Potpomognuta oplodnja vol. 5

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nina92
    20. Veljača 2021. 19:40

manemoj

Ninahtjela sam te pitati.. jesi imala koji put smrzlice ili su ovi transferi svaki put bili iz stimuliranog?

Imala sam ovo mi je 3 postupak u prvom sam 2 vratila 2 smrznula, u drugom jedan vratila 3 smrznula jer je dr. A protiv vracanja 2 zametka svaki put 0, i 3 postupak 2 vratila 4 smrznula i sad idem po zadnja 2😭😭

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Veljača 2021. 19:40

Nina92, završit ćeš mi na crnoj listi. Vidiš kako je manemoj potonula otkad mi je na crnoj listi. Čak se počela seksati onak... bezveze, bez pravog razloga. 

BjeliS, ja na kraju kupujem sve u Filipovića (Trešnjevka) iako mi nije uz put jer je ekipa super. Prodaju mi dio kutije ako mi treba samo dio, sve imaju odmah, uvijek su topli i požele mi sreću. Plus, jeftinije je nekih 10-15% za gotovinu. Jednu injekciju su mi čak i oni piknuli kad je bila gužva (i pokazali mi kako).
    Gonale sam ja isto kupovala 900IU, sad sam kupila Puregon 900. Nisam za Gonal provjeravala koliko ga je ostalo (u Gonalu je to teško vidjeti jer je uložak dio pena). Ali u Puregonu uložak možeš izvaditi vani i lijepo se vidi (kad sam ga usporedila s ovim od 300IU) da je količina otprilike trećina. Što je možda i više od 100IU jer će ostatka biti i u ovom ulošku od 300. 
    Izgleda ti malo kad je u penu jer je dobar dio uloška skriven.

💔💔💔

Nina92
    20. Veljača 2021. 19:41

J_b

Magnolia

J_b

Ana26

Manemoj ja od 3dc pijem Decortin zbog Hashimota. Dr.mi je rekla da je veća šansa za implantacije i da tijelo ne odbaci zametak.

Ovo prvi put čujem.. I ja imam hashimoto i hipotireozu, pa mi nitko od doktora nije nikad spomenuo

Vjerojatno ima veze s time da se sve autoimune bolesti "liječe" kortikosteroidima, a hashimoto je autoimuna bolest.. I osobe koje imaju autoimune bolesti imaju i narusen imunitet tj. imunitet koji ne radi dobro, unistava sam sebe. A kortikosteroidi su imunosupresivi. Blokiraju prirodni imunitet koji mozda blokira implantaciju. Ali ovo su samo moji neki zaključci na temelju čitanja o autoimunim bolestima opcenito.

Mtb, kaj ti velis na ovo?

I ja sam na decortinima i nema bas neki uspjeh, neznam ja se ponekad pitam kaj krivo radim 🤷‍♀️

2020. Poliklinika Ivf 🤞

Nina92
    20. Veljača 2021. 19:42

MTB

Nina92, završit ćeš mi na crnoj listi. Vidiš kako je manemoj potonula otkad mi je na crnoj listi. Čak se počela seksati onak… bezveze, bez pravog razloga.BjeliS, ja na kraju kupujem sve u Filipovića (Trešnjevka) iako mi nije uz put jer je ekipa super. Prodaju mi dio kutije ako mi treba samo dio, sve imaju odmah, uvijek su topli i požele mi sreću. Plus, jeftinije je nekih 10-15% za gotovinu. Jednu injekciju su mi čak i oni piknuli kad je bila gužva (i pokazali mi kako).
    Gonale sam ja isto kupovala 900IU, sad sam kupila Puregon 900. Nisam za Gonal provjeravala koliko ga je ostalo (u Gonalu je to teško vidjeti jer je uložak dio pena). Ali u Puregonu uložak možeš izvaditi vani i lijepo se vidi (kad sam ga usporedila s ovim od 300IU) da je količina otprilike trećina. Što je možda i više od 100IU jer će ostatka biti i u ovom ulošku od 300.

Nemozes mene stavit na crnu listu ti mene volis 🤣😎

2020. Poliklinika Ivf 🤞

20. Veljača 2021. 19:43

🌼TiKi🌼

Bozma i ja sam pila femaru od 3.-7.dc. Oba puta dva folikula, s tim da mi je na drugom AIH-u dodala tri amp Menopura.

i ja sam slično zadnji put od 2-6 dc femara i onda 1 ampula menopura. bilo je dosta folikula, baš me zanima bi li ih bilo da nije nadodan Menopur i Cetrotide

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Veljača 2021. 19:45

J_b

Magnolia

J_b

Ana26

Manemoj ja od 3dc pijem Decortin zbog Hashimota. Dr.mi je rekla da je veća šansa za implantacije i da tijelo ne odbaci zametak.

