Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anči 💕
    08. Ožujak 2022. 14:34

Panda.

Evo da prijavim prirodni postupak. Danas sam išla na pregled i odlučili su me sad staviti u IVF u prirodnom ciklusu. Napravili su odma folikulometriju i folikul je na 13 mm ili tako nešto.Danas mi je 10 dc pa računaju aspiraciju do kraja tjedna.
    Malo me sve to iznenadilo jer nisam očekivala. Nisam ni sama sigurna koliko to ima smisla, ali sam pristala probati i prirodni.
    _____
    Zaostajem 10ak stranica pa ću naknadno pročitati.
    Sad me samo uhvatila glavobolja od puta i svega.
    Šaljem puse svima i nadam se da sam samo dobre vijesti propustila. 😘

Opaaa 😁 je zeznuto je kad te tako na brzinu uhvate ali mozda i bolje 🤞🏻🤭  drzim fige da bude uspiješno 🤗❤️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Anči 💕
    08. Ožujak 2022. 15:30

Janaa4

Pozdrav cure,
    Sretan vam dan žena!
    Krajem mjeseca naručeni smo na prvi pregled u Petrovoj, pa zamolila bih malo informacija što očekivati.
    Na njihovom web-u vidjela sam da se nakon pregleda rade određena ispitivanja, pa zanima me da li u možda mogu ranije napraviti kako bi uštedjeli vremena. Nisam sigurna tko daje uputnice za ova ispitivanja obiteljski liječnik ili gin iz Petrove?
    Što mogu sada obaviti kako bi bili spremni?
    Hvala

Pozdrav..bilo bi dobro da partner odradi spermiogram, to mu daje njegov doktor opće prakse..
    Također ti bi mogla napravit papu, briseve, spolne hormone, kks, markere na spolne bolesti i krvnu grupu i rh faktor..također i on treba obavit markere, krvnu grupu i rh faktor..ne brini ako ne stignes obavit nije problem ali eto uštedit ces si vrijeme ako uspijes obavit bilo sta od ovog 😁

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Panda.
    08. Ožujak 2022. 15:30

Stela ja sam ti i dalje u KBC Split. Iskreno, zateklo me danas sve to pa ni sama ne znam ništa osim da se pojavim u petak na novom uzv. Svakako javim sve dojmove. Djeluje mi puno jednostavnije od onog bockanja. 😅
    Anči iskreno ovaj put ne očekujem ništa. Gledam to kao na pokus da vidimo ima li ovulacije i možda dobijem neke bolje smjernice za stimulirani. Ali opet ko zna. Možda se desi kad najmanje očekujem. Kako si ti? Jel podnosiš lijekove? Nešto sam vidila na brzinu da se ne osjećaš baš naj. 😐
    Sani nastojim vjerovati procjeni doktora da je to s razlogom.  Nikad ne znaš kad je dobitno pa nemam što izgubiti. Jesi mi ti pupo? Nisam uspjela detaljno popratiti, ali kao da sam negdje u glavi imala da ti je transfer. 
    ------
    Cure koje znate, jel se neki suplementi prestaju uzimati u prirodnom ciklusu? Ubikinol, omega, inositol, melatonin? Da se opet ne zeznem. 😅

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Anči 💕
    08. Ožujak 2022. 15:33

Panda svakako nemas sta izgubit..vrijedi probat 🤞🏻
    Uglavnom dobro podnosim samo me glavobolje zezaju 😵 ono klasika menga grčevi, nekad ni ne osjetim, nekad me bas presječe...i tak 😁
    Danas krećem i sa orgalutranom, a to mi je najgori dio ovog svega 😖 😂

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

Issadora
    08. Ožujak 2022. 15:40

Od 8 oplodenih jucer, samo 1 ostala i sutra je upitan transfer. Toliko sam razocarana. Prosli put su bile 4/4. Muz je ovaj put uzimao klomifen... stalno trazim neke moguce uzroke neuspjeha. On sad hoce da se prebacimo u Betaplus. A ja bih, ako ne uspije, plakala onda i zbog popusenog novca 🤦‍♀️ Inace, sve ste tako optimisticne, ja sam tu da narusim zen 🙈
    @Panda sretno s prirodnjakom, sjecam se da smo imale slican tajming i stimulaciju u prosincu

👨‍🦱 `84 teška oligoastenoteratozoosp.
    86, sve uredno
    9/2021 krenuli u postupak VV

1. ICSI 12/21, klomifen, gonal, cetrotid, 4🥚 ET 16.12 ❌

2. 3/22 Yasmin, Gonal 110, Cetrotid, 8🥚 bez ET 😥
    3. Prirodni- puknuo folikul
    4. 6/22 Suprecur sprej, Ovaleap 225/150/100-8 🥚, ET 2 ❌ 🐧2
    FET X
    5. Ovaleap, orgalutran , nije došlo do oplodnje

Angeleyes
    08. Ožujak 2022. 15:40

EvaEva

Želim vam svima sretan dan žena!
    Molim Vas info, pošto uskoro ulazim u 1. IVF postupak. Koliko je uobičajeno u postupku biti na bolovanju? Koja su nam prava što se toga tiče?

