Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m.girl6
    20. Listopad 2017. 13:32

riri5

m.girl6

Ej curke, danas sam imala aspiraciju, imamo 9 oocita. Sutra moram zvati da vidim kako se razvijaju i što dalje. Zbog moje hiperstimulacije prof.Baldani je rekla da idemo na frezze all i onda će transfer biti u idućem ciklusu.
    Nadamo se da će biti sve ock :))
    Svima držim fige da uspije i šaljem veliki virtualni zagrljaj.

Draga zelim ti svu sreću i nadam se da Ce uspjeti iako pola toga nisam razumila sta si zapravo radila,poljubac veliki ,ceka i mene propuhivanje,bila sam pila neki lijek za ureaplazma ali nije odgovorao ni meni ni mm,tako da sam odustala pa cu opet za desetak dana ponoviti bris,pa cemo dalje😘😘

Hehe hvala ti draga riri. Zvala sam danas, od 9 oocita imamo 8 oplođenih, jedna nezrela i ostalo ih je 7. Moram opet zvati u utorak da vidim koliko ih je ostalo. Jako smo sretni. :))))
    Sad ćemo vidjet kaj će nam reći u utorak i čekamo sljedeću mengu i na transfer. 
    Nadam se da će bris biti u redu. I za propuhivanje držim fige, bit će sve u redu. 

Student13ica držim najveće fige da je beta pozitivna!

Pusa svima 

Noa 💙

mono1111
    20. Listopad 2017. 18:19

Schinin

mono1111

Schinin

mono1111

Schinin

sorry cure, bila sam odgovorilai sad vidim da post nije otisao :o
    nema na cemu Tenciiako ima pitanja tu samvazi iza Mono
    vezano za T4 i ft4: hormoni stitne zljezde budu obicno "zaljepljeni" na transportprotein = T3 ili T4 tako dodju do toga da djeluju. s druge stane imas slobodne hormone koje uokolo cirkuliraju = fT3 i fT4 (f=free), obicno se ta slobodna forma analizira, zato sto je dosta jednostavnije a dobijes informaciju koja ti treba. posto i tih transportproteina ima ogranicen broj, onda ako se poveca produkcija hormona onda imas i vise slobodno cirkulirajuceg u krvi…
    Tencii obavezno zadrzi oko na svemu tome, s obzirom da ti TSH ipak toliko skace ja bih ipak dozu malo povecala…
    kao sto rekoh za trudnocu je najvaznije da su t3 i t4 u normali, TSH je sekundarno!

Tnx !!!

anytime again!

Evo taman jos jedno pitanje !
    Dns sam vadila tsh i ft4, tsh mi je ok, 1,190
    A ft4 je 10,9 a ref.vrijednosti su od 11.5…sto to znaci?? Znam da to znaci da pretvorba nije ok…na terapiji Eutiroxa sam od 50.

A jesi uzela euthyrox prije vadjenja krvi??? Ako nisi, rekla bi da je nalaz savrseno u redu. A ako jesi, mozda je doza ipak mala. Nemoj da te to uplasi je je trudnoci normalno da se doza euthyroxa povecava, prvo zato sto potraznja za hormonima stitne raste (tvoje tjelo radi za dvoje 😉) a drugo u trudnoci se povecava proizvodnja razlicitih transportnih proteina koji "zarobe" hormon pa onda nije vise na raspolaganju. Vidjela sam na drugoj temi diskusije oko tvog nalaza pa evo nekih objasnjenja: ako je vrijednost ft4 i ft3 ispod referentne onda je doza premala isto kao ako je TSH povisen ili krene da raste. Ako vrijednsti TSH opada a fT3 i fT4 rastu onda je doza prevelika. U tvom slucaju, kao sto rekoh ako nisi popila euthyrox prije vadjenja krvi ne bih nista mjenjala, a u slucaju da jesi ponovila bih nalaz za 2-3tjedna

Hey,
    Popila sam ujutro Eutirox.
    Svaki put ga popijem prije vadjenja.
    Jer tsh mi je relativno nizak, pretpostavljam da ce mi tsh mozda jos vise pasti ako povecam dozu eutiroxa.
    Hvala puno na odgovoru...u pon idem na uzv, pa cu i pitati moju mpo koja je i endokrinolog pa cu vidjeti sto ce mi ona reci.
    Vjerovatno ce i ona reci da ponovim nalaz.
    Tnxxxx

Anchy30
    20. Listopad 2017. 20:33

LolaZ …Ja sad cekam slj.mjesec da procurim i da javim se dokt.,pa onda 3-i dan vaditi hormone i na uzv!!Strah me toga uzv najvise jer se radi dok curim😣I ti si obavila,kako je tebi bilo?Jel se mogu orije uzv-a recimo obrisati vl.maramicama??Dali da stavim ulozak ili tampon?!😥😟Muz tek drugi pon.ide dati sp.jer sad u pon.radi ujutro...kad prikupim nalaze onda se narucujem...a taman cu i briseve obaviti...Kakav ti je dokt.Šijanović??Tencii bas sam neki dan pricala s njom i super je…sve mi objasnila i jos se i raspricala!Zena je super…dugo nisam naletjela na dobru!

