Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anemona
    08. Ožujak 2022. 18:09

Drage moje, sretan vam dan žena 🌹🦋🥂👑
    Nikitta, podržavam inicijativu, borba vrijedna spomena i osvještavanja pučanstva 💪💛 prije par mjeseci sam potpisala za lijek za cističnu fibrozu, koji je skupljanjem potpisa dodan na listu hzzo, pa ako možemo pomoći i ovaj put, samo javi 🤗
    Mashkica, divno, uživaj u trudnoći 😍

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Anemona
    08. Ožujak 2022. 18:26

Panda, sretno 🍀🤞 možda ti ovaj prirodni još bolje legne i bude uspješan 💪
    Ivana, koliko sam ja shvatila, fet u koji ideš je dio postupka u kojem si bila, a ne poseban postupak

*Cure koje koristite heparin/clexane i sl., imate li vi u obitelji nasljednih bolesti pa su vas doktori poslali na dodatne pretrage (trombofilija, nk stanice, mthfr...)? Možemo li uopće imati takvih problema a da nemamo u obitelji bolesti? 🤔

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Amelie
    08. Ožujak 2022. 18:47

Anemona

Ivana, koliko sam ja shvatila, fet u koji ideš je dio postupka u kojem si bila, a ne poseban postupak

*Cure koje koristite heparin/clexane i sl., imate li vi u obitelji nasljednih bolesti pa su vas doktori poslali na dodatne pretrage (trombofilija, nk stanice, mthfr…)? Možemo li uopće imati takvih problema a da nemamo u obitelji bolesti? 🤔

Nemam takvih bolesti u obitelji (koliko znam)i koristim heparin.. imam neke relativno "blage mutacije" ali doktori su rekli da mi heparin ne može škoditi pa zašto ne. Svakako je uvijek moguće da su kod tebe mutacije nastale prvi put i možda si zato sklonija nekoj bolesti, a da nisi ništa od toga naslijedila obiteljski. Sa trombofilijama tako i sa svime ostalim.. nikad ne znaš što tko od nas nosi u genima.

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Issadora
    08. Ožujak 2022. 18:47

Stela_M

Issadora

Od 8 oplodenih jucer, samo 1 ostala i sutra je upitan transfer. Toliko sam razocarana. Prosli put su bile 4/4. Muz je ovaj put uzimao klomifen… stalno trazim neke moguce uzroke neuspjeha. On sad hoce da se prebacimo u Betaplus. A ja bih, ako ne uspije, plakala onda i zbog popusenog novca 🤦‍♀️ Inace, sve ste tako optimisticne, ja sam tu da narusim zen 🙈
    @Panda sretno s prirodnjakom, sjecam se da smo imale slican tajming i stimulaciju u prosincu

Koliko ti i suprug imate godina, koliki ti je Amh, što si uzimala od lijekova? Koliko znam Beta plus prima uputnice odn postupak se može odraditi na teret Hzzo-a pa ako niste zadovoljni na VV lako se prebacite? Jel suprug uzima što od suplemenata za spermio?

Nadopisala sam u potpis. Njegov nalaz je jako loš, a ja sam s bivšim ostala trudna nakon mjesec dana veze, svi nalazi uredni, dobra zaliha... zato me i sve to frustrira, ocekivala sam oplode, vrate i gotovo 🙈

👨‍🦱 `84 teška oligoastenoteratozoosp.
    86, sve uredno
    9/2021 krenuli u postupak VV

1. ICSI 12/21, klomifen, gonal, cetrotid, 4🥚 ET 16.12 ❌

2. 3/22 Yasmin, Gonal 110, Cetrotid, 8🥚 bez ET 😥
    3. Prirodni- puknuo folikul
    4. 6/22 Suprecur sprej, Ovaleap 225/150/100-8 🥚, ET 2 ❌ 🐧2
    FET X
    5. Ovaleap, orgalutran , nije došlo do oplodnje

Sunny_🐣
    08. Ožujak 2022. 18:53

Anemona

*Cure koje koristite heparin/clexane i sl., imate li vi u obitelji nasljednih bolesti pa su vas doktori poslali na dodatne pretrage (trombofilija, nk stanice, mthfr…)? Možemo li uopće imati takvih problema a da nemamo u obitelji bolesti? 🤔

Moji roditelji nikad nisu imali problem sa trombofilijom, a ni ja, a ipak imam nasljeđenu trombofiliju od jednog roditelja 🤷‍♀️ to sto je nesto u genima ne mora znaci da ce se ikad aktivirat ili smetat, a ipak moze. Tako da ako imas mogucnost napravi pretragu da budes mirna.

