Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MISS
    01. Ožujak 2021. 13:46

Ruska,MTB,anchy ,hvala ,i ja tako mislim 🙏🙏

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Ožujak 2021. 13:48

Sara, hvala. 

Wau, to je nažalost vjerojatno to. Izvadi sutra betu da budeš sigurna.

Lucyinthesky, navijam da tebe idući put oplodi onaj najružniji biolog, i to uspješno - pa da moraš djetetu pokazivati njegovu sliku kad budeš objašnjavala kako je došao na svijet. 

💔💔💔

• ninazg
    01. Ožujak 2021. 13:51

Drage cure, žene, mame i one koje će to tek postati...
    Ovo je prvi put da ovdje pišem, pa ću ukratko opisati svoju situaciju i zamoliti vas za pomoć.
    Dakle, imam 36 godina i jedno dijete od 5 godina. Kada smo se muž i ja odlučili na prvo dijete, godinu dana nije bilo nikakvog pomaka (to je bilo 2014.), pa sam obavila pretrage spolnih hormona nakon čega je moja ginekologinja zaključila da imam PCOS te savjetovala da probam začeti uz klomifen. Treći ciklus s klomifenom je bio uspješan, ostala sam trudna, trudnoća je bila super, bez ijednog problema. Prije malo više od godinu dana, odlučili smo se za drugo dijete. Spletom okolnosti, moram priznati da se nismo "trudili" kao prije prve trudnoće, ali sam u podsvijesti imala rečenicu ginekologinje koja je rekla da, kad se odlučimo za iduće dijete, samo dođem na konzultacije da mi nakon pregleda ponovno prepiše klomifen. U međuvremenu se moja ginekologinja promijenila, te sam prije cca 3 tjedna bila kod nove ginekologinje koja je rekla da ponovno napravim nalaze spolnih hormona, što sam i obavila, te da se naručim na pregled na odjel humane reprodukcije. Tamo sam brzo dobila termin, tako da sutra idem na prvi pregled.

E sad, moja pitanja su sljedeća:
    1. Kako izgleda prvi pregled? Na što trebam biti spremna (prvenstveno mislim na pitanja na koja trebam znati odgovoriti)?
    2. Koliko traje pregled? Hoću li dobiti kakve konkretne informacije ili treba obaviti puno pretraga da se dođe do toga?
    3. Nije mi palo na pamet (do danas) da bi možda muž trebao ići sa mnom - treba li?
    4. Ako imate još što za dodati, molim slobodno dajte jer me sad uhvatila neka nervoza, kao da prvi put idem kod doktora.

Hvala puno :-)

Lucyinthesky
    01. Ožujak 2021. 13:55

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sara, hvala.Wau, to je nažalost vjerojatno to. Izvadi sutra betu da budeš sigurna.

Lucyinthesky, navijam da tebe idući put oplodi onaj najružniji biolog, i to uspješno - pa da moraš djetetu pokazivati njegovu sliku kad budeš objašnjavala kako je došao na svijet.

Jel mi vjeruješ da sam i sama o tome razmišljala 😂😂😂Ma šalu na stranu, Matea ti je zakon ❤️

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

ericaa
    01. Ožujak 2021. 13:58

Cure dobar dan, nisam stigla sve pročitati pa ti J_B ne mogu toliko pomoći sa sažetkom  (Sanjich sam ga napisala ja mislim petak dok sam bila jako aktivna  vikendom više fušarim, ali ispod je ukratko što sam zapamtila) 
    Ono što znam je  MTB juuuhuuuuu, 6!!!!!! predivno!!!!!  navijamo dalje!
    SBjeliš žao mi je da nema crtice... ali je super da si dobila blasticu i biti će do GK jedna beba unutra 
    Ana26, odličan rezultat 5/5  navijam dalje !!!
    MilaST prirodna trudnoća  čestitam!!!! 
    Ribic žao mi je da nije uspjelo...
    Magnolia plusić je divan 
    Prijavljujem 1 DC, znači još 28 dana i kreeeećeeeeemooooooooooo (nadam se da je to to)

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

ma2013 👣
    01. Ožujak 2021. 13:59

Alice

ma2013

sanjass

Alicesamo nemojte odustajat i bit ce to sve super,mi smo izgubili dosta vrimena radi njega jer nisu mogli doktori vjerovat da ima azoospermiju jer su mu svi nalazi odlicni bili,tako da je bio u godinu dana kod tri razlicita urologa a sve mu je uredno a spermiofram 0.i nikad nismo odustali nit mislimo odustat.kad ste vi naruceni kod dr?ja samo ne znam dal bih isla dalje u petrovu ili bih odmah krenila privatno da cim prije dodemo do postupka.al znat cemo sve kad dodemo kod njega posto ne znam kako to ide sa transferom.