Draga Eva, nema pravila jer smo sve razlicite i ne radimo iste poslove. Prilagodis sebi kako ti je najzgodnije i nemoj da ti se itko mijesa u odluke. Recimo, ja sam prosli IVF radila prva 3 dana pa me uhvatio vikend, i onda sam od iduceg tjedna isla na bolovanje. Bilo mi se lako bost jer sam imala pen, a sada mi je sve u praskovima i nekako osjecam da ce mi izazvat stres to sve (radim s ljudima) pa sam se povukla odmah. I ispostavilo se ispravno jer sam se bas sada posvetila sebi, a i jajnici su mi ovaj put odreagirali pa malo lezim, malo sam vani i slicno. Imas pravo na 14 dana i to ti ginekolog mora dati, tako da gledaj sebe jer vjeruj da nitko drugi nece. Jedino sta mislim da je ispravno jest radit malo nakon transfera (ako je posao skedilacki) da ne mislis o ishodu. Eto, i sretno ❤❤!!

33 god. 🙋🏻‍♀️
    41 god. 🙋🏻
    👶🏻 David - 05.12.2022. 🩵

Anči 💕
    08. Ožujak 2022. 15:45

Issadora

Od 8 oplodenih jucer, samo 1 ostala i sutra je upitan transfer. Toliko sam razocarana. Prosli put su bile 4/4. Muz je ovaj put uzimao klomifen… stalno trazim neke moguce uzroke neuspjeha. On sad hoce da se prebacimo u Betaplus. A ja bih, ako ne uspije, plakala onda i zbog popusenog novca 🤦‍♀️ Inace, sve ste tako optimisticne, ja sam tu da narusim zen 🙈
    @Panda sretno s prirodnjakom, sjecam se da smo imale slican tajming i stimulaciju u prosincu

Uff bas zeznuto 😔 drzim fige da ce se ta jedna izborit i da ce to bit to 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

Stela_M
    08. Ožujak 2022. 15:49

Issadora

Od 8 oplodenih jucer, samo 1 ostala i sutra je upitan transfer. Toliko sam razocarana. Prosli put su bile 4/4. Muz je ovaj put uzimao klomifen… stalno trazim neke moguce uzroke neuspjeha. On sad hoce da se prebacimo u Betaplus. A ja bih, ako ne uspije, plakala onda i zbog popusenog novca 🤦‍♀️ Inace, sve ste tako optimisticne, ja sam tu da narusim zen 🙈

Koliko ti i suprug imate godina, koliki ti je Amh, što si uzimala od lijekova? Koliko znam Beta plus prima uputnice odn postupak se može odraditi na teret Hzzo-a pa ako niste zadovoljni na VV lako se prebacite? Jel suprug uzima što od suplemenata za spermio?

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Anči 💕
    08. Ožujak 2022. 16:14

Jana uff bas mi je zao 😔 bitno da je sad dobro...
    On moze trazit od opće prakse, a ti od ginekologa..bar je meni moja opće prakse rekla da mi ona ne moze dat 🤷🏽‍♀️
    Ne znam na kakve točno pretrage mislis..jel imas nekih problema s tim već ili?
    E to ti ne znam koliko se kod njih čeka...ima tu cura iz Petrove koje ce ti na to znat dat odgovor 😁

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    KBC Osijek
    ⏯️

• mashkica
    08. Ožujak 2022. 16:35

Žene moćne sretan vam 8.mart! Da budete sretna i zdrave i da ispunite vaše najveće snove! 
    Evo me s pregleda, sve super hvala Bogu. 
    Po Ultrazvuku sam 9+3 
    Po doktoru sam 8+5 
    A ustvari po menstruaciji i ciklusu sam 9+2 😂 
    Pitam ja njega kako to računa on pa sam tek 8+5, on računa transfer 2 pune sedmice. Znaci ne dodaje onih 5 dana ako je blastocista. Nego ako je blastocista onda dan transfera računa dvije pune sedmice🤷🏻‍♀️ Al Aj samo Nek beba raste i Nek je veca od tog njegovog računanja😂 danas je bas divno bilo na pregledu, vidjela sam ruke, noge, mrda se. Ma stvarno neopisiv osjecaj. Zelim svim curama da ovo dožive s prvim postupkom u kojem se nadju❤️ 
    Evoooo meeee 
    https://ibb.co/1zS83jb

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.