sorry cure, bila sam odgovorila i sad vidim da post nije otisao :o
nema na cemu Tencii ako ima pitanja tu sam
vazi iza Mono
vezano za T4 i ft4: hormoni stitne zljezde budu obicno "zaljepljeni" na transportprotein = T3 ili T4 tako dodju do toga da djeluju. s druge stane imas slobodne hormone koje uokolo cirkuliraju = fT3 i fT4 (f=free), obicno se ta slobodna forma analizira, zato sto je dosta jednostavnije a dobijes informaciju koja ti treba. posto i tih transportproteina ima ogranicen broj, onda ako se poveca produkcija hormona onda imas i vise slobodno cirkulirajuceg u krvi...
Tencii obavezno zadrzi oko na svemu tome, s obzirom da ti TSH ipak toliko skace ja bih ipak dozu malo povecala...
kao sto rekoh za trudnocu je najvaznije da su t3 i t4 u normali, TSH je sekundarno!

sorry cure, bila sam odgovorilai sad vidim da post nije otisao :o
nema na cemu Tenciiako ima pitanja tu sam
vazi iza Mono
vezano za T4 i ft4: hormoni stitne zljezde budu obicno "zaljepljeni" na transportprotein = T3 ili T4 tako dodju do toga da djeluju. s druge stane imas slobodne hormone koje uokolo cirkuliraju = fT3 i fT4 (f=free), obicno se ta slobodna forma analizira, zato sto je dosta jednostavnije a dobijes informaciju koja ti treba. posto i tih transportproteina ima ogranicen broj, onda ako se poveca produkcija hormona onda imas i vise slobodno cirkulirajuceg u krvi…
Tencii obavezno zadrzi oko na svemu tome, s obzirom da ti TSH ipak toliko skace ja bih ipak dozu malo povecala…
kao sto rekoh za trudnocu je najvaznije da su t3 i t4 u normali, TSH je sekundarno!
Tnx !!!

vazi iza Mono
vezano za T4 i ft4: hormoni stitne zljezde budu obicno "zaljepljeni" na transportprotein = T3 ili T4 tako dodju do toga da djeluju. s druge stane imas slobodne hormone koje uokolo cirkuliraju = fT3 i fT4 (f=free), obicno se ta slobodna forma analizira, zato sto je dosta jednostavnije a dobijes informaciju koja ti treba. posto i tih transportproteina ima ogranicen broj, onda ako se poveca produkcija hormona onda imas i vise slobodno cirkulirajuceg u krvi…
Tencii obavezno zadrzi oko na svemu tome, s obzirom da ti TSH ipak toliko skace ja bih ipak dozu malo povecala…
Tnx !!!
anytime again!

vazi iza Mono
Tnx !!!
anytime again!
Evo taman jos jedno pitanje !
Dns sam vadila tsh i ft4, tsh mi je ok, 1,190
A ft4 je 10,9 a ref.vrijednosti su od 11.5...sto to znaci?? Znam da to znaci da pretvorba nije ok...na terapiji Eutiroxa sam od 50.

Ej curke, danas sam imala aspiraciju, imamo 9 oocita. Sutra moram zvati da vidim kako se razvijaju i što dalje. Zbog moje hiperstimulacije prof.Baldani je rekla da idemo na frezze all i onda će transfer biti u idućem ciklusu.
Nadamo se da će biti sve ock :))
Svima držim fige da uspije i šaljem veliki virtualni zagrljaj.

Noa 💙
Dočekala sam i ja taj dan! U petak u 21 štoperica,punkcija u nedjelju u 8 ujutro...
1. stimulirani postupak 4/17, ICSI.Poliklinika Škvorc-11oocita aspirirano,treći dan transfer dva osmostanična, beta 0.Ništa za smrznuti
2.stimulirani postupak 11/17, poliklinika Škvorc ,aspirirano 8 oocita,oplodili 4 ,ništa za zamrznuti.Transfer 3i dan,beta 0
3.postupak.Petrova 8/2018. 11 oocita,oplođeno 8,transfer 5i dan,dvije blastociste beta 0
4.postupak.Petrova 5/19.11 oocita,10 oplođeno,transfer odgođen,freez all(2 slamke sa po 2 blastociste.
5. 10/19 Fet u prirodnom ciklusu...čekamo
Ej curke, danas sam imala aspiraciju, imamo 9 oocita. Sutra moram zvati da vidim kako se razvijaju i što dalje. Zbog moje hiperstimulacije prof.Baldani je rekla da idemo na frezze all i onda će transfer biti u idućem ciklusu.
Nadamo se da će biti sve ock :))
Svima držim fige da uspije i šaljem veliki virtualni zagrljaj.
Draga zelim ti svu sreću i nadam se da Ce uspjeti iako pola toga nisam razumila sta si zapravo radila,poljubac veliki ,ceka i mene propuhivanje,bila sam pila neki lijek za ureaplazma ali nije odgovorao ni meni ni mm,tako da sam odustala pa cu opet za desetak dana ponoviti bris,pa cemo dalje😘😘
Ja sam imala 9 folikula svi oplodjeni, 2 vracene, a nista smrznuto
U pon.beta... nadamo se najboljem
Svima sretno!

"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
*2021. Stigao 💙👶
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji