Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    12. Svibanj 2021. 19:24

Tea_0501

Cure, ja sam trebala ići sutra kod dr. Poljaka na završni dogovor za postupak na koji trebam krenuti sad kad dobijem menstruaciju i moja šefica me ne pušta sutra da zamjenim sa njom smjenu niti mi želi dati dan godišnjeg i ne mogu otići. Zanima me da li mi moj ginekolog može dati bolovanje na temelju toga, što moram ići na pregled ili kako već to ide ako koja od vas zna?

Naravno da mozes bolovanje, moze ti ga dat soc ginekolog temeljem odlaska specijalistu ili opća praksa ako nazoveš i kažeš da si npr povracala i imala proljev cijelu noć... 

12. Svibanj 2021. 19:26

Mag.nolia

Tea_0501

Cure, ja sam trebala ići sutra kod dr. Poljaka na završni dogovor za postupak na koji trebam krenuti sad kad dobijem menstruaciju i moja šefica me ne pušta sutra da zamjenim sa njom smjenu niti mi želi dati dan godišnjeg i ne mogu otići. Zanima me da li mi moj ginekolog može dati bolovanje na temelju toga, što moram ići na pregled ili kako već to ide ako koja od vas zna?

Može, naravno! Ja isto radim u takvoj okolini. Prije sam se suzdrzavala, a sada i kada imam bilo kakav događaj i zdravstveni i koji nije vezan za zdravlje, npr pir, a ne puste me otvorim i za to bolovanje. Ja bih na tvom mjestu u dr opce prakse dan bolovanja, imas proljev😅. Bas užas je to, baš te razumijem.

Ja sma u firmi trazila dan godianjeg za pregled i kaze sefica nemoze ja joj u lice rekla ok onda cu uzet dan bolovanja, ja na pregled moram.. Odjednom sam mogla na godisnji xD

• perlla
    12. Svibanj 2021. 19:36

Pozdrav drage trudilice! Konacno sam krenula sa 1.ivf stimuliranim postupkom, i naravno imam neke nedoumice, tj. nemam bas puno povratnih info, pa molim vas iskusnije da mi pojasnite ako koja zna. Nakon sto sam savladala problem s pikanjem, bilo mi je totalno nezamislivo, ali.. nasla sam dobrovoljce koji mi daju terapiju, jer si sama to ne mogu, samo sve pripremim, ali ne mogu zabost iglu pa mi to drugi obave.. zanima me da li su vam na svakoj folikulometriji rekli koliko ima jajnih stanica ili to samo na aspiraciji saznate? Meni je cudno jer svaki put na uzv kazu ima nesto, ali ne znam koliko.samo znam da imam vodeci folikul od 14 mm na svakom jajniku.i receno mi je trazite si opcu anesteziju jer su jajnici teze dostupni za pregled..danas mi je 7.dan, i jos ne znam kad ce mi biti aspiracija, a imam kraci ciklus..a vikendom ne rade aspiracije, pa me strah da se ne promasi. Koja je to procedura sa trazenjem opce anestezije? I da li suprug treba uputnicu za spermiogram kad bude aspiracija? Sorry na poduzem postu i hvala na odgovoru

Ja 34,mm36,oligoasteno,oligoterato,oligozoo,amh 3.79,lh 0,9
    Borba za 2.bebu vise od 2 g., curka 5g (spontana trudnoca)
    1.stim.ivf 5/21 ovaleap 150,menopur150,cetrotide,brevactid 10000,6 js,3 opl.,ET 2x trodn.
    1. prir.ivf ovitrele 9/21 js opl bez ET-prestala se dijeliti
    2.stim.ivf 11/21,elonva,menopur75/150,cetrotide,ovitrele,3js, nezrele
    12/21 prir.trudnoca-biokemijska
    1/22,2/22 femara,ovitrele,insem.
    5/22 3.stim.ivf dugi protokol suprecur, pergoveris

• Tea_0501
    12. Svibanj 2021. 19:59

Sanjich 👶

Mag.nolia

Tea_0501

Može, naravno! Ja isto radim u takvoj okolini. Prije sam se suzdrzavala, a sada i kada imam bilo kakav događaj i zdravstveni i koji nije vezan za zdravlje, npr pir, a ne puste me otvorim i za to bolovanje. Ja bih na tvom mjestu u dr opce prakse dan bolovanja, imas proljev😅. Bas užas je to, baš te razumijem.

