Potpomognuta oplodnja vol. 6

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ana26
    29. Listopad 2021. 18:09

Arnoldica odlične vijesti. Drago mi je što je sve ok. Navijamo za oba malca .
    GPgirl dali su mi zbog 2 spontana. Provjeri koliko se čeka u Rijeci,da ne čekaš predugo .

👱‍♀️ 31 Hashimoto, hipotireoza, AMH 35.5
    👨‍💼 31 OAT
    4/2020 prirodna trudnoća, missed ab. u 8 tj. ❌
    02/2021- VV, (5 j.s.,5 blastocista)
    3/21 ET 1 blastice - ❌
    4/21 FET 🐧🐧 blastice, u 12.tj spontani 💔 ❌
    1/22 ET 2 dvodnevna-❌
    10/22 ET 2 blastice ❌ 4🐧
    12/22 FET 6+3 imamo ❤️
    9/2023 BABY BOY 💙

Anemona
    29. Listopad 2021. 18:17

Rainbow_Hope

Anemona

Rainbow_Hope

Anemona to je uzv nakon tri dana pikanja? Je li doktor išta rekao?

Tako je, nakon 3 dana. Doktor nije ama baš ništa rekao, napisao nalaz, dobila sam slike uzv-a, rekao da od danas ide i orgalutran, i kad dolazim sljedeći put.
    Zato i pitam jel to ok ili? 🤷

Pa pretpostavljam da je, meni su nakon 3 dana najveći bili 8 mm, a endometrij 3 mm, a nakon 8. dana je sve bilo po planu, vodeći 18 mm i endometrij 8,6, tako da mislim da je to ok. Kad se jednom pokrenu, rastu brzo 🥰
    Sretno dalje!

Hvala ti na odgovoru 😘
    I još nešto, ne znam jesam li krivo shvatila: jel pijemo puno tekućine + izotonik od početka stimulacije, ili od aspiracije nadalje?

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

• mashkica
    29. Listopad 2021. 18:57

Neka je spominjala da treba na mpo, ali da u porodičnoj anamnezi ima karcinoma dojke koliko se sjećam. Ja sam sad bas bila kod radiologa, pregledao me svu doslovno. Štitna žlijezda bez promjena nakon stimulacije. Želudac gastritis dobila, želučani zid zadebljan 3 puta vise od normalnog i kaže to je normalna reakcija. Da češće moramo jesti poslije stimulacije i po potrebi controloc popiti. Masnoće nikad nisam imala, jetra je uvijek dobra bila, eh poslije stimulacije je doslovno bijela i premasna. Pitala sam Dal nešto da pijem za to, kaže nema potrebe jer ništa neće pomoci jer je to reaktivno hormonsko. Sto se tiče dojki, žlijezde su upaljene, iako su me i prestale boliti. Svaki mjesec samokontrola i svako 12 mjeseci obavezan UZ. Kaže da je puno slučajeva Ca Dojke posle jake hormonske stimulacije jbg, da se Radiolozi svega nagledaju,  da ne želi da prepada, ali da povedemo brigu o sebi poslije stimulacije. Pitala sam ga i sto sam nekakva se u obimu razvalila a kilaza ista, kaže voda je to sve i ispuhat će vremenom dok izadju svi hormoni i da sada nebi nikakva dijeta pomogla tome. Ništa cure, nama da upale ovi postupci nadat se🤞 I obavezno redovne kontrole poslije toga 

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

Kacusha
    29. Listopad 2021. 18:57

Arnoldica joj da oba budu ok ❤️❤️ Ja sam na cekanju do petka 😊

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

M_G💕
    29. Listopad 2021. 19:40

zg123

M_G💕

Hvala na odgovoru :) Oko koliko si sati bila gotova sa ultrazvucima + vađenje krvi? Jesi ti uzimala bolovanje tih dana? Hvala na info :)

Hej 😊 UZV je kod moje dr od 8, tako da kad bi tamo bila na redu, isla bi vadit krv...otprilike do 10 bi bila gotova. Al to ti zbilja ovisi o puno stvari.
    Ja nisam uzimala bolovanje uopce, jer imam mogucnost rada od kuce i za dane kad bi isla na UZV sam najavila da cu kasnije pocet, a imam i mogucnost bit 3 dana "na bolovanju" bez doznaka tako da sam to iskoristila za aspiraciju. 
    Ne znam sto bih ti savjetovala, to zbilja sve ovisi u kakvom si kolektivu, kakav ti je sef, kakav posao radis...

