Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Travanj 2021. 20:23

Clarissa, super ti je beta. Približava se to svom kraju. I ja si čekam M, držmo fige da dođe čim prije.
    Što se tiče D vitamina - ajde traži od doktora DVital 25000, on ga najbrže diže. Uzima se jednom tjedno, a onda ovo što si uzela možeš uzeti i negdje po putu, da ubrzaš dizanje.
    Za feritin, ja uzimam Sideral forte ili Sideral folic, odlični su mi, ne padaju teško na želudac, jako brzo dižu feritin, sad su na akciji na tvojaljekarna 2 za cijenu jednog. Kupila sam vagon toga.
    Na prve tri stranice možeš vidjeti koliki bi ti trebali biti iznosi pa se po tome ravnaj.

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    23. Travanj 2021. 20:27

Nema me cijeli dan ,malo strka, zbrka..danas ne povraćam pa sam sw dala u čišćenje stana :D
    Vidim Ruska1986 neka događanja na tapeti 
    Budi mi dobro i donesi na svijet našu dugo čekanu princezu foruma 💟💟💟💟💟💟💟💟💟💟
    Tuma divna si da divnija valjda ne možeš biti...ženoooooooo 🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🤩🌺🌺
    Eto samo sam to uspjela vidjeti, idem dalje odmor i relax. 
    Mtb sretno sa čišćenjem liste ovaj vikend 🥰❤
    Matkiša  sve znaš, navijam do neba
    Ako je bila još koja dobra vijest čestitam i vrlim vas sve 💟
    La_Reina ako naš čitaš javi nam se,zanima me u kojoj si fazi i kakvi su planovi za dalje 😘😘😘🐞🐞🐞🐞🐞🐞🐞

endometrioza

• Clarissa
    23. Travanj 2021. 20:31

Hvala puno za sav info, MTBica 
    Drzimoooo, fige napete ko pracke, getting ready to strike back!

• Smica
    23. Travanj 2021. 20:34

BugaDuga

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Sunny_

Sunflower14

Sunny_

Meni je dr sad napisao da zbog povišenog prolaktina počnem odmah piti Broemrgon pola tablete dnevno pa sve do postupka. Sunflower vidim da tebi u potpisu piše da to piješ. Koliki je tvoj prolaktin bio?
    za ostalo mi je rekao da je u redu. TSH od 2,7 nije ništa spomenuo

Meni je bio malo vise od 900. Pola tablete ga nije drzalo u dopustenim razinama pa sam na 1 tableti dnevno.

ponovit ću ja nalaz u ponedjeljak uz ranije buđenje i odmaranje pola sata prije. Ako bude isto onda ću krenuti sa tim tabletama

Evo upute iz moje tekice:

Plus za prolaktin je dosta vazno kako se vadi, dakle trebala bi bit budna bar 3-4h prije vadenja krvi (a ne ono ustala sam u 6:15, pikli me u 7 kako se zna zalomit), trebalo bi niti na taste (dakle zadnji obrok idealno cca 12h prije, 8-14h se smatra ok) i trebalo bi mirovati 30min prije vadenja.
    Normalno nam se prolaktin povisuje tijekom noci, tako da ako si vadila ubrzo nakon ustajanja je zapravo normalno da je zeru visi.
    MTBica ovo je ful korisna info. Meni su u petrovoj rekli da ce mi vadit onaj dan kad dodjem po ljekove, pa ak bude dobar dobijem ljekove, ak ne odgadja se postupak. Ja inace imam lagano povisen prolaktin (neznatno izvan granice) od teenedjerskih dana, ali nikad nisam pila nista za njega jer je kao to sve ok. A i dr u petrovoj mi nije nista komentirala za njega niti jednom.

Cure koje su u Petrovoj, jel to vadjenje prolaktina normalan postupak prije svake potpomognute? Jeste vi vadile?

Ja sam vadila prolaktin prije postupka i bio je povišen oko 900 nisam išla u postupak neko ponovno vađenje a tad mi je bio 1330..sad sam na dvije tablete na dan i nadam se da će biti u granicama normalne da mogu u postupak sljedeći mjesec.. 