Ja sma u firmi trazila dan godianjeg za pregled i kaze sefica nemoze ja joj u lice rekla ok onda cu uzet dan bolovanja, ja na pregled moram.. Odjednom sam mogla na godisnji xD

Ja sam svojoj rekla danas da ja moram obaviti pregled a ona meni kaže jasno i glasno, ja se nemogu i neću minjat za smjenu i svoje sam rekla. Al sam joj onda samo rekla dobro, riješit ću ja to na drugi način. A da ne govorim da, odkad sam joj rekla da krećem u postupak, da zna radi pronalaska zamjene u slučaju mog dužeg bolovanja, da je rekla da ne može ona financirat moje bolovanje i zamjenu i da će mi prominit ugovor i stavit me da pola radnog vremena. 🙄

Ja: 33, On: 38
    🧒-8 god.
    FET 8/21-terapija estrofem.
    Beta- 10dpt-130, 12dpt-234, 14dpt-408.
    UZV 2.9.-Imamo ❤️

12. Svibanj 2021. 20:01

Sanjich 👶

Mag.nolia

Tea_0501

Kod mene nista ne moze, zadnjih par godina ni ne pitam, samo otvorim bo. Prije sam propustala pola događaja vaznih i nevaznih zbog posla, ustvari zbog tih njihovih nekih zlih principa, onda sam postala malo pametnija....

• ribic
    12. Svibanj 2021. 20:23

Tea O svasta. Pa drzava ce placat tvoje bolovanje, a ne ona 😏

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    12. Svibanj 2021. 20:27

Ja sam krenula na prve konz 7/2020. Sutila sam sve do 4/2021 kad je bio prvi ivf. Jednostavno sam odlucila maknut si taj stres jer stalno neki neplanirani call, hitni posao i sl.

Jbg, imam ugovor (menadzerski) na dve godine i istice mi 11/2021. Ako mi zato maknu poziciju - jbg. Nisam si vise taj stres mogla stavljati, Rekla sam sefu (direktno nadrednom) al nisam svojima podredenima. Pa ce vrijeme svoje pokazati.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    12. Svibanj 2021. 20:29

Perlla Ni meni nisu sami od sebe govorili stanje na uzv pa sam pitala. I za folikule (broj i velicinu) i endometrij.

Sto se tice vikenda nazalost mislim da bi ti moglo pasti ako ti je danas 14mm. A mozda ti bude u pet ili pon, to sve ovisi kak ti rastu.

On ne radi spermiogram nego samo daje svoj uzorak u casici - ne treba uputnica.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• Dia85
    12. Svibanj 2021. 20:30

Rina prekrasno je vidjeti te brojke od bete, želim ti da sve dalje bude sretno i bezbrižno što je više moguce😇
    Andela111 želim ti puno strpljenja i navijam za tvoju mrvicu🤞
    Tea grozno mi je čuti takve stvari, nemoj ni razmišljati već otvori bolovanje ako drugačije ne ide.

Ja 36 (ok, blaža trombo),MM 35 (šetajući spermio od OAT - normo), 2 IUI neuspješno
    01/21 IVF Gonal 150-75, Orgalutran, Decapeptyl, freeze all, 3/6 oplođeno, 1 trodnevni FET; beta ❌
    05/21 Ovaleap 125-100, Cetrotyde, Ovitrelle, 10 oplođeno, 4 blastice, freeze all, FET 4 puta neuspješno

• ribic
    12. Svibanj 2021. 20:32

Aha, i za opcu sam ti zab napisati. Kod mene (Vinogradska) ak je vise folikula te automatski salju u opcu osim ak ne kazes da to neces. Treba covid test ne stariji od 48h. Oni mi izdaju internu uputnicu i u Vinogradskoj toj odradim.

A ako netko ima samo jedan folikul isto moze trazit opcu ako hoce. 

Dobijes papire za potpisat (za opcu i njegov uzorak) i to je to. Mislim, njemu naravno pogledaju stanje al nije to klasicni spermoiogram pa da ide uputnica.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.