Anchy30

mono1111
    20. Listopad 2017. 21:20

Anchy30

LolaZ …Ja sadcekam slj.mjesec da procurim i da javim se dokt.,pa onda 3-i dan vaditi hormone i na uzv!!Strah me toga uzv najvise jer se radi dok curim😣I ti si obavila,kako je tebi bilo?Jel se mogu orije uzv-a recimo obrisati vl.maramicama??Dali da stavim ulozak ili tampon?!😥😟Muz tek drugi pon.ide dati sp.jer sad u pon.radi ujutro…kad prikupim nalaze onda se narucujem…a taman cu i briseve obaviti…Kakav ti je dokt.Šijanović??Tencii bas sam neki dan pricala s njom i super je…sve mi objasnila i jos se i raspricala!Zena je super…dugo nisam naletjela na dobru!

Ne stavljati tampon, neka brisu za tobom, hahah.
    Pa ne znam kakve inace M imas, ali mozda ti nece curiti kao iz kabla 3.dan.

s0102
    20. Listopad 2017. 21:52

student13ica

Ja sam imala 9 folikula svi oplodjeni, 2 vracene, a nista smrznuto
    U pon.beta… nadamo se najboljem
    Svima sretno!

Sreeetnooo. Veliku betu da nam javis ☺

s0102
    20. Listopad 2017. 21:53

Anchy30

LolaZ …Ja sadcekam slj.mjesec da procurim i da javim se dokt.,pa onda 3-i dan vaditi hormone i na uzv!!Strah me toga uzv najvise jer se radi dok curim😣I ti si obavila,kako je tebi bilo?Jel se mogu orije uzv-a recimo obrisati vl.maramicama??Dali da stavim ulozak ili tampon?!😥😟Muz tek drugi pon.ide dati sp.jer sad u pon.radi ujutro…kad prikupim nalaze onda se narucujem…a taman cu i briseve obaviti…Kakav ti je dokt.Šijanović??Tencii bas sam neki dan pricala s njom i super je…sve mi objasnila i jos se i raspricala!Zena je super…dugo nisam naletjela na dobru!

Kao sto ti Mono kaze... ne opterecuj se time... obrisati ce oni... nisi ni prva ni zadnja....
    Sretnooo

s0102
    20. Listopad 2017. 21:54

m.girl6

Ej curke, danas sam imala aspiraciju, imamo 9 oocita. Sutra moram zvati da vidim kako se razvijaju i što dalje. Zbog moje hiperstimulacije prof.Baldani je rekla da idemo na frezze all i onda će transfer biti u idućem ciklusu.

Zelim ti i dalje srecuuu... 😙😙

• riri5
    21. Listopad 2017. 07:15

m.girl6

riri5

m.girl6

Draga zelim ti svu sreću i nadam se da Ce uspjeti iako pola toga nisam razumila sta si zapravo radila,poljubac veliki ,ceka i mene propuhivanje,bila sam pila neki lijek za ureaplazma ali nije odgovorao ni meni ni mm,tako da sam odustala pa cu opet za desetak dana ponoviti bris,pa cemo dalje😘😘

Hehe hvala ti draga riri. Zvala sam danas, od 9 oocita imamo 8 oplođenih, jedna nezrela i ostalo ih je 7. Moram opet zvati u utorak da vidim koliko ih je ostalo. Jako smo sretni. :))))
    Sad ćemo vidjet kaj će nam reći u utorak i čekamo sljedeću mengu i na transfer.
    Nadam se da će bris biti u redu. I za propuhivanje držim fige, bit će sve u redu.

Student13ica držim najveće fige da je beta pozitivna!

Pusa svima

Ajme supeer nadam se velikom plusu,javljaj se i dalje😘

Anchy30
    21. Listopad 2017. 09:43

student13ica-sretno,zelim ti veeeeliku betu!😍
    mono1111-kako kada,nekad malo više nekad manje…sve zavisi…ma nadam se da ce biti sve ok to!
    s0102-ja sva nervozna u vezi toga…ma oko svega…
    m.girl6-sretno,zelim ti jedan ali vrijedan +!🤗

Anchy30

• Tencii
    21. Listopad 2017. 10:41

Anchy30, s kim si pricala, nisam skuzila? 🙂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.