Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaloTele
    27. Travanj 2021. 23:10

*.Women_name.*

MaloTele

Tuma zucne su mi preko 400, alt mi je 454 😅 narasao od petka za 279 🤦 kaj da velim,ne spavam od cet zbog tog svrbeza, sutra idem po ursofalk nadam se, takav je bio plan iako mislim da nije nitko ocekivao ovakve zucne ipak pa se nadam da necu morat opet lezat na odjelu 🙏
    Womenname i manemoj ja sam prestala bila na 3dana bas,cisto da se provjere ti enzimi iako nisam imala svrbez tad i rekla je dokt da tih par dana nece bit nista,jer smo nafilani tim vitaminima i svime i da par dana ne moze bit nista lose..

Baš mi je žao da te ulovilo to uopće, da je bar malo kasnije da te ne pati toliko. Nadam se da će ti od tih lijekova bit bolje, da će enzimi past, pa se i svrbez smanjiti 🙏🤞rekla si da ti je i seka imala, to je nešto genetski uvjetovano ili?

I ja bi radije da je kasnije ali sta je tu je, samo je odjednom buknulo.. d da genetski,i mamu je svrbilo jako u obje trudnoce al prije 30god ko je znao za kolestazu uopce 🤦 moguce da je i stimulacija pogodovala malo rastu pa se zato tak ranije javilo, jer mi je uzv abdomena cijeli sasvim uredan,ko ce to sad znat,ma samo bi odspavala jedan dan pa nek svrbi dalje, izdrzat cu, a tablete bi ih trebale sniziti ne do kraja al dovoljno da svrbez malo ublazi,bumo vidli 🙏🤞 

Ja 31, amh 13.8, mm 38 asthenozoo
    9/20 inseminacija
    11/20 ivf, sv.duh, gonal 225,cetrotide,brevactid - neuspješno
    Fet 1/2021 2blastice, beta 13dnt 4711 🥰
    baby boy 💙🥰😊

MaloTele
    27. Travanj 2021. 23:11

*.Women_name.*

MaloTele

Tuma zucne su mi preko 400, alt mi je 454 😅 narasao od petka za 279 🤦 kaj da velim,ne spavam od cet zbog tog svrbeza, sutra idem po ursofalk nadam se, takav je bio plan iako mislim da nije nitko ocekivao ovakve zucne ipak pa se nadam da necu morat opet lezat na odjelu 🙏
    Womenname i manemoj ja sam prestala bila na 3dana bas,cisto da se provjere ti enzimi iako nisam imala svrbez tad i rekla je dokt da tih par dana nece bit nista,jer smo nafilani tim vitaminima i svime i da par dana ne moze bit nista lose..

Btw meni su rekli sad sam se sjetila da i od utrogestana znaju enzimi ic gore

Znam ni to vise ne koristim al oni i dalje rastu 😅

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

Tuma
    27. Travanj 2021. 23:14

MaloTele

*.Women_name.*

MaloTele

Baš mi je žao da te ulovilo to uopće, da je bar malo kasnije da te ne pati toliko. Nadam se da će ti od tih lijekova bit bolje, da će enzimi past, pa se i svrbez smanjiti 🙏🤞rekla si da ti je i seka imala, to je nešto genetski uvjetovano ili?

I ja bi radije da je kasnije ali sta je tu je, samo je odjednom buknulo.. d da genetski,i mamu je svrbilo jako u obje trudnoce al prije 30god ko je znao za kolestazu uopce 🤦 moguce da je i stimulacija pogodovala malo rastu pa se zato tak ranije javilo, jer mi je uzv abdomena cijeli sasvim uredan,ko ce to sad znat,ma samo bi odspavala jedan dan pa nek svrbi dalje, izdrzat cu, a tablete bi ih trebale sniziti ne do kraja al dovoljno da svrbez malo ublazi,bumo vidli 🙏🤞

Da, sigurno je i simulacija imala ulogu u rastu.... A imas tu neku zucnu dijetu za to? Vidjela sam da to znaju dati kod povišeni žučnih kiselina.... 

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MaloTele
    27. Travanj 2021. 23:16

Tuma

Manemoj da, probaj stati s njom onda. Ja sam ju počela koristiti tek nakon što mi se svrbez javio (na preporuku Ruska1986 čini mi se) pa znam da meni nije do nje…. Ugl, ova krema i sprej su baš za svrbez i to samo kad te svrbi namazes i naspricas.
    Women_name a da, malci ne kuze, al ovaj maleni je baš skočio, ima 2,5g, ja sam ga nekako uhvatila rukama da ne skoči cijelom težinom al malo s nogama je udario po bocnoj strani trbuha…. Nadalje su ga držali dalje od mene😅 mene ti cice bole još od transfera 😂 nisu prestale nikad, tj zadnjih par mj me bole bradavice… I imala sam par puta malo kolostruma😊
    MaloTele uuu dosta…. Meni su žučne bile 3….drzim fige da ursofalk pomogne, ne mogu ni zamisliti koliko je koma taj svrbez uz toliko visoke enzime i žučne…. Baš mi je žao da se tako mučiš i to ti je dosta rano krenulo….

Da dosta,cak sam se i ja sokirala a ocekivala sam oko 200🤷nije da sam mislila da ce bit u normali xd joj nemogunti ni opisat kolko svrbi, znaci izmedju noznih prstiju me svrbi tolko da bi ih odrezala najradije 🤦

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

MaloTele
    27. Travanj 2021. 23:18

Tuma

MaloTele

*.Women_name.*

MaloTele

Da, sigurno je i simulacija imala ulogu u rastu…. A imas tu neku zucnu dijetu za to? Vidjela sam da to znaju dati kod povišeni žučnih kiselina….

Pazim ja na prehranu od početka jer sam znala kaj me ceka, jedino nisam oko Uskrsa, malo sam se pocastila 😅 rekla mi je gastroenterologica da dijeta ne pomaze kod toga,jedino taj ursofalk al ja i dalje pazim na prehranu,nemre mi bit losije od tog 

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

Tuma
    27. Travanj 2021. 23:28

MaloTele ma užas, ne mogu ni zamisliti kako je to koma. Stvarno se nadam da će ti to pomoći. Vjerujem da bi trebalo ako ništa, barem olakšati... A možda se i s vremenom smanji kako se hormoni od simulacije počnu smirivati i tijelo privikavati na hormone trudnoće.... U svakom slučaju, javi šta ti kažu, držim fige da ne moraš ostati na odjelu i da ti tablete pomognu🤞🤞 a pravilna prehrana svakako ne može štetiti, samo pomoći.... 

👨 31 g, sve ok
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    Imamo Laru ❤

• *.Women_name.*
    27. Travanj 2021. 23:33

Tuma

Manemoj da, probaj stati s njom onda. Ja sam ju počela koristiti tek nakon što mi se svrbez javio (na preporuku Ruska1986 čini mi se) pa znam da meni nije do nje…. Ugl, ova krema i sprej su baš za svrbez i to samo kad te svrbi namazes i naspricas.
    Women_name a da, malci ne kuze, al ovaj maleni je baš skočio, ima 2,5g, ja sam ga nekako uhvatila rukama da ne skoči cijelom težinom al malo s nogama je udario po bocnoj strani trbuha…. Nadalje su ga držali dalje od mene😅 mene ti cice bole još od transfera 😂 nisu prestale nikad, tj zadnjih par mj me bole bradavice… I imala sam par puta malo kolostruma😊
    MaloTele uuu dosta…. Meni su žučne bile 3….drzim fige da ursofalk pomogne, ne mogu ni zamisliti koliko je koma taj svrbez uz toliko visoke enzime i žučne…. Baš mi je žao da se tako mučiš i to ti je dosta rano krenulo….

