Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • SmileA
    17. Veljača 2020. 16:55

Pozdrav svim trudilicama i cekalicama!🙋😃
    Ja danas stigla sa punkcije i samo 2 js imamo, sutra cemo znati da li se koja oplodila, a to cekanje je najgore, s tim da nam je ovaj put postupak veliko razocaranje, ocekivali smo puno vise js. Prosle godine sam isla u 1 mj na punkciju i bilo je 5 js od toga 3 oplodene, sve blaga stimulacija, a ove godine je bila malo jaca blaza stimulacija a evo puno losiji rezultat.
    Jako se bojim da nece biti ni jedna oplodena, a sve mi je to jos dodatno teze naravno radi posla, i ovako sam jedva iskemijala svaku folikulometriju i evo sad za aspiraciju.

🌈💙👣🙏

17. Veljača 2020. 17:18

Arwen87

Slee

Arwen a da odes privatno neke stvari izvaditi? Ili promijeni gin. Totalno mi je glupo da ti bas nista ne da.
    Franka uuuu jos malooo! Superr! I sretno! Javljaj sve!

Joj ne znam sta bi rekla😒
    Prije nje sam bila kod ginekologa koji mi nikad nije uzv radio jer se njemu sve cini super???!?!?!!!?!?!!!!
    I onda se od njega prebacim prije par mjeseci kod nje…obavila je ona odmah papu,briseve predlozila sama,napravila uzv,bila njezna,sve objasnila…tu nemam primjedbi!
    Ali kad sam pitala za folikulometrije - nista!
    Sad za uputnicu za hormone - nista!
    Hormone sam vec radila na privatno,platila 600 kuna jer mi ih isto ona nije htjela kontrolirati zato sto su mi ciklusi redovni i na pregledu je sve bilo ok,bez obzira sto sam joj rekla da ih nikad nisam vadila!
    Mislim,nije problem ni platiti ako mi predloze ovi u Osijeku to da ubrzano postupke,ali mi je bezveze da svaki klinac moramo obavljati na privatno,a imamo pravo to odraditi na uputnicu!
    Zasto onda izdvajamo novac iz place za zdravstveno osiguranje,ako svaku sitnicu moramo posebno placati i odradjivati na privatno!

Totalno te kužim! Trebali bi ti to sve dati, ali nemoj paničariti. Evo mog iskustva. Ja sam tek danas uzela kod ginića socijalnog uputnicu za konzultacije, s time da sam prije 3 mjeseca krenula sa svime... Brisevi i papa prvo, pa brisevi nisu bili dobri, pa upala mjehura, pa rješavaj to, tražila sam socijalnog uputnicu za spolne hormone i normalno mi je dao, pa je prolaktin bio povišen, pa sam morala na  bromokriptinski test, paralelno sam pitala socijalnog da mi do postupka radi folikulometriju i rekao da može (iako je bila malo neozbiljna ta folikulometrija kod njega). Hoću reći to se sve odulji AKO imaš stalno neki problem - kao ja.. ali ako nemaš ne brini, stigneš sve. Meni sad zapravo niti ne znači puno što mi je socijalni radio folikulometriju kad mi itako to moraju kad dodjem u vinogradsku. Ali gle..ja sam 39 godina, AMH koma 3,7, FSH 14, endometrioza, miomi,  imala dvije operacije pa su mi jajne stanice na izdisaju (sad kad ovo nabrajam razmišljam vrijed li uopće probavat ) pa mi stvarnooo svaki ciklus znači. Ali ako si kao na nicku 87. godište i nemaš koma situaciju samo relax  (oprosti nisam uspjela vidjeti koja je problematika kod tebe) 

Slee
    17. Veljača 2020. 17:45

Evo menu cekaonici, umirem od straha da mi ne kaze da nesto nije ok. Ili da mi ne zeli dati uputnice. Bolucka me cijelo vrijeme taj lijevi jajnik, umrijet cu od straha dok ne dodem na red

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

PinkFairydust
    17. Veljača 2020. 18:00

Slee

Evo menu cekaonici, umirem od straha da mi ne kaze da nesto nije ok. Ili da mi ne zeli dati uputnice. Bolucka me cijelo vrijeme taj lijevi jajnik, umrijet cu od straha dok ne dodem na red

drzim fige da dobro prode:)

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

• Viola1
    17. Veljača 2020. 18:09

Franka30 i Samara sretno vam u postupku 🍀
    Mirjana32 ajmeee, bome veliki broj.. Drži se i odmaraj, brz oporavak ti želim! 🍀
    SmileA držim fige da se oplode 🤞
    Slee sretno! Nadam se da je sve ok i da ćeš dobiti uputnice! 🤞
    Evo odmah vam i javljam da je i nalaz bete negativan. 
    Hvala vam svima na podršci i lijepim riječima ❤️😘

