Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Gelica
    17. Listopad 2019. 20:23

Nikitta super za knjigu, pomoći će sigurno drugima a još i da završetak bude sretan, biti ce pravi bestseller! 😃Nadamo se pozivnicama jednom kad bude gotova. :) 

• Gelica
    17. Listopad 2019. 20:27

I upravo sam bila po nalaze , D vitamin mi je 125. Baš sam se iznenadila! Zeljezo 18 ( ref. 8-30) a bilo mi je 11 prije. TIBC mi je nizak 53 ( ref. 49-75) UIBC 35 ( ref.26-59). Inače prije nisam vadila TIBC I UIBC. Da li to mogu isto podignuti ako nastavim sa zeljezom ako netko zna? 

• Gelica
    17. Listopad 2019. 21:01

Nikitta hvala :) 
    Inače, ako te zanima ulje, ja imam tipa u Slo koji radi ulje ali pravo, skupo je ali za svakoga radi posebno ovisno o dijagnozi. Tip je biolog, održava predavanja i seminare o tome. Moras mu nalaze poslat pa ti kaže da li ti može pomoć ili ne. 

17. Listopad 2019. 21:27

Koliko nakon štoperice test može biti pozitivan?

ike
    17. Listopad 2019. 22:01

Nikitta, sta se tice soka od cikle kojeg ocito ne podnosis- zasto ga ne bi zamijenila sa aronijom, ja ti kuham sebi ovih dana caj svaki dan i uz to pojedem sipak ili mandarine. Radi vitamina C i osjecam manju slabost.
    Gelica super su ti nalazi, posebni vit D, mozes li napisati sto si pila da ga povecas, bilo je o tome govora ali ne mogu sve popratiti 👍🏻

PCOS, Amh:82(g.1984)
    MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
    11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
    04/2020 planiran 2.postupak

• Gelica
    17. Listopad 2019. 22:17

ike

Nikitta,sta se tice soka od cikle kojeg ocito ne podnosis- zasto ga ne bi zamijenila sa aronijom, ja ti kuham sebi ovih dana caj svaki dan i uz to pojedem sipak ili mandarine. Radi vitamina C i osjecam manju slabost.
    Gelica super su ti nalazi, posebni vit D, mozes li napisati sto si pila da ga povecas, bilo je o tome govora ali ne mogu sve popratiti 👍🏻

Da, i mene je vitamin D iznenadio :) Koristila sam sprej Dlux od 1000 i to samo jednu bocicu. Ali i u zeljezu  koje sam uzimala prije toga ( Sideral folic)  ima i vitamin D. Očito je pomoglo sve po malo. :)

ike
    17. Listopad 2019. 23:00

Gelica, jeli taj sprej Dlux na recept ili? 

PCOS, Amh:82(g.1984)
    MM: oligoasthenozoospermia(g.1985)
    11/2019 1.ivf neuspješna punkcija,izvadena dva folikula citicne strukture bez stanica,
    04/2020 planiran 2.postupak

• Kengurica
    17. Listopad 2019. 23:54

Ma ja sam vam ljudi moji danima u autu i obavljam svasta nesto i jos ne zivim u svom stanu jer ga uredjujemo pa uhvatim mobitel navecer najcesce i shrva me umor. Tako da Nikitta nema sanse da vas zaboravim kad rodim. ;)

peyton
    18. Listopad 2019. 00:11

Nije me bilo par dana, na brzinu sam pohvatala zadnjih 20ak postova..
    Čestitke svima na novim plusićima ❤️ 

Nikitta, ja se tebi iskreno divim; zelim da pobijediš sve prognoze 🙏🏼💪🏼

Ja sam danas vadila fsh i e2; fsh mi je u 7.mj bio 23, a sad je 9.27, e2 je bio 143, a sad je 514. 
    Već dva tjedna sam na estrofemu. 
    U kontaktu sam s klinikom, čekam da se dr.A javi s daljnim koracima. 

I imam pitanje - sto se od suplementa i tih svih dodataka smije piti uz estrofem? 

Ja - nizak amh, jajnici prazni
    On- sve ok
    2019.- otkriveno
    2020. - od strane više dr.upućena na donaciju

yvette
    18. Listopad 2019. 03:11

Gelica

I meni je tako, blaga inverzija sve ostalo ok ali nisam vadila androstendion. Nitko me nije poslao , samo testosteron i on je ok. Ja sam se baš zamislila od kad ste tu pisali o tome..Možda imam i ja a nitko nije obraćao pažnju. Yvette šta to kod tebe znači, kod potpomognute oplodnje? Mislim, da li ti rade nešto drugačije ili sve isto kao da nemaš taj problem?

Meni je testosteron bio na gornjoj granici.
    Sto se tice mpo ja kada sam dosla na konzultacije u 4.mj, doktor mi je rekao imate pcos i ne ide to tek tako da idete u postupak sljedeci mjesec, treba osigurati da folikuli rastu priblizno istom brzinom. Rekao mi je minimalno 3 ciklusa na kontracepciji, ja sam bila 4. Nakon toga sam dobila estrofem od 21 dc do 28 dc kao pripremu za postupak koji je bio u 9.mj. I vadila sam hormone 3 dan ciklusa, gledali su lh, estrogen i progesteron, ne znam zasto to, ali bili su zadovoljni i krenuli smo s planiranim protokolom bemfola 150/cetrotide. 
    Ne znam puno o protokolima, ali mislim da je ovo kod mene estrogen priming protokol EPP jer sam krenula s estrofemom ciklus prije. I drugacije od uobicajnog je kontracepcijska terapija koja je mjesecima prethodila postupku.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.