Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    19. Ožujak 2019. 17:29

Babylove to je normalno da rastu nejednako. Super ti ej to sve velicina.. Obicno stoperica ide kad su 2-3 na 18mm tebi taman to ce biti sutra i vidit ces u petak ce sve biti super. Endo ej isto fino zadebljao jos ce to do et nadebljat. Ajde super bas mi je drago da je sve ok kod tebe i da nista nije popucalo kako si se bojala. I da se ne uplasis jer ja jesam normalno je imat dosta sluzi ovih par dana meni posebno znalo biti nakon stoperice.
    Nemasekirancije drago mi je da si se javila. Naravno da ti je trebalo vremena i da te iznenadilo sve to negativno. Al sad se okreni pozitivnim mislima i hajde da ti probamo sve ovdje pomoc kao sto su i nama pomogli da dodjemo do uspjeha. Za kvalitetu stanica sam nedavno pisala tu na forumu samo ne znam kojoj pa malo ili vrati natrag ili cu ponoviti post samo da iskopam poruku od frendice jer ona ima hashimoto pa mi je to poslala. Za muza dobro je da krene sa maticnom, nama je pokazala se kao najbolji odabir, a ovo za sluz budem malo procackala. Jel vadio spolne hormone, uzv testisa, hormone stitnjace? 

• Kengurica
    19. Ožujak 2019. 17:32

Nemasikirancije jel nuz radio briseve ili neko testiranje na bakterije osim urinokulture. Moj nije morao na briseve, al je radio kao neku spermokulturu, znaci bakteriolosku analizu sperme.

Grizli
    19. Ožujak 2019. 17:36

Nemasekirancije evo ponavljam post pisala sam ti o tome pa sorry ako se ponavljam al ako si zaboravila ili nisi procitala... Ovako ona je prije inseminacije uzimala jadrankine kapi (onaj jod sa svim dodacima koje preporucaju - selen, Mg, vit c) uz to uzimala je vitamin D. Prije druge trudnoce koja je dosla spontano uzimala je vit D 2000 ui, mioinozitol 1 vrećicu ne sjeca se koja je to doza, selen 200 mcg, cink 30 mg. I dodatno je kupovala na web stranici tvornica zdrave hrane prah od neke biljke ashwagandha i to je stavljala u smoothie koje stalno pije. S time da je taj prah uzimala samo prije ovulacije nikako nakon jer se u trudnoci ne smije. E sad ja ti isla to i provjeriti da ne bude pokvareni telefon informacija… I zaista sva istrazivanja potvrdjuju da cak 92% zena sa hashi imaju manjak vit D i da povećanjem doze se smanjuju antitijela i tsh. Selen i cink djeluju antioksidativno i poboljsavaju sintezu hormona stitnjace. Inozitol dokazano je da 600 mg/dan u kombinaciji sa selenom smanjuje znacajno antitijela tpo i tg i hormon tsh. A ta biljka je zapravo dio ayurvedske terapije utjece na jetru u kojoj dolazi do sinteze hotmona t3 i t4 pa samim time i utjece na njih. I zaista tokom dojenja se moze uzimat al u trudnoci ne. Ostale sve nadomjestke sam nasla da mogu i u trudnoci sve te doze. Jesi ti kad vadila vitamin D? Jos bis migla napraviti pretrage B6 vitamin, homocistein, anti dsDna, folnu kiselini, ako nisi trombofiliju. 

Diana30
    19. Ožujak 2019. 17:41

Pozz pratim vas stalno, mene bas i nema,poslije vanmatericne doktor mi je rekao godinu dana pauza,beta je napokon negativna i ja se dobro osjećam, dok doktorica Jukic mi je rekla da vec mogu  na ljeto probati, pa sad ne znam koga bih poslu sala, ali vise se drzim ovo od godinu dana, imate vi kakav savjet,  uvijek je dobro dosao,

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

• ninna1804
    19. Ožujak 2019. 18:12

Grizli evo...1.dnt prolazi u bolnim grudima, utrogestani me uvijek uspore, umorna i spava mi se stalno. Od sutra idem na posao, nakon svega mislim da nema smisla strogo mirovati. Cuvat cu se, ali moram izaci iz kuce i kretati se među ljudima...pa kako bude. Od decortina za sada nikakve nuspojave. Beta mi je 29.3, 11.dnt, dosta rano.....tebi je puno kasnije, u Ri, jel?