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
    1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
    2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
    3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
    4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
    -FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

Samara
    17. Veljača 2020. 18:32

Evo moram se pohvaliti da sam uspjela samu sebe piknuti. Usrala sam se kad sam vidjela kolika je to igla ali na kraju piece of cake, cak mi se dopalo 🤣😂

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

PinkFairydust
    17. Veljača 2020. 18:32

nymeria smijes, nis ti nece biti:)

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Nadja81
    17. Veljača 2020. 18:35

Drage ženice, već dugo vas pratim ali nisam se uključivala u komentare jer sam tek danas službeno ušla u postupak. Određeno mi je da uzimam Klomifen od 3. dana ciklusa 2x1 narednih pet dana. Da li možda koja od vas zna hoće li Klomifen utjecati na nalaz hormona štitnjače? Naime, uzimam Euthyrox već godinama zbog hipotireoze. Sutra bi trebala vaditi hormone štitnjače radi novog nalaza a danas mi je mpo ginekolog prepisao Klomifen koji bi trebala početi uzimati večeras. Hoće li mi tableta Klomifena, ako ju večeras popijem, utjecati na sutrašnji nalaz tsh, t3, t4, antiTpo i AntiTg?

👱‍♀️41 👨43, AMH 5 pmol/L, FSH 11 IU/L, MM sve ok
    Pokušavamo od 03/18
    02/20 AIH, VV, neuspješno
    03/21 IVF u prirodnom postupku, VV, prazan folikul
    04/21 adneksitis, salpingitis, posljedica: Sactosalpinx
    02/22 Petrova, stimulirani IVF, 3 embrija, neuspješno
    06/22 Petrova, stimulirani IVF, neuspješno

Arwen87
    17. Veljača 2020. 18:41

Mislim,nije problem ni platiti ako mi predloze ovi u Osijeku to da ubrzano postupke,ali mi je bezveze da svaki klinac moramo obavljati na privatno,a imamo pravo to odraditi na uputnicu!
    Zasto onda izdvajamo novac iz place za zdravstveno osiguranje,ako svaku sitnicu moramo posebno placati i odradjivati na privatno!

Totalno te kužim! Trebali bi ti to sve dati, ali nemoj paničariti. Evo mog iskustva. Ja sam tek danas uzela kod ginića socijalnog uputnicu za konzultacije, s time da sam prije 3 mjeseca krenula sa svime... Hoću reći to se sve odulji AKO imaš stalno neki problem - kao ja.. ali ako nemaš ne brini, stigneš sve. Meni sad zapravo niti ne znači puno što mi je socijalni radio folikulometriju kad mi itako to moraju kad dodjem u vinogradsku. Ali gle..ja sam 39 godina, AMH koma 3,7, FSH 14, endometrioza, miomi, imala dvije operacije pa su mi jajne stanice na izdisaju (sad kad ovo nabrajam razmišljam vrijed li uopće probavat )pa mi stvarnooo svaki ciklus znači. Ali ako si kao na nicku 87. godište i nemaš koma situaciju samo relax (oprosti nisam uspjela vidjeti koja je problematika kod tebe)

Evo kad procitam nesto ovakvo,zapravo me bude sramota sto uopce tu nesto pizdekam i cvilim,ali valjda mi se danas sve skupilo...ne zamjerite!
    Da, 87.sam godiste,meni su 32 godine,suprug je 11 stariji!
    Njegov spermiogram je super,moji brisevi i papa uredni,na pregledu sve ok!
    Na privatno sam radila hormone,stitnjaca je uredna,spolni su svi bili dobri,a i ja imam jako nizak AMH - mislim da je samo 1,33 ng!
    U braku smo vise od godinu i pol i cijelo to vrijeme se ne pazimo!
    U pocetku nismo toliko ciljali plodne dane,ali od 4.mjeseca prosle godine smo poceli posebno biti aktivni kad treba,medjutim nista se ne dogadja!
    Tako da problem ocito postoji,ali tko zna koji je!
    Znam ja da ce mi raditi folikulometrije kad krenemo na obradu,ali kod dosta cura njihovi socijalni ginekolozi su cak i sami predlagali da im prate ovulacije i imaju ciljane odnose,a ova moja nista...
    I danas cujem od prijateljice da je njenoj poznanici jedva dala 3-4 dana nakon inseminacije,jer kao,ne treba joj vise iako radi u trgovini!
    A ta moja prijateljica radi uredski posao,i prije par dana je imala 2.inseminaciju i dobila bolovanje do bete!
    Kakvi su vasi ginekolozi po tom pitanju?

Lemon
    17. Veljača 2020. 18:41

Marta nadam se da ti je s ovim nalazima nađen uzrok spontanih, neka sljedeći FET bude uspješan, bolje ga odgodi ako tako osjećaš da prvo riješiš faks pa onda po bebicu.

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.