Hvala Asli, Slavice.. baš čitam kako stroga mirovanja ne moraju nužno pomoći. Nažalost na nalazu ne piše ništa.. ma odgoditi ću put jer to nije ništa bitno. I nadam se da će otvaranje ipak stagnirati. Zadnji put mi je bio 33mm.. bojim se da sam sad već ispod 25. Ali da ne nagađam ići ću ja po još jedno mišljenje pa ću biti mirnija.
Asli nadam se da ćeš ti čuti umirujuće vijesti.. i da ideš doma!;)
I ja sam to čitala 🙈 meni su objasnili da ležim da je što manji pritisak bebe dolje na vrat maternice, ali ne znam jel to vrijedi samo za otvaranje ili za cerviks. U svakom slučaju, sretno i meni i tebi, samo bez panike 😘😘
Maslačak ❤️❤️
🙋🏻♀️ '92 ✔️ 🙋🏻♂️'81 teratozoo.
3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
14 + 6 💙 mirovanje doma
2/2022. 👶🏻💙
Amelie ne znam jesam s tobom već jednom raspravljala o cerviksima 😅, ali nije važna samo duljina, nego i oblik i jesi li otvorena i zatvorena. Mislim da se ne moraš plašiti ako ti doktor nije propisao čak ni strogo mirovanje, ali za svaki slučaj ti miruj ili napravi dodatni pregled. Znaš da sam spominjala da mi je na jednom pregledu bio 3.6, a na sljedećem 4 cm i slično, tako da nije uvijek precizno mjerenje. Bolje je sad mirovati za svaki slučaj, a u kasnijim tjednima je i normalno da bude skraćen. Ja baš sutra idem na pregled cerviksa i stanja dolje i nadam se da je moje strogo mirovanje imalo učinka, da je ostalo isto stanje ili da me ne zadrže opet u bolnici 🙈 Na nalazu ti ne piše koliki je?
Ulovila sam sad samo tvoj cerviks Amelie, nadam se da će bit ok, miruj kako su rekli i ako ćeš bit mirnija otiđi na neki izvanredni pregled da saznaš na čemu si, kakav je oblik i koliko je uopće skraćen. Da je nešto strašno mislim da bi te stavia dr na strogo mirovanje, ali bit ćeš najsigurnija ako svakako budeš više mirovala. Sritno 🤗🥰
Asli Sritno i tebi sutra, još malo izgurat pa mozemo i rodit hahah
Imaš li ikakve senzacije u trbuhu ili u kostima zdjelice, preponama? Ja osjećam zadnje tjedne pritisak doli, kao da mi se kosti šire. Haha priprema se tijelo na vaginalni porod, a kako je beba na zadak dr predlaže carski. Imat ću na kraju na oba mista rupu 🤣
Nemam nikakav pritisak kad sam stalno u ležećem položaju 😂😂 ne znam, možda krene uskoro, za sad se ništa ne događa. Da, još malo 🥰🥰
🙋🏻♀️ '92 ✔️ 🙋🏻♂️'81 teratozoo.
3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
14 + 6 💙 mirovanje doma
2/2022. 👶🏻💙
Hvala Asli, Slavice.. baš čitam kako stroga mirovanja ne moraju nužno pomoći. Nažalost na nalazu ne piše ništa.. ma odgoditi ću put jer to nije ništa bitno. I nadam se da će otvaranje ipak stagnirati. Zadnji put mi je bio 33mm.. bojim se da sam sad već ispod 25. Ali da ne nagađam ići ću ja po još jedno mišljenje pa ću biti mirnija.
Miruj... Nemas sto drugo napraviti. Ja sam mirovala cijelu trudnocu i opet zavrsila na tokolizi u 31.tjednu jer je cerviks skroz nestao. Nema garancije. Bitno je pratiti i u slucaju bilo kakvih kontrakcija, javiti se lijecniku.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Amelie ne znam jesam s tobom već jednom raspravljala o cerviksima 😅, ali nije važna samo duljina, nego i oblik i jesi li otvorena i zatvorena. Mislim da se ne moraš plašiti ako ti doktor nije propisao čak ni strogo mirovanje, ali za svaki slučaj ti miruj ili napravi dodatni pregled. Znaš da sam spominjala da mi je na jednom pregledu bio 3.6, a na sljedećem 4 cm i slično, tako da nije uvijek precizno mjerenje. Bolje je sad mirovati za svaki slučaj, a u kasnijim tjednima je i normalno da bude skraćen. Ja baš sutra idem na pregled cerviksa i stanja dolje i nadam se da je moje strogo mirovanje imalo učinka, da je ostalo isto stanje ili da me ne zadrže opet u bolnici 🙈 Na nalazu ti ne piše koliki je?