👩‍🦰 32 endometrioza jajnika, AMH 7.7, FSH 1.6 IU/L, LH 0.5 IU/L.👨‍🦱 44 Normo
    IVF Petrova 6.10. menopur 150, gonal 150; 11.10. pergoveris 200, 20.10. aspiracija 6 oocita, 23.10. ET dva trodnevna, beta 13dnt 517, 16dnt 1853 🤩🤩🤩 15.11. UZV 5+5 GV+ŽV 🥰 6.12. UZV 8+5 imamo 💜 i veliki smo 2.2cm

Rainbow_Hope 🌈
    29. Listopad 2021. 19:49

ja ti to ne znam jer kod mene baš ne prijeti hiper s mojih 7 folikulića... uzela sam si za svaki slučaj izosport za sutra nakon aspiracije, ali ja inače jako puno tekućine unosim.

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• šesnica
    29. Listopad 2021. 19:53

malala

Cure s lijepim vijestima danas, čestitke i sretno 🤞🤞🍀🍀🍀🍀 Držimo fige da sve bude dobro dalje. 🤞🤞
    Čitala sam unazad pa nisam upamtila imena, mislim da se radi o Kacushi, Petri, Arnoldici. 👋👋👋👋
    Ja još sutra imam popiti kontracepcijsku pa čekam m i startam s prvim stimuliranim. Kad sam pročitala sve ove nuspojave stimulacije, malo me i strah. Imam povijest karcinoma u obitelji pa me strah i toga.

Nemoj o tome ni razmišljati. Ja isto imam pa znam da do toga neće doći i to je to... samo hrabro naprijed i držim 🤞

Anemona
    29. Listopad 2021. 21:17

Rainbow_Hope

ja ti to ne znam jer kod mene baš ne prijeti hiper s mojih 7 folikulića… uzela sam si za svaki slučaj izosport za sutra nakon aspiracije, ali ja inače jako puno tekućine unosim.

Ma sve ok, hvala ti na trudu.
    Vidim da nitko drugi nema volje pomoći 🙁
    Svu sreću ti želim sutra, javi kako je prošlo 🤞🤞🤞😃😘

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

GPgirl
    29. Listopad 2021. 21:20

Anemona

Rainbow_Hope

ja ti to ne znam jer kod mene baš ne prijeti hiper s mojih 7 folikulića… uzela sam si za svaki slučaj izosport za sutra nakon aspiracije, ali ja inače jako puno tekućine unosim.

Ma sve ok, hvala ti na trudu.
    Vidim da nitko drugi nema volje pomoći 🙁
    Svu sreću ti želim sutra, javi kako je prošlo 🤞🤞🤞😃😘

Nije da nece, ali ja sa mojih 6 ni u teoriji ne mogu u hiper pa zaista nemam pojma. Vjerojatno ce se neka cura uskoro javiti :)

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

darliv
    29. Listopad 2021. 21:38

Anemona nisam shvatila tvoje pitanje, mozda ni druge cure pa zato nisu pisale.. Da se ne vracam unazad, ti si stavila velicinu folikula jel, pa sam shvatila da pitas da li je to ok, a tu se ne razumijem..ne znam bas taj dio oko toga da li manji stignu vece itd.. A sto se tice hipera nemoj se plasiti toliko, ako i dođe do njega bitno je da odmaras, pijes puno tekucine i papas malo vise proteina, nije svaki hiper jednako tezak, evo npr. ja sam imala 16 stanica aspirirano, i bila sam u blagom hiperu, malo je bilo neugodno jer mi je stomak bio jace napuhan, pa malo duze bolno mokrenje, ali uz mirovanje je proslo i kroz tjedan dana sam bila ok.. 😉

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.