Mi smo dobili nalaze u 10 mj od biopsije, naručena na pregled bila u Petrovoj u 1 mj, u postupak idemo u 5 mj.
    Inače preporučuju da se ostane u Petrovoj zbog lakšeg transfera jer su Rebro i Petrova povezani. Za privatno ne znam koji je postupak. 🤷🏻‍♀️
    Držim palčeve 🤞🤞

Heej kakvi su bili nalazi biopsije?
    Kod kojeg doktora se u Petrovoj vodiš?
    Da da tako su i nama rekli da je bolje ostati u Petrovoj radi lakšeg transfera pošto su povezani.

Pa nalazi biopsije su super. Napisali su da postoje dobri izgledi za uspješnu izolaciju zrelih spermatida/spermija i TESE/ICSI. I prema riječima cura tu odličan je nalaz. 
    Vodila sam se kod doktora Tomičića u Petrovoj, al njega sad više nema 😥, sad kad krečemo u proces javljam se dr.Škrgatić. 

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

• Wau
    01. Ožujak 2021. 14:01

Jel moze bit mozda kasna imp.jer dosad mi se ovo nikad nije desilo.a 4 postupak

Wau

Alice
    01. Ožujak 2021. 14:04

ma2013

Alice

ma2013

sanjass

Alicesamo nemojte odustajat i bit ce to sve super,mi smo izgubili dosta vrimena radi njega jer nisu mogli doktori vjerovat da ima azoospermiju jer su mu svi nalazi odlicni bili,tako da je bio u godinu dana kod tri razlicita urologa a sve mu je uredno a spermiofram 0.i nikad nismo odustali nit mislimo odustat.kad ste vi naruceni kod dr?ja samo ne znam dal bih isla dalje u petrovu ili bih odmah krenila privatno da cim prije dodemo do postupka.al znat cemo sve kad dodemo kod njega posto ne znam kako to ide sa transferom.

Mi smo dobili nalaze u 10 mj od biopsije, naručena na pregled bila u Petrovoj u 1 mj, u postupak idemo u 5 mj.
    Inače preporučuju da se ostane u Petrovoj zbog lakšeg transfera jer su Rebro i Petrova povezani. Za privatno ne znam koji je postupak. 🤷🏻‍♀️
    Držim palčeve 🤞🤞

Heej kakvi su bili nalazi biopsije?
    Kod kojeg doktora se u Petrovoj vodiš?
    Da da tako su i nama rekli da je bolje ostati u Petrovoj radi lakšeg transfera pošto su povezani.

Pa nalazi biopsije su super. Napisali su da postoje dobri izgledi za uspješnu izolaciju zrelih spermatida/spermija i TESE/ICSI. I prema riječima cura tu odličan je nalaz.
    Vodila sam se kod doktora Tomičića u Petrovoj, al njega sad više nema 😥, sad kad krečemo u proces javljam se dr.Škrgatić.

Ajde odlično baš mi je drago da su nalazi biopsije dobri i da su šanse velike, držim fige da sve bude dobro i da bebac bude na putu  
    Ja sam kod prof.Vrčića zasad.

•👩🏻30 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 28 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

Nina92
    01. Ožujak 2021. 14:07

Cule hvala vam na savjetima MTB grlim te punooo ❤️❤️ samo zelim da me kuzis malo nista drugo nezelim vise pauze ako cu sad postati mama postati cu ako necu, od 18 godine se borim sa svim mislim da je vrijeme da se okrenem necem drugom samo sam to htjela rec

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    01. Ožujak 2021. 14:13

ninazg, kao prvo čestitam na prvom djetetu. Ti si već majka.  Dobro nam došla, i brzo nam otišla, trudna.
    Bilo bi dobro da pročitaš prve tri stranice ove teme, i središ si potpis. Na prve tri stranice već stoji lijepi uvod u ovo što te čeka.
    Što se tiče konzultacija, na prvima će vam pregledati nalaze i uputiti vas za dalje. Možda ti naprave i UZV. Bilo bi dobro da poneseš sve pretrage koje si do sad radila, one koje nisi radila će vas tek uputiti (a za sve dodatne pretrage možeš vidjeti naše savjete). Prve konzultacije ti neće trajati dugo. Radi korone, neke bolnice primaju i muža, neke ne primaju, tako da ti to ovisi gdje ideš. Realno, ne možeš dobiti sve odgovore na svoja pitanja, jer svako tijelo je individualno i tek kroz postupke naučite kako tvoje tijelo reagira na što.
    U svakom slučaju, sutra tek počinješ, nemaš se razloga bojati.

ericaa, još maloooo!

Wau, može biti, ali mala je vjerojatnost. Nekad jednostavno menstruacija probije kroz utriće. Nema smisla da se mučiš, izvadi betu sutra i sve ćeš znati.

Nina92, apsolutno te razumijem i podržavam i jako jako vrlim. Prošla si pakao do sad, i nadam se da će uskoro tebi doći tvoja prekrasna nagrada, u kojem god obliku.  

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.