Potpomognuta oplodnja vol. 10

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bebiiii
    [OBRISANO] 14. Kolovoz 2026. 13:33

29.04. FET ( Cyclogest 2x, Decortine, Andol 150 )
    Beta ➕12dnt 226; Beta14dnt 553, Beta16dnt 1004
    26.05. UZV ⏳- 6+1 GV - krenulo spontano krvarenje 😭
    11.06. pregled te daljnji koraci
    Još ❄️ 4 ( 2x2 ) 🙏🏻

• Jeli1994
    [UREĐENO] 15. Kolovoz 2026. 22:13

Pozdrav svima, pratim vas i čitam još od svojeg spontanoga i čestitam svima koje su uspjele, puno Vas je. Vidim dosta novih nadimaka a pokoji stari pa se nadam da me se netko sjeća. 😊
    Zbog te trudnoće s krvarenjima i spontanoga, pala sam u tešku depresiju, anksioznost i napadaje panike i morala sam potražiti pomoć psihijatra tako da sam trenutno na elicei, normabelima, i po kojem misaru kada se dogodi jaka panika i fet koji sam nakon spontanoga planirala u 9.mjesecu, zasada odgađam na 10.ti, a i s tim nisam 100%., koliko god ja želim čim prije ići po te 2 blastice.
    E sada moje pitanje, u međuvremenu sam na uputnicu od svojega ginekologa napravila pretragu na trombofiliju i dobila sam nalaz Pai-1- 4g/4g homozigot, i MTHFR- C667T  C/T heterozigot.
    S obzirom da mi je ginekolog baš otišao na go do kraja mjeseca, nemogu ga pitati, ali dali to nešto znači? Svašta čitam po fejsu,neki jesu na nekim lijekovima s time, nekima tvrde da to nije trombofilija. jedva sam dobila uputnicu za trombofiliju jer je moj ginekolog tvrdio da razlog gubitaka u ranim tjednima nije u trombofiliji nego u kromosonskoj greški ploda ( muževa dijagnoza). Pa me zanima ako je koja od vas imala takav nalaz kako je išlo dalje, pogotovo ako ste bile na humanoj u vinogradskoj.  Svi drugi parametri su uredni, osim malo povišene folne kiseline koju sam prekontrolirala uz štitnjaču.

Simba🍀
    14. Kolovoz 2026. 23:06

Prvo da poželim što brži oporavak i da vratiš blastice koje će se čvrsto primiti 🍀

Ja sam jedna od onih koja ima “samo” PAI homozigot za kojeg mi je jedan hematolog rekao da ne utječe na začeće, ali utječe na biokemijske, spontane, prijevremene, preklamsiju

Stav ginekologa, kada je saznao za nalaz, je bio: samo da se primi, a onda heparin… tako je i bilo… od 6+3, kada je potvrđeno da srčeko kuca, ja se pikam 

A ginekologica s VV koja me je, nažalost, vodila kaže da taj PAI nije trombofilija, ali da se zna pacijenticama dati heparin iz očaja 🤮🤦🏽‍♀️

👩🏽 - 34 - lijevi jajovod neprohodan, PAI-1 4G/4G, kariogram i histero ✔️
    👦🏽 - 44 - sve ok
    2/25 - inseminacija - ❌
    5/25 - punkcija - 7 js - 3 ❄️
    7/25 - FET ❄️ - ❌, 9/25 - FET ❄️❄️ - ❌
    11/25 - punkcija - 12 js - 7 ❄️
    1/26 - FET ❄️❄️ - ❌
    3/26 kućna radinost 😋
    3.4. beta 1333,2 ; 7.4. beta 5868,5 🍀
    Stiže nam djevojčica 🤩

purko19
    14. Kolovoz 2026. 23:27

Zao mi je i zelim ti sto brzi oporavak 🫂
    Cure koje znam s PAI a da su u IVFu, primale su terapiju od tranfera, trazi terapiju od hematologa i drzim ti najvece fige da se blastice uspjesno prime kad budes bila spremna za FET 🍀❤️