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

• Baby❤
    08. Ožujak 2022. 19:01

Bokic curke 😇
    Imam jedno pitanjce za vas pa se nadam da cemo naci neke odgovore :)
    Neznam da li znate, ali imala sam 3 spontana pobačaja.
    I sad nakon što sam sve u glavi posložila htjela bih nekako pomoći i drugim curama s istim problemom.
    Pa me zanima dal imate kakve ideje, vizije kako, što?
    Napravit ću svakako jednu grupu na Instagramu ili nekoj društvenoj mreži i pričat ću o svom iskustvu.
    Imam jedan vec malo duži opis svoje situacije(na tri stranice 🙊)
    Vidjela sam da jedna žena izrađuje neke kao motivacijske kartice, pa jedna žena ima neki motivacijski govor i svašta nešta.
    Inače sam kreativne duše, ali trenutno nemam baš nikve ideje za tu temu. Htjela bih nešto što još možda nije prikazano, nebi htjela biti ponavljalica za nekime. Pa ako imate kakve ideje, nešto što ste možda vi htjele pa se niste usudile to napraviti/izreći? Sve dolazi u obzir, otvorena sam za sve opcije.
    Hvala vam puno 😘

-25 god.
    - 3 spontana pobačaja
    - nasljedna i stečena trombofilija
    -dečko 💙 godina i pol 🥰
    Čekamo curku ❤️

Stela_M
    08. Ožujak 2022. 19:06

Issadora

Stela_M

Issadora

Od 8 oplodenih jucer, samo 1 ostala i sutra je upitan transfer. Toliko sam razocarana. Prosli put su bile 4/4. Muz je ovaj put uzimao klomifen… stalno trazim neke moguce uzroke neuspjeha. On sad hoce da se prebacimo u Betaplus. A ja bih, ako ne uspije, plakala onda i zbog popusenog novca 🤦‍♀️ Inace, sve ste tako optimisticne, ja sam tu da narusim zen 🙈
    @Panda sretno s prirodnjakom, sjecam se da smo imale slican tajming i stimulaciju u prosincu

Koliko ti i suprug imate godina, koliki ti je Amh, što si uzimala od lijekova? Koliko znam Beta plus prima uputnice odn postupak se može odraditi na teret Hzzo-a pa ako niste zadovoljni na VV lako se prebacite? Jel suprug uzima što od suplemenata za spermio?

Nadopisala sam u potpis. Njegov nalaz je jako loš, a ja sam s bivšim ostala trudna nakon mjesec dana veze, svi nalazi uredni, dobra zaliha… zato me i sve to frustrira, ocekivala sam oplode, vrate i gotovo 🙈

A jel dragi uzima što za spemio? Eh da da je taj mpo put tako jednostavan gdje bi nam bio kraj, nažalost treba jako jako jako puno živaca i strpljenja i onda još živaca i strpljenja drugo nam ništa ne prestaje 🙄🥰

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Stela_M
    08. Ožujak 2022. 19:12

Isaadora jel se zna uzrok dijagnoze, jel dragi obavio androloga i mikrobiološku analizu ejakulata?

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Issadora
    08. Ožujak 2022. 20:14

Stela_M

Isaadora jel se zna uzrok dijagnoze, jel dragi obavio androloga i mikrobiološku analizu ejakulata?

Kriptorhizam, s 3 su mu spustili testise, unistena proizvodnja. Prije uzimao maca prah, uzimao je sad klomid i biljne pripravke iz Botane za boostanje plivaca. Imam dojam da se dosta ljude lovi na te dodatke, a bez dokaza da pomazu.
    Vidim da dosta dugo cekate na postupke u Petrovoj, ili namjerno pauzirate? 

👨‍🦱 `84 teška oligoastenoteratozoosp.
    86, sve uredno
    9/2021 krenuli u postupak VV

1. ICSI 12/21, klomifen, gonal, cetrotid, 4🥚 ET 16.12 ❌

2. 3/22 Yasmin, Gonal 110, Cetrotid, 8🥚 bez ET 😥
    3. Prirodni- puknuo folikul
    4. 6/22 Suprecur sprej, Ovaleap 225/150/100-8 🥚, ET 2 ❌ 🐧2
    FET X
    5. Ovaleap, orgalutran , nije došlo do oplodnje

Panda.
    08. Ožujak 2022. 20:26

Sunny hvala puno na pojašnjenju. Vidim da imamo sličnu kombinaciju dijagnoza pa mi tvoj uspjeh ulijeva nadu da će ipak biti nekog pomaka uskoro. 😊
    Anemona hvala ti!!! Nadam se i ja da će me ugodno iznenaditi. 🥰
    Avocado nadam se da ipak nije korona. Ja sam masu puta mislila evo je i uvijek negativna. Neka tako ostane i u tvom slučaju. 😉

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.