Slavica,to je jednostavno tako,kombinirani nije bas najsigurniji test,jer jendostavno zene s vise god statisticki postaju dio loseg procenta. Zato je meni prijatelj koji je inace hinekolog(ne moj) dobronamjerno rekao da ili napravim neki od niptova ili se jendostavno s tim ne zamarama. Da ovo nema smisla..da ima samo kod mladjih zena .Aries, hvala ti puno na odgovoru, tako je nekako meni pričao i dr.B, samo ja sam se nadala da će kombinirani ipak pokazati manji rizik.
Sad sam dobila i njegov odgovor na mail gdje kaže da je 1:1000 i manje mali rizik, a 1:715 kao kod mene spada pod srednji rizik. I da na osnovu toga on mora predložiti Nipt, ali naravno da ga ja ne trebam raditi. Naravno da sam sad uplašena, muž i više, pa ćemo na kraju napraviti Nipt. Iako, iskreno, ja ne znam kaj sa tim rezultatima ako će biti loši.Slavica meni je rizik za Down pokazao 1:347! Još gore nego tebi, ali je Panorama pokazala par dana nakon tog više od 1:10000 tako da stvarno mislim da će sve biti ok. A amniocintezu ti nisu savjetovali? To je invazivna pretraga, mene je odmah ginekolog stavio na izbor ili amnio ili nipt, ja sam odmah znala da ću raditi nipt jer se grozim te pretrage. Čitala sam da neke žene ipak naprave amnio ako se ne odluče na nipt… A ovo ''što s rezultatima ako budu loši'', naravno da sam ja prekopala sve forume u potrazi za pitanjem ''what if'', ali nećemo o tim crnjacima, jer će sve biti ok. Ako ćeš ipak raditi nipt test samo se dobro raspitaj koliko se čeka na rezultate, neki dođu zaista brzo (ne znam jel brži nifty ili hamony), vjerujem da ti je sad to najvažnije da ih dobiješ što prije.
Monkice, hvala ti, pa ja sam osobno kad sam vidjela rezultat mislila, ajde to nije loše, 0.14% po mojim proračunima. S time da su godine isto parametar, pa ako ih izuzmeš iz računice, ostale brojke morale bi bili kao dobre 🙄
Sad, liječnici su očito postavili te parametre u neke granice, pa 1:500 do 1:1000 znači srednji rizik. A što je srednji rizik?
Uglavnom...
Amniocentezu ne mislim raditi nikako, nema šanse ni za puno manji rizik za plod, a to je stvarno prilično rizična pretraga. Da mi vade djetetu plodnu vodu, moš misliti...
Danas idem u Breyer napraviti neki nift. Ti si znači radila Panoramu? Kako to da si se za taj odlučila?
🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
zdjelična endometrioza
04.2020. s.p. u 6tt
2021. početak MPO
03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
29.8.'22 rodila se Elena 😊
Mashkica kad je tvoja uzv-kava 🙈😅
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Slavica meni je rizik za Down pokazao 1:347! Još gore nego tebi, ali je Panorama pokazala par dana nakon tog više od 1:10000 tako da stvarno mislim da će sve biti ok. A amniocintezu ti nisu savjetovali? To je invazivna pretraga, mene je odmah ginekolog stavio na izbor ili amnio ili nipt, ja sam odmah znala da ću raditi nipt jer se grozim te pretrage. Čitala sam da neke žene ipak naprave amnio ako se ne odluče na nipt… A ovo ''što s rezultatima ako budu loši'', naravno da sam ja prekopala sve forume u potrazi za pitanjem ''what if'', ali nećemo o tim crnjacima, jer će sve biti ok. Ako ćeš ipak raditi nipt test samo se dobro raspitaj koliko se čeka na rezultate, neki dođu zaista brzo (ne znam jel brži nifty ili hamony), vjerujem da ti je sad to najvažnije da ih dobiješ što prije.Monkice, hvala ti, pa ja sam osobno kad sam vidjela rezultat mislila, ajde to nije loše, 0.14% po mojim proračunima. S time da su godine isto parametar, pa ako ih izuzmeš iz računice, ostale brojke morale bi bili kao dobre 🙄
Sad, liječnici su očito postavili te parametre u neke granice, pa 1:500 do 1:1000 znači srednji rizik. A što je srednji rizik?
Uglavnom…
Amniocentezu ne mislim raditi nikako, nema šanse ni za puno manji rizik za plod, a to je stvarno prilično rizična pretraga. Da mi vade djetetu plodnu vodu, moš misliti…
Danas idem u Breyer napraviti neki nift. Ti si znači radila Panoramu? Kako to da si se za taj odlučila?
Radila sam nju jer ona jedina razlučuje majčinu dna od djetetova dna pa je samim time mogućnost za lažno pozitivan/lažno negativan rezultat manji. Ne kažem da su druga dva nipt testa loša (puno cura ih radi, evo i naše tu curke su ih radile), samo eto moja glava tako funkcionira jer sam i inače veliki ziheraš u životu pa ajmo na što sigurnije igrati, što me košta i jako puno stresa Panorama se mislim najduže čeka, druga dva su kroz tjedan dana mislim gotova.
ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.
Ja upadam malo.. Narucila bih se u Betu kod dr.D na konzultacije, može li mi se javiti netko od tamo, rade li vikendom? Kakva je doktorica? Osim onog što daju pilule ima li još nešto?
Ja: 31, Pcos, Amh 65, tanak endometrij
On: 34 ✅️
02/21 IVF 2 blastice, čekaju bolje dane i deblji endometrij, jedna propala, druga ❌️
04/22 IVF soon..
Znate li možda kad zapisuju za postupak?
Ja: 31, Pcos, Amh 65, tanak endometrij
On: 34 ✅️
02/21 IVF 2 blastice, čekaju bolje dane i deblji endometrij, jedna propala, druga ❌️
04/22 IVF soon..
Sani, drago mi je što mužić stiže kući, uz tvoju njegu će se i brže oporaviti 😃🤞
Tweety, divno je čitati da uživaš u trudnoći, neka nam svima budu takve 🙏😊
Aurora, 😂 za 🐎, nadam se da će magnezij pomoći 😉
Rainbow, 🙏🤞🍀
Belinda, sretno 😉🤞
💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
11/21-histero
02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
"Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏
Stela iskreno ja sam trenutno odlicnoooo 😁😁 hvala draga sto pitas za mene, bas je lijepo vidjeti ❤❤❤ do 4. mjeseca odmaram i uzivam iskreno, a onda jedva cekaaam 😍 Kako si ti?
Samo da vam kazem cure pa ja nemam pojma koliki je moj AMH 🙄 a i ja sam imala dosta js i ne zelim to dijeliti u potpisu iz postovanja prema svim curama, mozda je glupo sto i pisem to ikako..
Isto tako, pa ja sam vas citala bar 3 mjeseca prije nego sam se prvi put javila i sve sam naucila tu od vas, ne od doktora, jako sam zahvalna zaista na vama cure i na ovom forumu ❤ sve vas grlim
Ja se slažem s tobom.. doduše sjećam se koliko je bio AMH i znam da je povišen, ali nemam baš više ideju kolike su bile točne doze mojih lijekova. I iskreno mislim da bi doktori to trebali voditi i znati za svaku od nas, a ne nas ispitivati. Jer čiji je to zapravo posao? Ja sam samo pacijent.. i kad sam ulazila u sve ovo nisam se htjela opterećivati previše s lijekovima i dozama jer sam se bojala baš toga da ću od pustog analiziranja poluditi. Nažalost, cure koje su u ovome dugo i ne mogu si pomoći i analiziraju i najbolje već poznaju svoje tijelo kako na što reagira jer ih je iskustvo na to primoralo. Da skratim priču, nismo sve iste, dijagnoze su različite, a bome i svaku iritira nešto drugo na neki drugi dan😁 Sve je to za ljude.. najte se svaditi;) Čopor se mora držati skupa💪
Amelie, izvini, znam da si ranije vec pisala ali ne mogu naci sada te postove… vidim da si imala 2 missed ab kao i ja, ja sam u 8-oj i 12-oj sedmici, zanima me sta ste u obradi nakon toga od nalaza radili, ko vas je uputio na analize, znas li mozda koliko kosta PGD (znam da je kod vas dio ili sve bilo pokriveno od strane zavoda ali mozda znas koja bi bila “komercijalna” cijena)
Hvala unaprijed
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
Kariogrami: uredni
Trudimo se od 2.2018.
6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
annboleyn jako mi je zao🥺💔 drzi se❣️
👱🏻♀️ 28 - blagi PCOS
🧔🏻♂️ 30 - oligo/asthenozoospermia
• trudimo se od 6./2020. 🍀🙏🏻
iiii trud se isplatio❤️ 6.5. 2022. ➕🐣
• 1./2023. 💗
annboleynjako mi je zao🥺💔 drzi se❣️
Hvala draga ❤️
👩🏻🦰 39, 🧔🏻36
Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
Kariogrami: uredni
Trudimo se od 2.2018.
6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
02/2022 💔 12GN
1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️
Curke koje ste prošle prirodni fet, kako to ide s lh trakicama? Ja danas piškila i imam 2 crtice, ova je svjetlija u odnosu na ovu testnu, ali je ipak tu. Danas mi je endo 8.5, a folikul 22. Dr. veli da dođem u petak 🤔?
👰♀️ 35g (endometrioza, adenomioza, amh 8pmol/l, neprohodna tuba, maternica RVF, lpsc. i hysc. 2016.g.)
🤵♂️31g (oligoastenozoospermija)
1. IVF Zg - 2017.g., dobili smo našeg princa 🤴
03/21 spontana trudnoća, 05/21 missed ab
2. IVF Os - 2021.g. , 🐧🐧🐧🐧 blastice
01/22 stimulirani FET 18.01. 2 blastice, beta 6.6
02/22 prirodnjak FET 15.02. 1 blastica, beta 0
03/22 prirodnjak FET 11.03. 1 blastica, beta 0
❣ za dalje - tko zna.. nismo sigurni hoćemo li opet u ivf
Sortiraj odgovore
Najstariji