Istina da, dobro da si ga zaustavila. Iako kažu da su bebice super zaštićene unutra, ali mene je strah svega. Sad pazim malo više, ali jedno vrijeme nikak da se naviknem na trbuh pa zapnem za kvaku, dasku za peglanje, jedan dan sam si vodu za čaj prosula po trbuhu pola, a pola u šalicu 🙈 joooj. Znam da si ti rekla da te boli većinu trudnoće, zato pitam. 😊Sjećam se da je mojoj šogorici curio, meni još nikad nije, jedino kj me sad malo cice bole a nisu nikad 🤷‍♀️😊

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• *.Women_name.*
    27. Travanj 2021. 23:38

MaloTele

*.Women_name.*

MaloTele

Vidiš nisam znala da je to genetski, a da tko je kad to provjeravao uopće. Ja kad pričam svojoj mami za svoje strahove, ona nezna ni da to postoji... a jbmu. Nadam se da će ti se smirit malo, pa da malo odahnes od cohanja i da se naspavas. 🤞🙏😊

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MaloTele
    27. Travanj 2021. 23:50

Tuma

MaloTele ma užas, ne mogu ni zamisliti kako je to koma. Stvarno se nadam da će ti to pomoći. Vjerujem da bi trebalo ako ništa, barem olakšati… A možda se i s vremenom smanji kako se hormoni od simulacije počnu smirivati i tijelo privikavati na hormone trudnoće…. U svakom slučaju, javi šta ti kažu, držim fige da ne moraš ostati na odjelu i da ti tablete pomognu🤞🤞 a pravilna prehrana svakako ne može štetiti, samo pomoći….

Seka je pila taj ursofalk i rekla je da joj se dosta taj svrbez smanjio a potpuno je nestao tek kad je rodila al je mogla spavati po noci,tako da vjerujem da Ce i meni pomoc,citala sam po forumu isto svi piju taj ursofalk i bude bolje, pitao me neki dan necak od 6god jel imam i ja ono kad trebam dobit bebu pa se coham 😅 jadan mali i on je istraumstiziran s cohanjem 😂😂

9/20 inseminacija
    baby boy 💙🥰😊

Tuma
    27. Travanj 2021. 23:52

*.Women_name.*

Tuma

Istina da, dobro da si ga zaustavila. Iako kažu da su bebice super zaštićene unutra, ali mene je strah svega. Sad pazim malo više, ali jedno vrijeme nikak da se naviknem na trbuh pa zapnem za kvaku, dasku za peglanje, jedan dan sam si vodu za čaj prosula po trbuhu pola, a pola u šalicu 🙈 joooj. Znam da si ti rekla da te boli većinu trudnoće, zato pitam. 😊Sjećam se da je mojoj šogorici curio, meni još nikad nije, jedino kj me sad malo cice bole a nisu nikad 🤷‍♀️😊

Ma jesu, bebe su unutra zaštićene, al kaj ti znači panicarkama poput nas. 😅 Ja sam isto par puta zapela za kvaku, vrata i slično. Teško mi je naviknuti se na trbuh pa ako kojim slucajem radim nešto zamišljena zna se desiti da zapnem, al ajd hvala Bogu nikad nisam jako. Moram sad ovih mj dana još ekstra paziti.... A moguće da se sad to sve pokreće. Iako bolne cice i rast, a čak ni kolostrum ne mora ništa značiti... Ionako se mlijeko ugl počne proizvoditi najviše dan, dva nakon rođenja. 😊
    Ja isto kad svojoj mami pričam svoje strahove, ona me gleda i ne vjeruje. Kaže da nema pojma kako je imala 4 trudnoće i 3 djece a da ni za šta od toga o čemu ja pričam ne zna 😂😂

👨 31 g, sve ok
    Imamo Laru ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.