Ulovila sam sad samo tvoj cerviks Amelie, nadam se da će bit ok, miruj kako su rekli i ako ćeš bit mirnija otiđi na neki izvanredni pregled da saznaš na čemu si, kakav je oblik i koliko je uopće skraćen. Da je nešto strašno mislim da bi te stavia dr na strogo mirovanje, ali bit ćeš najsigurnija ako svakako budeš više mirovala. Sritno 🤗🥰
Asli Sritno i tebi sutra, još malo izgurat pa mozemo i rodit hahah
Imaš li ikakve senzacije u trbuhu ili u kostima zdjelice, preponama? Ja osjećam zadnje tjedne pritisak doli, kao da mi se kosti šire. Haha priprema se tijelo na vaginalni porod, a kako je beba na zadak dr predlaže carski. Imat ću na kraju na oba mista rupu 🤣
Ajme pa ti već možeš rodit😁👍🤭🤭 Jesi probala kakve vježbice da se bebač okrene? Ima toga po netu.. ne znam jel smiješ.. Ali kako si imala problem s plodnom vodom moguće sa se zato nije beba okrenula jel?Malo tko kod nas želi porađati prirodno bebu koja je na zadak tako da možda i je bolje odraditi taj carski i gotovo. Držim fige da sve bude super.
A evo ja sam već malo mirnija čim vas čitam. Dobro je što sam zatvorena skroz. Tako da će valjda biti ok.
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Miruj… Nemas sto drugo napraviti. Ja sam mirovala cijelu trudnocu i opet zavrsila na tokolizi u 31.tjednu jer je cerviks skroz nestao. Nema garancije. Bitno je pratiti i u slucaju bilo kakvih kontrakcija, javiti se lijecniku.
Kužim da.. dan po dan i polako, nema druge. Valjda ću skužiti te kontrakcije. Rekao je svakako paziti i na iscjedak i bilo kakve bolove naravno..
Jesi onda nakon 31.tj bila u bolnici?
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Ciao curke.. evo da se javim da sam i ja s pregleda koji je prošao ok i bebačica je dobro i već je velika, ali imamo jedno ali. Cerviks se skratio. Zapravo mi uopće nije rekao koliki je sad, nego da moram mirovati i da smanjim dugo
sjedenje i stajanje. Kad sam pitala smijem li na put od cca 3h autom rekao je da u biti smijem, da smijem šetati i sve kao to je ok i ništa ranije kontrola nego opet za 4 tj. Da bi me onda sestra isprepadala više nego doktor kako mi ona ne bi nikakav put savjetovala i da moram dosta paziti jer su ovo još rani tjedni. Ugl. sad naravno da sam luda i potištena jer nažalost i ne možeš skužiti događa li se išta s cerviksom pa mi se sve čini da ću ja na još jedan pregled jer mi je dugo čekati 4 tjedna.. a znam da nije zezancija s tim i da je bilo groznih iskustava. Nekako se bojim da mi i moji planovi za porod odoše u drugi plan, bit ću zapravo
presretna ako neću morati mirovati u bolnici..😔 Ajme ne znam jel to od hormona, možda ću sutra biti normalnija, ali sad mi baš sto loših scenarija prolazi kroz glavu😑😑
Miss Ivy drago mi je da je pregled bio super i svima koje su vidjele plusić čestitam.. nisam najbolje popratila.. neka bete samo rastu!:)
Meni je bio sa 17 tj 33 mm, tako ostao i sa 22, da bi u 25 tj skratio se na 26 mm i ono sto je najgore oblik usca iz slova t presao je u y, dr me nije plasio, samo je rekao nema "dipanja", da bi ja od tada valjda od stresa dobila kontrakcije sto prave sto bh i zavrsila na tokolizi u bolnici 5 dana. Bitno je jako iskljucit urinoinfekciju, ponovit cervikalne briseve i sto vise mirovat (nema pranja, ciscenja). Isla sam i ja i s autom i cak i na jedno vjencanje (muzeva sestra), evo nas malo pomalo jos dan do punih 37 tt, strah je bio velik i opreza nikad dosta, ali nije to toliko strasno, bit ce sve uredu:)
https://lmtf.lilypie.com/zJKHp1.png
Sunflower bolje je..evo danas prvi dan da ga bas ni malo nd boli 🥳
Sunny mislim da bas hitno moras otić u muller kupit neštoooo 😂🤭
Avocado ovisi o prirodi posla..ako je neki uredski posao, laganiji, uzmi si samo slobodan dan za transfer..i eventualno dan nakon...kod mene se ssd povecao opseg posla tako d amislim da cu na bo odma kad krenem s blckanjem...
