Potpomognuta oplodnja vol. 6

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ssanjas

Broj poruka: 321

Prijavi adminu

ma2013 da da,jos sutra u st i onda idem u zg 💪🏻
    Jesi razgovarala sa dr za anesteziju?

sanjass322@gmail.com

• Viola0

Broj poruka: 2

Prijavi adminu

Pozdrav svima!
    Pisala sam sinoć, Leia mi se javila. Hvala ti. 
    Čitajući i tražeći informacije naišla sam na ovaj forum, prolistala malo i odlučila se javiti.
    Trebam jednu pomoć/informaciju.
    Prošla sam 2 neuspješna IVF postupka i sada bi trebala ići na FET. Ne idem u prirodni nego je doktor rekao Letrozol i onda štoperica. Surfajući nisam naišla da je itko išao s tim u FET. Imate li vi kakve informacije o takvom FETu, je li itko išao tako u FET? Svaka info je dobrodošla. 
    Nije mi jasno, taj Letrozol stvara folikule kao i Gonali, ali ih onda neće aspirirati nego će mi vratiti smrzliće. Što onda s tim folikulama koje ostanu? Ne znam jesam to dobro shvatila. Zna li itko?
    I još jedno pitanje. Antibebi pilule smanjuju nalaz estradiola i progesterona ili ne?

Anči 💕

Broj poruka: 5741

Prijavi adminu

Cure ovaj dio what if to je nasa MTB pisala ❤️  

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Arnoldica

Broj poruka: 761

Prijavi adminu

Pozdrav cure. Pratim vas već jako dugo i odlučila sam se napokon javiti.Krajem lipnja imamo histeroskopiju i novi postupak. Ja već 2mj bildam jajne stanice sa svime i svačim 
    Pa me sad zanima možete li mi dati savjet što bih trebala prestati uzimati nekoliko tjedana prije postupka (znam za matičnu), što mogu uzimati do transfera i sl. 
    Trenutno uzimam Željezo, vitamin c, cink, brazilske oraščiće, Q10, prenatal, vitamin d, kalcij i magnezij. Uzimala sam i matičnu, ali to sam prestala.
    Pročitala sam uvodne stranice, nadam se da sam uspjela i potpis mao urediti. 

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

🌼TiKi🌼

Broj poruka: 1834

Prijavi adminu

Anchy svej e super, sad jos ostani trudna i tema ce biti propisno otvorena 🤞🤞
    Pitanje za trudnice i nase mamice: do kad ste pile folnu? Naime, imam jos za 10-ak dana pa se dvoumim da li da narucim jos za mjesec i po ili ne 🤷‍♀️

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Trecasreca

Broj poruka: 151

Prijavi adminu

🌼TiKi🌼

Trecasreca

Pomozite cure,naime trudna sam sad vec 7+3 i od dans mi se pojavila neka bol u dojnjem djelu trbuha.Nije jaka ali osjetim.Kad hocu sjest je malo neugodno i kada promjenim polozaj.Trebam li se zbog toga brinuti ili mozda ic na hitnu?😓😓
    Nemam nikoga osim vas,zato u vas i vase odgovore vjerujem 💞💞
    To je sve normalno, takvi bolovi ce potrajati. Maternica se siri i samim tim se i ligamenti rastezu. Najvise boli od 12. do 24.tjedna (bar je mene tako). To su tzv bolovi kruznih ligamenata, najizrazeniji kod promjene polozaja. Sve je ok dok bolovi nisu grcevite prirode ili dođe do krvarenja. Ako postoje bilo kakve sumnje ili nedoumice da nesto nije u redu, svakako konzultirati ginekologa, oni su tu za nas 😉

Hvala ti puno,smirila si me—a i bolovi dodju pa prodju 💞💞💞💞

👱🏻‍♀️ 35 god 👨 30 god
    2 neuspjela postupka (kratka)
    3 postupak(dugi) plus na testu 🥰🥰 3 bete pozitivne
    Ultrazvuk sa 6+5-plod velik 8.3mm,💜 ultrazvuk 11.6 ,beba narasla na 23.3mm ,1.7 nuhalna 💞
    url=https://lilypie.com]

ma2013 👣

Broj poruka: 1062

Prijavi adminu

sanjass

ma2013 da da,jos sutra u st i onda idem u zg 💪🏻
    Jesi razgovarala sa dr za anesteziju?

Nisam niš, danas bila užasna gužva, al sam cure pitala kaj su bile tam i ide anestezija ili neki super lijekovi protiv bolova da niš ne osjetiš. 🙈

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

Kacusha

Broj poruka: 1553

Prijavi adminu

IscekivanjeDobrihStvari

Tea_0501

Anchy bravo na trudu.
    Znači 8 folikula nije loša brojka? Dr. Poljak nije baš rječit… Rekao je samo ina ih 8 i nije loše,može i bolje al dobro… I onda me malo bedira…

Nije ali je stvarno dobar i s njime trebamo strpljenje 🙈😂 ne brini on nije doktor koji uljepšava s mojih 12/18 se hvatao za glavu koliko ih je… Vjerojatno je ocekivao bolju reakciju ali i sam ce reci jedan je dovoljan . Ako ce rasti muciti te na aspiraciji i pri tome veca mogućnost hipera a biti ne kvalitetni ili stati s razvojem .. Bolje da je ih je manje a da budu svi brace i seke 😍😍 sretno 😊Anchy pa hvalaaa ☺️
    Cure ugodan ostatak vikenda ..
    Meni je dns 4dn ili 5 s danom transfera , ne mogu reci da ista primjećujem osim nocas nekad boli od 2/3min uzasne kao neka kontrakcija nadam se da je to bila implantacija a ne nesto lose 😇

Meni je tako bilo sinoc... A sad kao da nicega nema 😐 tko ce ga znati, u glavi kujem planove za dalje 😁

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

🌼TiKi🌼

Broj poruka: 1834

Prijavi adminu

Violao i Arnoldica dobrodosle!
    Violao iskreno, prvi put cujem za takav FET, uglavnom ide estrofem kod anovulatornih ciklusa. Mozda netko od cura koje su isle u fet vise puta zna pa ce ti odgovoriti. Ako ne, pitaj lijecnika, imas pravo znati zasto pijes nesto i koja je svrha toga 😉
    Arnoldica ja sam prestala sa svim osim s prenatalom. Koliko vidim, ti pijes uglavnom sve dodatke prehrani koji ne mogu skoditi pa ih mozes i nastaviti piti do transfera ili bete pa reduciras po potrebi 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Arnoldica

Broj poruka: 761

Prijavi adminu

🌼TiKi🌼

Violao i Arnoldica dobrodosle!
    Violao iskreno, prvi put cujem za takav FET, uglavnom ide estrofem kod anovulatornih ciklusa. Mozda netko od cura koje su isle u fet vise puta zna pa ce ti odgovoriti. Ako ne, pitaj lijecnika, imas pravo znati zasto pijes nesto i koja je svrha toga 😉
    Arnoldica ja sam prestala sa svim osim s prenatalom. Koliko vidim, ti pijes uglavnom sve dodatke prehrani koji ne mogu skoditi pa ih mozes i nastaviti piti do transfera ili bete pa reduciras po potrebi

Hvala ti :)
    A prestala si piti kada si krenula sa lijekovima ili? Strah me samo da ne nabildam imunitet previše, a opet ne bih htjela prerano prestati uzimati.

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.