• nemasekirancije
    19. Ožujak 2019. 18:23

Hvala curke :)! Mm je radio briseve, bakterioloski eakulata (sperme) i urinokulturu. Sve uredno. 
    Grizli, tako je to si meni pisala :)! Mm nije radio nista od ovoga..znaci ni spolne hormone, ni hormone stitnjace niti uzv testisa. Da svakako probaj malo proguglati za tu sluz i leukocita..ja neznam sta bi moglo biti. Posto je radio ove 3 stvaei i ok su.
    Kengurica, da radio je ove tri urinokulturu, bakter eakulata i briseve.
    Ja neznam dal bi krenula s ovim jadrankinim ili ovom drugom kombinacijom. Znaci meni zapravo samo anti tg ne valja, a ostalo je ok. Pa me strah da sve zajedno ne zeznem. Kaj mislite?
    Sta bi ja trebala sve provjeriti za tu kvalitetu jajnih? Ili nevezamo za to..mozda neke druge pretrage? Sad sam samo osnovne radila..

• maja555
    19. Ožujak 2019. 18:34

http://forum.roda.hr/threads/83688-Kako-smo-popravili-kvalitet-JS-i-ostali-trudni-DVAPUT

Evo tu sam procitala nesto o kvaliteti js pa mozete baciti oko na ovo sta je ona pila i prokomentirati?
    Npr. Ja nisam uopce vadila vitamin d. 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

• Gelica
    19. Ožujak 2019. 18:36

Nikitta

Nova sreca dakle idete u prirodnjak s Femarom? I onda ako to ne uspije, nova stimulacija? Sustižeš me skoro po broju stimuliranih 😫 Dao Bog da ti prirodnjak sad uspije!
    Maja5555 meni od progesterona cice budu kao da će eksplodirati, ogromne, bolne… Na Duphastonima sam bila prije par ciklusa, isuse nije se dalo živjet cijeli ciklus su me ubijale…

Uf ja se već zabrinula koliko me grudi bole! Nikad u životu tako..znači utrogestan je krivac, sad mi je malo lakše jer sam već počela brijat  svašta u glavi. 😀

Diana30
    19. Ožujak 2019. 18:37

Nikitta

Didi draga, drago mi je čuti da si dobro. Moj savjet - slušaj sebe. Ako ti na ljeto dođe dobar feeling da bi opet pokušali, probaj, ako ti se jave nekakve sumnje, onda radije pričekaj. Ti znaš najbolje! Doktori mogu dati zeleno svjetlo samo u fizičkom smislu, sve ostalo je tvoja odluka. ☘️
    Babylove Bit će to dobro! 😍 Koji dr. te vodi? Btw. Jel dr. Tomić još radi u VG? Bije ga loš glas na nekim forumima, a to nam je obiteljski poznanik, pa me mama godinama forsira da odem k njemu.

Hvala ti draga, za sad sam odlucila pricekat godinu dana,mada mi je to predugo,slusati cu sebe svoje srce,vidjet cemo, tebi zelim svu srecu samo da se ostvaris kao majka😘

👩30,,pcos 🧔32
    Od 2014.pokusavamo
    👦10god.rodila 2010.
    2/2015.1biokemijska
    5/2017.missed AB 7tt
    7/2018.2biokemijska
    1/2019.cervikalna trudnoca lijecena metatroksat lijekom
    Od toga prosla 2inseminacije i stimulirani ivf postupak, ovo su sve prirodne trudnoce koje se nisu odrzale🙏🙏
    Uvijek ima nade za svaku od nas, i nikad netreba odustati🤞🙏❤️

• Gelica
    19. Ožujak 2019. 18:51

Kengurica

Nemasikirancije jel nuz radio briseve ili neko testiranje na bakterije osim urinokulture. Moj nije morao na briseve, al je radio kao neku spermokulturu, znaci bakteriolosku 

nemasekirancije

Hvala curke :)! Mm je radio briseve, bakterioloski eakulata (sperme) i urinokulturu. Sve uredno.
    Grizli, tako je to si meni pisala :)! Mm nije radio nista od ovoga..znaci ni spolne hormone, ni hormone stitnjace niti uzv testisa. Da svakako probaj malo proguglati za tu sluz i leukocita..ja neznam sta bi moglo biti. Posto je radio ove 3 stvaei i ok su.
    Kengurica, da radio je ove tri urinokulturu, bakter eakulata i briseve.
    Ja neznam dal bi krenula s ovim jadrankinim ili ovom drugom kombinacijom. Znaci meni zapravo samo anti tg ne valja, a ostalo je ok. Pa me strah da sve zajedno ne zeznem. Kaj mislite?
    Sta bi ja trebala sve provjeriti za tu kvalitetu jajnih? Ili nevezamo za to..mozda neke druge pretrage? Sad sam samo osnovne radila..

Mi sve napravili prije nego smo krenuli na konzultacije tako da možemo odmah počet ako je sve u redu. Ginekologica moja mi je dala sve uputnice za mene a opca za njega. Znaci za tebe spolni hormoni, bris rodnice, papa, urinokultura, a oboje smo morali krvnu grupu i rh faktor, ind. antiglobulinski test, sifilis  hiv, hepatitis. I za njega spermiogram i ejakulat bakterioloski. Mi smo došli sa svim nalazima i krenuli odmah u sljedecem ciklusu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.