Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rita88
    11. Srpanj 2020. 22:45

Viola1

Rita88

Viola1

Rita88

Viola1

Rita88

Hej cure evo me s nalazima, Beta mi je 56 , nekak mi se cini mala za 11 dpt, al su me cure na fejsu utjesile da je to ok za trodnevni. A i tablica bete me tjesi jer pise 14 dan nakon aspiracije je prosjecna vrijednost 48. Cekamo ponedjeljak s nestrpljenjem i molim Boga da se udupla 🥰

❤️ Odlično! Da, prema prosječnim vrijednostima je sasvim u redu! Bude to sve bilo dobro 🙏

Nadam se da ce u pon bit sve ok, bas me strah 😒

Znam kako ti je, ali neisplati nam se zamarati sada, tak i tak ne možemo ništa promijeniti. Radi nešto što te opušta da skreneš misli s toga… čitaj knjigu, gledaj tv, prošeći..

Imas pravo, ne vrijedi se zivcirati sta je tu je, ne mogu na nista utjecati. Jel imas kakve simptome?

Zadnja 2 dana uz mučninu me muči i žgaravica, a ostalo kao što sam već i pisala.. (teško mi je sjedit jer me pritišće i žulja dolje, povremena probadanja, bol, grčevi u maternici, prema jajnicima i preponama, glavobolja, umor i nizak tlak..) Kakvo je stanje kod tebe, ima li kakvih novih simptoma?

Osjetim dolje, lijevu stranu isto bol prema preponi, i imam bas vjetrove sto inace nemam bas tak, cice su mi malo drugacije, vece su , al ne bole me zasad, dobro se osjecam, vidjet cemo kasnije sta ce bit :) 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Rita88
    11. Srpanj 2020. 22:47

Tara0205

Pozdrav! Večeras sam se piknula prvi puta saOvitrelle. Nakon uboda je bilo malo krvi, valjda sam pogodila žilicu?! Nakon sat vremena i dalje pecka trbuh… ne znam da li je to normalno ili sam nesto zbrljala??🥺
    Jucer sam si dalaOrgalutran, nisam ga ni osjetila.
    Muke neiskusne pikalice

gdje si dajes pikice? Ja sam si davala u trbuh ispod pupka. Isto sam Ovitrelle imala, ok mi je bilo nisam osjecala nikakvu bol, al sve smo mi drugacije tako da mislim da nema potrebe da se brines, bitno da si istisnula tu dozu u sebe :) Sto se tice Orgalutrana , nemam iskustva, mene je npr.Menopur znao dosta pecnut.Sretno s pikanjem :)

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

11. Srpanj 2020. 23:03

Isto u trbuh. Hvala 😊 početnica sam pa sam se malo smotala 😅 

hejbaburibu
    12. Srpanj 2020. 06:46

Pozdrav svim "starim" i "novim" curama!
    Dugo se nisam javljala jer sam kao i većina nas bila na čekanju. 
    S novim postupkom krenuli sam krajem lipnja, i kao svaki put do sad, slabo reagiram na stimulaciju, a jajna stanica ostaje neoplođena tako da ja opet ostajem bez transfera.
    Ovo mi je zadnji postupak preko HZZOa i sada moram razmisliti što i kako dalje.
    Problem je u jajnim stanicama, pila sam sve i svašta kako bi im poboljšala kvalitetu ali đaba... Nitko mi ne zna reći u čemu je točno problem. Gdje mogu raditi analizu jajnih stanica? Postoje li neke pretrage koje bi mogla dodatno napraviti?
    Molim vas neki savjet!

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

hejbaburibu
    12. Srpanj 2020. 08:29

MakiST hvala na savjetu 

DG: ja: sekundarna amenoreja, terapija Femoston 2/10 između postupaka mm: ok
    11/2018: stimulacija Gonalima 25-75IU, IUI, neuspješno
    04/2019: stimulacija Bemfola 150-225IU + Cetrotide, IVF, bez transfera
    09/2019: stimulacija Gonal + Menopur + Cetrotide, 7js, IVF, bez transfera
    01/2020: stimulacija Gonal+Menopur+Cetrotide, 3js, IVF; bez transfera
    07/2020: Pergoveris 300+cetrotide; 1js; IVF bez transfera

Rina 39
    12. Srpanj 2020. 09:32

Hrjbaburiba a koliki imas amh?
    Ja ti isto od srca savjetujen da kontaktiras Prag da cujes njihovo misljenje jer su isto strucnjaci.

👩39god
    👨38god
    Amh 0.37ng
    Sve drugo uredno🥰
    2021 rodena Ivf-om 👧🏼
    3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
    3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩

JECIKA
    12. Srpanj 2020. 09:47

MakiST

hejbaburibu

Pozdrav svim "starim" i "novim" curama!
    Dugo se nisam javljala jer sam kao i većina nas bila na čekanju.
    S novim postupkom krenuli sam krajem lipnja, i kao svaki put do sad, slabo reagiram na stimulaciju, a jajna stanica ostaje neoplođena tako da ja opet ostajem bez transfera.
    Ovo mi je zadnji postupak preko HZZOa i sada moram razmisliti što i kako dalje.
    Problem je u jajnim stanicama, pila sam sve i svašta kako bi im poboljšala kvalitetu ali đaba… Nitko mi ne zna reći u čemu je točno problem. Gdje mogu raditi analizu jajnih stanica? Postoje li neke pretrage koje bi mogla dodatno napraviti?
    Molim vas neki savjet!

Strašno, užasno mi je žao da nisi čak dobila niti priliku nadat se. 🙄 Ja na tvom mjestu ne bih gubila vrijeme na pretrage, nego bi u Prag poslala nalaze i zatražila ponudu za IVF sa doniranom stanicom. Ne znam jesi li u grupi na fejsu MISS MAMA MPO CURE tajna je grupa, i tamo je naša Pinky - ona je nedavno bila u Pragu s donorom su radili, doduse s muskim, ali bi ti mogla opisati vjerojatno proces i koje cijene da ocekujes. Sto god odlucila - sretno do neba 🤞♥️

Da li je Pinky imala uspjesa  postupaj sa doniranim materijalom?? ? Ja nisam u toj fejs grupi a odavno je nisam vidjela na forumu.. 

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

Meto
    12. Srpanj 2020. 10:00

Hejbaburibu grozno mi je ovo i procitati 😞
    Jesi pitala za Elonvu? Da ti mozda odrade postupak kao prirodni, a sama kupis pikicu? Mislim, ocito je da su jajne stanice stanice u banani, al ta se pikalica pokazala dobra u takvim slicnim slucajevima. Kako stojis sa donacijom j. stanice? 🤞💞
    Rita broj bete ne znaci nista, osim ako je preniska ili visoka, bitno je da se uredno dupla. To je u redu brojka za taj dan. Sretno u pon💞
    Viola jesi isla vaditi betu💞
    Tara mozda si je preduboko ubola, par kapljica ne znaci nista, bitno da je lijek unutra😁 Sretno🤞 

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Rina 39
    12. Srpanj 2020. 10:09

Pinky je na faceu i nije trudna zasad 😞
    Meto mozes mi reci zasto je elonva dobra u stimulaciji?tj imas pozitivna misljenja o elonvi?

👩39god
    👨38god
    Amh 0.37ng
    Sve drugo uredno🥰
    2021 rodena Ivf-om 👧🏼
    3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
    3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩

Meto
    12. Srpanj 2020. 10:32

Marinalin cure koje su nju koristile su vec i rodile, to je pikica koja vrijedi tjedan dana, znaci samo ona i poslije neka supresija, ona izvlaci bolje folikule nego kad se pojedinacno daje svaki dan. Nezz puno o njoj, samo da se daje kod zena koje su prosle vec dosta stim i za one sa smanjenom rezervom. Ne daju ju olako jer je dosta skupa, al mislim da jeftinije izidje ona nego svi ostali lijekovi. . 
    U kojoj si ti fazi?

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.