermiogram, ali mislim da će biti u redu jer smo imali kućni koji je bio isto uredan.

Prepala sam se kad sam vidjela ovaj AMH, i zbilja se bojim da nećemo moći prirodno ostati trudni.
    Ne mogu dočekati da dobijem povratnu informaciju od ginekologa (socijalnog). Hoće li me uputiti dalje u MPO, ima li netko ovakva iskustva?
    Želim napomenuti da kao i sve žene ovdje, želimo čim prije dobiti bebicu, ali htjela bih znati što učiniti ako ginekolog kaže da i dalje pokušavamo prirodno?
    Da li da idemo negdje privatno u MPO, ako da, gdje? Mi smo iz Rijeke, ali možemo ići bilo kuda.

Hvala na čitanju, nadam se da ćete me uputiti što i kako dalje. :(

Dobro nam došla!
    Nizak AMH u kombinaciji s visokim FSH ukazuje na smanjenu ovarijsku rezervu i mislim da s takvim nalazima nemate što čekati, nego se što prije naručiti na MPO konzultacije. Jesu li ti kad brojili antralne folikule na ultrazvuku? Na prvim stranicama imaš popis ustanova koje se bave MPO-om pa malo prouči. Osnovno je pitanje želite li ići preko HZZO-a ili plaćati postupak pa prema tome za početak odlučiti, meni su za nizak AMH od privatnika preporučili dr. Alebića u Podobniku, ali ipak smo se odlučili za B+ da iskoristimo koji postupak preko HZZO-a. 

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Mrs.IBT
    22. Ožujak 2022. 20:05

Vi mislite da je FSH visok u ovom nalazu iako je u granicama normale za ovu fazu?
    Na utz-u mi nisu nikad brojali folikule, zadnja dva utz-a je bila vidljiva ovulacija kroz koji dan.
    Ne znam da li ćemo ići preko HZZO ili privatno, pročitala sam ustanove koje se bave time. Koliko se čeka npr u KBC-ovima, ili npr u toj poliklinici koju ste vi navela da se može preko HZZO-a? Koliko HZZO uopće daje postupaka? Koliko privatno košta jedan postupak, recimo gledala sam cjenik od Podobnika, ali su cijene zbilja jako jako različite.

• EvaEva
    22. Ožujak 2022. 20:09

Cure, trenutno pijem heferol, d vitamin, omegu, prenatalne, ubiquinol i dhea. S obzirom da mi je danas 1DC i uskoro startam sa stimulacijom, pretpostavljam da sve dodatke mogu i dalje uzimati, jedino za ubiquinol i dhea-u nisam sigurna kada prestati? Čini mi se za ubiquinol da se pije do aspiracije, a dhea? 

👰34,
    🤵37,
    2 x vanmaternička,
    3/2022 - 1. IVF, ET 2 blastociste-biokemijska, 3 blastociste smrznute
    FET prirodni 13.7. 2 blastociste 👉 beta 25.7. 🤞🤞🤞 8.dpt - plus ko kuća 😂, 12. dpt beta 508👌, 15. dpt beta 2457
    8.8. UZV ❤️ i manji hematom
    Termin 2.4. I gestacijski dijabetes...

Dashuri
    22. Ožujak 2022. 20:32

Meni je stomak sve veći i veći, užasno tvrd i boli me toliko da imam muku uspravno šetat. Je li moguće da je ovo kasni hiper? Baš sam prepadnuta. Ne znam šta mi je činit🤢

05.12.2022 💗

Stela_M
    22. Ožujak 2022. 21:01

Panda u ljekani ima za kupiti bugarski je u zelenoj nekoj kutijici ali imaš i u Polleo sportu s dodatkom ekstrakta mace i veće je pakiranje od toga u ljekarni čak u Polleo sportu znaju imati po dva pakiranja za cca 300 kuna a zove ti se Testorage xtreme ali ti od svog srca želim da u ovom postupku bude puno jajčeka i puno smrzlića i da ti neće trebati boostanje 🤞🤞🙏🙏🙏🙈❤❤
    Eh sa mi smo se okrenuli za 360 stupnjeva u nadi da će nam to sve pomoći za postupak pa ćemo se nadati da će te promjene donijeti jedan mirisni smotuljak 🤭 

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Rainbow_Hope 🌈
    22. Ožujak 2022. 21:07

Mrs.IBT

Vi mislite da je FSH visok u ovom nalazu iako je u granicama normale za ovu fazu?
    Na utz-u mi nisu nikad brojali folikule, zadnja dva utz-a je bila vidljiva ovulacija kroz koji dan.
    Ne znam da li ćemo ići preko HZZO ili privatno, pročitala sam ustanove koje se bave time. Koliko se čeka npr u KBC-ovima, ili npr u toj poliklinici koju ste vi navela da se može preko HZZO-a? Koliko HZZO uopće daje postupaka? Koliko privatno košta jedan postupak, recimo gledala sam cjenik od Podobnika, ali su cijene zbilja jako jako različite.

Prvo, tu smo svi na ti 🤗 Koji dan ciklusa si vadila nalaze? 3-5 dc ne bi smio biti tako visok. Broj antralnih folikula je važan pokazatelj rezerve jajnih stanica.
    Lista čekanje ovisi od klinike do klinike, u mojoj se čeka oko 3-4 mjeseca, u nekima i po 6 mjeseci, u nekima (npr. Sv. Duh) se ne čeka skoro ništa. Cijena privatno ovisi o broju jajnih stanica, vrsti postupka i koliko će ti lijekova trebati, ali načelno oko 15-20.000 kuna ukupno s lijekovima. Cijene na stranicama poliklinika ne uključuju lijekove, na to dodaj 5-6.000 kuna za lijekove.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Leky
    22. Ožujak 2022. 21:08

Issadora

Profertil ili Fertilup ili nešto treće? Tko je bildao spermiće, help :)

Odradili oboje 6mj Fertilupa, nikad gori rezultat spermiograma, brdo bacenih para, isto cula od dosta cura ciji su muzevi uzimali Profertil. Nakon toga M koristio pojedinacno cisti maca prah, cink, selen, vitamin E (sve od Solgara) i imali smo puno bolji rezultat.

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Mrs.IBT
    22. Ožujak 2022. 21:12

Rainbow_Hope 🌈

Mrs.IBT

Prvo, tu smo svi na ti 🤗 Koji dan ciklusa si vadila nalaze? 3-5 dc ne bi smio biti tako visok. Broj antralnih folikula je važan pokazatelj rezerve jajnih stanica.
    Lista čekanje ovisi od klinike do klinike, u mojoj se čeka oko 3-4 mjeseca, u nekima i po 6 mjeseci, u nekima (npr. Sv. Duh) se ne čeka skoro ništa. Cijena privatno ovisi o broju jajnih stanica, vrsti postupka i koliko će ti lijekova trebati, ali načelno oko 15-20.000 kuna ukupno s lijekovima. Cijene na stranicama poliklinika ne uključuju lijekove, na to dodaj 5-6.000 kuna za lijekove.

4. dan ciklusa sam vadila hormone...
    To je čekanje na prvi postupak ili? Iskreno to nam je previše. Želimo krenuti odmah. Ili barem čim prije. 
    Znači definitivno će me ginekolog poslati dalje? Ne mislite da će reći da još pokušavamo prirodno? 
    Kad se uđe u postupak radi li se on svaki ciklus?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.