Ja 38, on 37
    Trudimo se dvije godine
    1.4. Odgođena IVF zbog povišenog prolaktina ( petrova)

Alice
    23. Travanj 2021. 20:38

Tuma prekrasne steee😍💕💕
    Nadalica jel se moze ovdje poslati privatna poruka? Procitala sam tvoj opis pa me bas zanima malo detaljnije tvoja prica posto i mi imamo tezak oblik azoo i receno nam je samo jedan maksimalno dva postupka. Jer nisam od pocetka te pratila pa ne znam sve detaljno a glupo mi je da sad sve pises tu🙈

•👩🏻32 svi nalazi uredni, AMH 14.4 pmol/L
    vitamin D 25000
    planirana korekcija maternice (histeroskopija, Petrova).
    •🧔🏻 30 g. Teška azoospermia, nepoznat uzrok
    12/22 otkriven hashimoto

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    23. Travanj 2021. 20:48

Clarissa, tako je! Ti ideš odmah idući ciklus u FET?

Alice, nema ovdje privatnih poruka. A Nadalica je svoju priči napisala već hrpu puta, sumnjam da će joj biti problem još jednom. Ali skraćeno, oni su imali samo za jedan postupak - rezultat ovi blizanci koje sad ima plus dva smrzlića koja je čekaju. I u tom jednom postupku je sve bilo protiv njih, baš je filmski scenarij. 

💔💔💔

Anči 💕
    23. Travanj 2021. 20:55

Znaci ja vec cijeli dan umirem odd bolova 😏 boli me jedno 10-15 cm ispod pupka..uopće nemam pojma kaj je tu i od ceg to tolko moze bolit..ne pomazu ni tablete protiv bolova..boli konstantno, a na mahove onako presjece i zaboli jos jace..jel imala neka takvo iskustvo 😏 glupo mi otic na hitnu kad ne ni znam objasnit sta me boli 🤦🏽‍♀️🤷🏽‍♀️

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Marta82
    23. Travanj 2021. 21:04

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Clarissa, super ti je beta. Približava se to svom kraju. I ja si čekam M, držmo fige da dođe čim prije.
    Što se tiče D vitamina - ajde traži od doktora DVital 25000, on ga najbrže diže. Uzima se jednom tjedno, a onda ovo što si uzela možeš uzeti i negdje po putu, da ubrzaš dizanje.
    Za feritin, ja uzimam Sideral forte ili Sideral folic, odlični su mi, ne padaju teško na želudac, jako brzo dižu feritin, sad su na akciji na tvojaljekarna 2 za cijenu jednog. Kupila sam vagon toga.
    Na prve tri stranice možeš vidjeti koliki bi ti trebali biti iznosi pa se po tome ravnaj.

Mtb, koji je idealan feritin, ja nisam ništa pila za njega pa je s 65 pao u misec dana na 56,ne znam uopće kako, a vit d s 140 na 90,za njega sam pila vit d 5000 i napravila pauzu kod drugog vađenja i tako naglo pada. 

🧔1990.,spermiogram dobar
    👩‍🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
    2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
    2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
    2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
    2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
    2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
    Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2

Meto
    23. Travanj 2021. 21:06

Danas su lijepe vijesti.
    Tuma ti bas sjajis, divne ste😍🥰
    Rina odlican broj stanica, nadamo se super partyu u labosu🍀🍀🤞 iso sport sam ja pila onu jednu bocu dnevno, mislim da 1,85l. Ostalo voda.. 
    women bravo za muza, sad se moze vratiti u krevet🤭😁
    Aurora a mene nigdje, ha ☝️ Neka, neka 😁
    Dobrodosla natrag😘
    Lucy jejeeee, navijam za sve zrele stanice i da trznu malo plivace da se pokazu u punom svijetlu🥰
    Sofi cestitam na srceku, divno😍
    Ruska nadam se da se ne mucis puno. Drzi se, mozes ti to🌟 

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Meto
    23. Travanj 2021. 21:07

Anchi bas ispod pupka ili? Koji si dan ciklusa?

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.