Ovo prvi put čujem.. I ja imam hashimoto i hipotireozu, pa mi nitko od doktora nije nikad spomenuo

Vjerojatno ima veze s time da se sve autoimune bolesti "liječe" kortikosteroidima, a hashimoto je autoimuna bolest.. I osobe koje imaju autoimune bolesti imaju i narusen imunitet tj. imunitet koji ne radi dobro, unistava sam sebe. A kortikosteroidi su imunosupresivi. Blokiraju prirodni imunitet koji mozda blokira implantaciju. Ali ovo su samo moji neki zaključci na temelju čitanja o autoimunim bolestima opcenito.

Mtb, kaj ti velis na ovo?

Ništa, svi imunološki testovi su mi negativni, tako da nisam proučavala temu.
    Moj TSH je neka prikrivena subklinička hipotireoza (according to Gić) koja se aktivirala sad kad sam u postupcima, inače je uvijek bio OK. Antitijela su mi bila OK i bez terapije tako da Hashimota isto nemam.
    Testirala sam se i na celijakiju, ni nju nemam.
    Za idući postupak (ako ga bude bilo) ću testirati reuma faktore da vidim jesam li tu ubola na lutriju. 
    Ima mi smisla ovo što govori Magnolia.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Veljača 2021. 19:46

Nina92

MTB

Nina92, završit ćeš mi na crnoj listi. Vidiš kako je manemoj potonula otkad mi je na crnoj listi. Čak se počela seksati onak… bezveze, bez pravog razloga.BjeliS, ja na kraju kupujem sve u Filipovića (Trešnjevka) iako mi nije uz put jer je ekipa super. Prodaju mi dio kutije ako mi treba samo dio, sve imaju odmah, uvijek su topli i požele mi sreću. Plus, jeftinije je nekih 10-15% za gotovinu. Jednu injekciju su mi čak i oni piknuli kad je bila gužva (i pokazali mi kako).

Mogu ako budeš govorila da je mojim muškarcima teško sa mnom 
    A ja ko tratinčica.

💔💔💔

Pami
    20. Veljača 2021. 19:47

Ruska1986

Pami

Part. 2
    Miss jako mi je žao zbog tvoje situacije i jako dobro znam kako ti je jer sam evo i sama nažalost u sličnoj situaciji. Prošlu subotu ujutro sam prokrvarila i to baš obilno, ko menstruacija i to drugi dan. Umrla sam od straha i očaja, odjurila na hitnu. Pregledala me draga doktorica, specijalizantica koja mi je rekla da mi je posteljica nisko, blizu unutarnjeg ušća i da vjerojatno zato krvarim. Ali da ima vremena da se posteljica podigne, da to nije dijagnoza placente previe, da pijem utrogestane i da bi krvarenje trebalo stati kroz dan dva. Drugi dan navečer mi se stvarno i smirilo i ja sam već mislila da je to to, međutim u ponedjeljak ujutro je opet jako počelo i opet sam išla na hitnu. Ovaj put mi je bila super doktorica kod koje sam i prije znala ići na pregled (kad sam krenula u mpo) i koja je inače specijalist humane reprod. Ona mi je također potvrdila da je posteljica nisko, ali i da uz rubni donji dio posteljice imam hematom od 4*2 cm i da zato krvarim. Preporučila mi strogo mirovanje i da se molim Bogu da ne raste. Ja evo već sad tjedan dana ležim, krvarenje je prestalo prije nekoliko dana, pa je počelo smeđarenje i zasad imam normalan iscjedak. Sljedeći tjedan idem opet na pregled i molim Boga samo da se hematom smanjio i da moj dečkić bude dobro 😔🙏🙏

Bas mi je zao da i ti imas problema.. 😔😔 ali kako su cure i rekle, jedini sta mozes jest odmarat i lezat. I sigurna sam da ce sve bit ok! Sam bas miruj, miruj, miruj!! Izborit ce se tvoj bebac, sigurna sam 💙💙💙💙

Ruska 😘💜

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

20. Veljača 2021. 19:48

Nina92, oprosti ako si već pisala. Jesi radila išta dodatno od pretraga? trombofilija, imunologija, NK stanice...

Nina92
    20. Veljača 2021. 19:49

MTB

Nina92

MTB

Mogu ako budeš govorila da je mojim muškarcima teško sa mnom
    A ja ko tratinčica.

Vise si kao kaktus ali ajde haha ❤️❤️

2020. Poliklinika Ivf 🤞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.