👩🏻 '92 - PCOS, IR, hipotireoza, MTHFR
    Uterus subseptus, zalijepljen lijevi jajnik
    🧔🏻‍♂️ '90 - MS, 07/26 normo (kriopohrana)
    💔 12/2018 missed ab 11 tt (kiretaza)
    🏥CITO 2 x IUI✖️
    1. IVF 05/26 ✖️ - nema oplodenih js
    2. IVF ICSI 07/26 - 5 ❄️
    FET 09/26 ⏳🐞 🌈

advocatus
    15. Kolovoz 2026. 01:53

Skoro ista dijagnoza s moje strane (pai 4g4g homozigot i mthfr heterozigot na oba gena) i s muzeve (oligoasteno). U vinograskoj smo bili u postupku. Dobila sam andol 150 od transfera i uputnicu za hematologa. Hematolog je rekao da to nije trombofilija i zasto sam cackala (privatno sam isla na pretragu prije transfera + otac je imao plucnu emboliju te dobio trombozu kasnije i na trajnoj je terapiji). No rekao je da pai 4g4g utjece na protoke i posteljicu u trecem tromjesecju te da dolazi u obzir profilakticka doza heparina (ali ne uz andol). Narucio me na kontrolu te je sa humanom iskomunicirano da do xy datuma kad sam bila cca 25tt pijem andol, a nakon toga ide heparin. Heparin bodem do poroda jer tada opasnost prestaje (ali koliko kuzim praksa je vinogradske da bodu kod carskog reza). Pitaj sto te zanima, ali svakako se izbori barem za andol. Imas u obitelji tromboze? 

10/25 ICSI - 2🐧
    12/25 FET 1❄️ - dječak 🩵

Verbena
    15. Kolovoz 2026. 07:07

I ja sam pai-1 homozigot i mthfr heterozigot.
    Po preporuci hematologa na Vinogradskoj sam bila na heparinu otkad je potvrđena srčana akcija skroz do kraja trudnoće i još 6 tjedana nakon poroda jer su mi rekli da je tada najveći rizik od tromboze.
    Moj savjet je da svakako tražiš heparin.
    Sretno i čuvaj se! ❤️

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH- 2x IVF, 4x ET/FET, 2x missed ab
    20.06.2026. 🌈🌞💙

Missy88
    15. Kolovoz 2026. 10:32

Hej, nemam iskustvo s tim mutacijama, jako mi je zao zbog svega sto si prosla, samo bih htjela dati savjet da svakako pricekas dok ne osjetis da si dovoljno dobro da mozes dalje. Novi postupak ce donijeti nove brige, strahove, pracenje simptoma, strah od krvarenja, pregleda... to je sve normalno naravno i doza straha uvijek postoji, samo pokusaj ici u sve to dok budes bar koliko toliko ok, ne znam kako se sad osjecas. Nadam se ds osim lijekova ides i na psihoterapiju i da pomaze. Zelim ti puno srece 🩷 Nije ovo lako, samo treba dati sebi vremena nakon gubitaka da se stane na noge, koliko god bi htjele sve odmah.

👩 38
    👦 36, astenozoospermija
    8/2021 🩷 (spontana trudnoća)
    pokušaji za 👶🏻 br. 2 od 9/2024
    12/2025 vanmaternična (spontana trudnoća), mtx
    1. IVF 7/2026, 8 js, 5 opl, 1 3dn ET ✖️
    2. IVF ⏳️

Jeli1994
    15. Kolovoz 2026. 11:31

Što se tiče tromboze, ne razumijem se baš u to, ali djed (mamin tata) je imao 4 moždana udara, i nedavno je preminuo nakon srčanoga i začepljenih svih vratnih žila. Tata mi je prošle godine imao blagi moždani udar, a početkom ove godine i blagi srčani i vodu u plućima i nakon bolničkog liječenja, uz sve lijekove uzimao je i andol.
    A što se tiče mojega psihičkog stanja, imam odličnu psihijatricu koja se i ponešto razumije u IVF jer mi je rekla da ima prijateljicu koja je to prolazila godinama, i svaka kontrola mi traje po sat vremena gdje pričamo, sada sam 7 tjedana na lijekovima i baš ovaj tjedan je rekla da se na meni baš vidi napredak u odnosu na onaj prvi dolazak kada sam bila u tolikom stresu i depresiji da sam sat i pol plakala bez prestanka i cijelo vrijeme gledala u jednu točku. 

👱‍♀️ 32 g, hipotireoza
    🧔 36 g, oligoastenozoospermija
    💕 Pokušavamo od 25.12.2023., nikada nismo vidjeli pozitivan test
    1. ICSI -Vinogradska - 11/25. - bemfola 125, ganirelix, ovitrelle -🥚5, 🐥1 3 d., ❄️0- biokemijska trudnoća
    2. ICSI -Vinogradska - 03/26. Pergoveris 150, ganirelix, ovitrelle - 🥚5, 🐥3 bc, ❄️2-
    ET- 1- 11.dnt 100.4, 15.dnt 597.9 - 7+6 EO 2.5 mm 💔 8+3 missed ab

advocatus
    15. Kolovoz 2026. 12:12

Draga Jeli, tromboza je stanje u kojem se krv pojacano zgrusava i dovodi do ugrusaka (koji zacepe zilu i rade sranja). Srcani udar i mozdani udar su u pravilu upravo ti ugrusci koji zacepe zilu. Pravac hematologu sto prije i objasniti situaciju na humanoj. Vjerujem da ce ti barem andol u terapiju dati, a kasnije i heparin. Sretno! 

10/25 ICSI - 2🐧
    12/25 FET 1❄️ - dječak 🩵

Sirenaa
    15. Kolovoz 2026. 22:13

Moje iskustvo je da imam pai 4g/4g homozigot i pila sam Andol pro od 100 mg, trudnoca s blizancima, bila sam kod hematologa u bolnici i privatno i svi su rekli da nema idikacije za heparin a prije toga sam imala jedan spontani, dvije biokemijske i jedan blighted ovum i bez obzira na sve nisam dobila heparin a trudnoca je zavrsila sasvim uredu, protoci svaki put odlicni. Dobila sam u dva navrata od transfera Fragmin ali nije tad bilo uspjeha. Andol sam pila kada sam saznala da sam trudna pa do poroda. U obitelji tata mi je imao trombozu. Ovo je moje iskustvo a ti probaj se izborit za nesto od toga Andol ili heparin. Neki hematolozi daju heparin a neki bome ne. 

👩🏻 91g AMH 9,3 pmol/L, PAI 4G/4G
    🧑🏻 88 g ✔️pokusavamo od 12/20 histeroskopija 4 puta
    5/2021 missed 7tt, 8/21 i 4/22 biokemijske. 2/23. 3/23 AIH ❌IVF 6/23 21 🥚, 10 🐧 8/23 FET ❌, 9/23FET❌, 10/23❌, 1/24 FET❌, 3/24 FET🐧🐧❌, 10/24 FET 🐧🐧❌2/25 FET 🐧🐧 7 tt Blighted
    IVF-ICSI 10/25 Ovaleap 225, Ganirelix, Ovitrelle-10 🥚 7🐧, 2 po 🐧🐧 i 🐧, ET 🐧🐧 ❤️❤️
    06/26 stigle 👧👧 ❤️❤️

👱‍♀️ 32 g, hipotireoza
    🧔 36 g, oligoastenozoospermija
    💕 Pokušavamo od 25.12.2023., nikada nismo vidjeli pozitivan test
    1. ICSI -Vinogradska - 11/25. - bemfola 125, ganirelix, ovitrelle -🥚5, 🐥1 3 d., ❄️0- biokemijska trudnoća
    2. ICSI -Vinogradska - 03/26. Pergoveris 150, ganirelix, ovitrelle - 🥚5, 🐥3 bc, ❄️2-
    ET- 1- 11.dnt 100.4, 15.dnt 597.9 - 7+6 EO 2.5 mm 💔 8+3 missed ab

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI