Hvala puno, ma i mislim da cu onda opet naruciti ubiq.
💃 '86. AMH 5, problemi sa endo, 6 god u MPO vodama (Rijeka i Beta plus; spontani-prirodna t, 2017., biokemijska 2014., vanmatericna- spontana t. 2019.
🕴️' 82. Sve u redu
2021 Podobnik, od '23. Alea F.
cleo1702@gmail.com
Dobro jutro cure
Prvo, hvala Miss Ivy, nika0302, aries85, sani88, Kira, Sunny, Kachusa, Rainbow, Inna_92, Anci na lijepim rijecima i podrsci 😘😘😘 divne ste 😍
Drugo, jel zna netko gdje se najbolje naruciti na TORCH pretragu u Zagrebu?
Ginekolog mi je napisao transfuzijska. Nakon sto su me tamo blijedo gledali (kad sam dosla nataste, vaditi krv) i rekli da oni to ne rade, uputili na zaraznu, koji sam zvala da se narucim i saznala da nemaju reagensa, su me poslali u rockfellerovu da bi mi tamo čiča na telefon rekao da se narucim putem “covid” maila na tu pretragu 🤦🏻♀️
Objasnila sam mu da mi ne treba pcr niti nista vezano uz covid ali nisam sigurna da li on uopce kuzi sto ja njega pitam. Mail poslala jesam, ali odgovor dobila nisam.
Ima li netko kakav savjet?
Loptaju se sa mnom i vec sam isfrustrirana. Zvala sam i onaj centar za narucivanje, a oni nemaju pojma 😫
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
Trudnice kada su vam maknuli utrogestane? Ja sam u fazi smanjivanja trenutnoNika drago mi je da je naša mala Zagorka aktivna ❤️ Samo nek tak i nastavi 😘
Ja ti mogu samo reći da sam to detaljno istraživala jer (kao što već svi tu znate koliko sam s tim dosadna 🙈) loše podnosim estrogenske i progesteronske pripravke pa sam gledala kad najranije sve može van 🤣. Uglavnom, istraživanja pokazuju da je s 8tt sigurno maknuti oboje, estrofem bi se tad morao maknuti zbog spolnih karakteristika ako je muška beba, a utrogestan su dosad micali u 12tt, ali se pokazalo da je sigurno i u 8tt. Naravno, ostavljaju ga ako klinička slika pokazuje potrebu, ali načelno je sigurno maknuti oboje u 8tt, tako da mislim da si sigurna ❤️
Hvala puno zagorko moja 🥰🥰
👱♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
BetaPlus
11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
4/2021 FET blastica ⛔
Pol.Škvorc
11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗
Rainbow & Sunny meni je do sad uvijek bilo točno 14 dana, a folikularna bi šetala 9-13 dc, no ako ne bi bilo ovulacije, prokrvarila bih 15 dc.. ko-ma. Javim kad stigne vještica. 🤭😘
Belinda Možda bih se usudila staviti to u neki dio naslova da je bolest generalno općepoznata, ali pošto većina ljudi, kad kažem od čega bolujem, upita što je to - znam da trebam u naslovu imati naziv bolesti, da najprije to uđe u mainstream. Jedan dokumentarac iz 2016. se zove endowhat? Toliko je nevidljiva. 🙈
Stela-M 🥰😘 Ali,neće li ti biti dosadno čitati dijelove o samoj bolesti, što je, kako nastaje, istraživanja, savjete, iako je nemaš? Moje osobno iskustvo je intimno, i to znam da će se svaka žena koja to čita moći poistovjetiti, brine me dio žena koje nemaju endo, a budu čitale knjigu, hoće li im o samoj bolesti biti interesantno. Radim sad na toj strukturi s urednikom. Želim da bude najprije to kao ispovijest, ali i edukativna. If that makes sense.🤗❤️
ja nemam endo. Ali me jako zanima tvoja knjiga 🤗 opcenito otkad sam ušla u ovaj MPO svijet sam saznala toliko novih pojmova i bez obzira što neku dijagnozu nemam, znam vas koje ju imate i automatski me zanima više o toj bolesti. Posebno ako ću možda jednog dana imati kćer koja će možda imati i takvu dijagnozu. Ne sumnjam uopće da će tvoja knjiga bit puna korisnih informacija 🤗
👩35, PCO like, blaga tromb.
🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
poliklinika Repromed
1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
4/25 FET 1 🐧 ❌
sunnysparkle7@gmail.com
Dobro jutro cure
Prvo, hvalaMiss Ivy, nika0302, aries85, sani88, Kira, Sunny, Kachusa, Rainbow, Inna_92, Anci na lijepim rijecima i podrsci 😘😘😘 divne ste 😍
Ginekolog mi je napisao transfuzijska. Nakon sto su me tamo blijedo gledali (kad sam dosla nataste, vaditi krv) i rekli da oni to ne rade, uputili na zaraznu, koji sam zvala da se narucim i saznala da nemaju reagensa, su me poslali u rockfellerovu da bi mi tamo čiča na telefon rekao da se narucim putem “covid” maila na tu pretragu 🤦🏻♀️
Objasnila sam mu da mi ne treba pcr niti nista vezano uz covid ali nisam sigurna da li on uopce kuzi sto ja njega pitam. Mail poslala jesam, ali odgovor dobila nisam.
Loptaju se sa mnom i vec sam isfrustrirana. Zvala sam i onaj centar za narucivanje, a oni nemaju pojma 😫
Jutro Leia, znam da sam u jednom cjeniku vidla to u jednoj privatnoj klinici, mislim da Synlab. Jedino tu da još vidiš cijenu. Za ovak bolnice ti nisam sigurna. Jesi probala nazvati KBC Rebro?
🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻💼-30 - IR
TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰
Dobro jutro cure
Prvo, hvalaMiss Ivy, nika0302, aries85, sani88, Kira, Sunny, Kachusa, Rainbow, Inna_92, Anci na lijepim rijecima i podrsci 😘😘😘 divne ste 😍
Leia, ja sam bila u NZJZ Štampar, ali Mirogojska 16 je adresa za tu pretragu. Ne kužim kako ginekolog ne zna... Na transfuzijskoj rade za trombofilije.
🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
zdjelična endometrioza
04.2020. s.p. u 6tt
2021. početak MPO
03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
29.8.'22 rodila se Elena 😊
Dobro jutro cure
ja sam u prosincu radila TORCH na Fran Mihaljević, poslala mail na narucivanje@bfm.hr i rekli su mi da na vađenje krvi mogu doći svaki radni dan ujutro od 07.15-09.15, bez naručivanja. Za ostale lokacije ne znam gdje se radi, transfuzijska čak i radi jedan dio pretraga ali ne sve, pa automatski šalju na zaraznu.... Pa valjda će dobit reagense, ništa ti nisu rekli?
ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.
Amelie ja sam heterozigot za pai, mthfr i protrombin II. Mpo dr je rekao da zbog ovog protrombina uvodimo heparin. Bila sam ja prije FETa i kod hematologa gdje mi je napravljena kompletna krvna slika. Koagulacije, proteini, antikardiolipinska antitijela i to mi je sve uredno pa je hematolog rekao da on ne vidi obavezu za heparinom jer se radi o nasljednoj blagoj trombofiliji. Ali zbog MPO postupka i preporuke ginekologa mi je ipak odobrio. Pokazivao mi je neki znanstveni rad gdje je dokazana blaga povišenost komplilacija u trudnoći iz MPO postupaka i protrombina. Plus što smatra da su MPO trudnice mirnije kad se pikaju pa to pozitivno utjeće na trudnoću😂 Njegova supruga je heterozigot na faktor V Leiden i također se pikala heparinom cijelu trudnoću pa priča iz iskustva😂 (isto MPO trudnoća). Za pretrage krvi u trdunoći još nismo razgovarali, ali evo ako sve bude dalje ok vidjet ću sa gin i hematologom što treba i kad provjeravati. Uglavnom hvala ti💗
Hah vrlo slična stvar kod mene.. možda čak sam još i blaža verzija (heterozigot MTHFR i homozigot PAI-1). Hematolog je isto rekao da ne bi uvodio.. ali na kraju uzimam jer je MPO inzistirao, a vidim da mi evo i digli dozu pa možda ipak nije bez vraga. Inače nisam baš pobornik da to daju kao placebo🙈🙈 ali moguće da stvarno ni ne znaju još, a skužili su da ne može škoditi. Samo je evo suludo da kad ti povećaju dozu opet moraš ići na komisiju za odobrenje.. to nisam očekivala, ali zašto ne bi naše zdravstvo komplicirano s papirologijom kad može..🙄
Samo se nadam da mi taj heparin neće ništa komplicirati porod i danas se idem baš raspitati kod hematologice što i kako. 🤗
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Nikitta naravno da će mi biti zanimljivo ne moram ja nužno imati te dijagnoza ali me zanima to područje, imam prijateljicu koja je prošla već 3 operacije i koja se bori, kao i ti, cijeli život s bolovima meni ti je zanimljivo, oprosti na ovom zanimljivo, sve što ima veze s medicinom i ljudskim organizmom oduvijek mi je to bilo fascinantno, a obzirom na tvoju karizmu i kako zračiš knjigu moram deff pročitati 🤭🤗❤
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Slavica,to je jednostavno tako,kombinirani nije bas najsigurniji test,jer jendostavno zene s vise god statisticki postaju dio loseg procenta. Zato je meni prijatelj koji je inace hinekolog(ne moj) dobronamjerno rekao da ili napravim neki od niptova ili se jendostavno s tim ne zamarama. Da ovo nema smisla..da ima samo kod mladjih zena .Aries, hvala ti puno na odgovoru, tako je nekako meni pričao i dr.B, samo ja sam se nadala da će kombinirani ipak pokazati manji rizik.
Sad sam dobila i njegov odgovor na mail gdje kaže da je 1:1000 i manje mali rizik, a 1:715 kao kod mene spada pod srednji rizik. I da na osnovu toga on mora predložiti Nipt, ali naravno da ga ja ne trebam raditi. Naravno da sam sad uplašena, muž i više, pa ćemo na kraju napraviti Nipt. Iako, iskreno, ja ne znam kaj sa tim rezultatima ako će biti loši.
Slavica meni je rizik za Down pokazao 1:347! Još gore nego tebi, ali je Panorama pokazala par dana nakon tog više od 1:10000 tako da stvarno mislim da će sve biti ok. A amniocintezu ti nisu savjetovali? To je invazivna pretraga, mene je odmah ginekolog stavio na izbor ili amnio ili nipt, ja sam odmah znala da ću raditi nipt jer se grozim te pretrage. Čitala sam da neke žene ipak naprave amnio ako se ne odluče na nipt... A ovo ''što s rezultatima ako budu loši'', naravno da sam ja prekopala sve forume u potrazi za pitanjem ''what if'', ali nećemo o tim crnjacima, jer će sve biti ok. Ako ćeš ipak raditi nipt test samo se dobro raspitaj koliko se čeka na rezultate, neki dođu zaista brzo (ne znam jel brži nifty ili hamony), vjerujem da ti je sad to najvažnije da ih dobiješ što prije.
ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.
Sortiraj odgovore
Najstariji