Amelie uopće se ne kuzim u to ali vjerujem da bi ti doktor propisao strogo mirovanje da je bas tako kriticno..uspori svakako
Anemona jel tebi sutra uzv?
Asli drzim fige sutra 🤞
Joka nadam se da ces se javit uskoro sa nekom slikicom pozitivnog testa ili uzv 🤞
Petra30 kako si? Kad ti nastupaš 🙈
Nove cure dobro nam došle 🤗
Maslačak ❤️
Mrvica kraljica 😂
Arnoldica 🤞💪
Sani drago mi je da je muz bolje 🤗
Iman bravo za hrabrost..pokazi zube kilama i samo hrabro dalje 💪
Nanaj ajme koji zaplet kod tebe..dfzim fige da se ipak nesto kuha 🤞
Mila Milica kako si ti? Kako izdrzavas čekanje 🤭
Antoneta, Aurora, Elle, Tweety, JosipaB, Lorena, Rina, Tiki, Panda, Mashkica, Nikita 🤗🤗❤️
Pozdrav za sve ostale cure koje nisam spomenula ❤️
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Ciao curke.. evo da se javim da sam i ja s pregleda koji je prošao ok i bebačica je dobro i već je velika, ali imamo jedno ali. Cerviks se skratio. Zapravo mi uopće nije rekao koliki je sad, nego da moram mirovati i da smanjim dugo
sjedenje i stajanje. Kad sam pitala smijem li na put od cca 3h autom rekao je da u biti smijem, da smijem šetati i sve kao to je ok i ništa ranije kontrola nego opet za 4 tj. Da bi me onda sestra isprepadala više nego doktor kako mi ona ne bi nikakav put savjetovala i da moram dosta paziti jer su ovo još rani tjedni. Ugl. sad naravno da sam luda i potištena jer nažalost i ne možeš skužiti događa li se išta s cerviksom pa mi se sve čini da ću ja na još jedan pregled jer mi je dugo čekati 4 tjedna.. a znam da nije zezancija s tim i da je bilo groznih iskustava. Nekako se bojim da mi i moji planovi za porod odoše u drugi plan, bit ću zapravo
presretna ako neću morati mirovati u bolnici..😔 Ajme ne znam jel to od hormona, možda ću sutra biti normalnija, ali sad mi baš sto loših scenarija prolazi kroz glavu😑😑
Miss Ivy drago mi je da je pregled bio super i svima koje su vidjele plusić čestitam.. nisam najbolje popratila.. neka bete samo rastu!:)
Meni je bio sa 17 tj 33 mm, tako ostao i sa 22, da bi u 25 tj skratio se na 26 mm i ono sto je najgore oblik usca iz slova t presao je u y, dr me nije plasio, samo je rekao nema "dipanja", da bi ja od tada valjda od stresa dobila kontrakcije sto prave sto bh i zavrsila na tokolizi u bolnici 5 dana. Bitno je jako iskljucit urinoinfekciju, ponovit cervikalne briseve i sto vise mirovat (nema pranja, ciscenja). Isla sam i ja i s autom i cak i na jedno vjencanje (muzeva sestra), evo nas malo pomalo jos dan do punih 37 tt, strah je bio velik i opreza nikad dosta, ali nije to toliko strasno, bit ce sve uredu:)
Ajde super, drago mi je da si tako dugo izgurala i neka ti je lijep i lagan porod!;) Mantrati ću da bude sve ok i odmah prestajem sa svim kućnim poslovima 🤭 Samo laganini🤞 Nije mi dr nista spominjao nikakve briseve niti za uroinfekt pa valjda ne treba.. simptoma što se toga tiče stvarno nemam i nisam inače sklona tim infekcijama.
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Malo sam off zadnjih par dana pa uletim ujutro i rijetko kad preko dana..ludnica mi je na poslu, a i doma 🙈 pripremamo kuću jer ce nam uskoro doć iz centra u provjeru..na pola smo puta sa radionicama 💪
Također ova menga me satrala..trajala je 2 dana, ali je boljela kao nikad..a i bila je jaka, ajme...
Osijek naravno nisam uspijela dobit tako da kad dobijem sve nalaze idem tamo i bas me briga...
Još 28 dana do postupka 🙈🤞
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
I da sorry na gramatičkim greškama tek kad stisnem pošalji i onda čitam post vidim kako je napisan 🤦🏽♀️
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
KBC Osijek
⏯️
Sortiraj odgovore
Najstariji