I da, nemoj zamjerit što te ispravljam, no pojam “umjetna oplodnja” pokušavamo izbjegavati. Nema ništa umjetno u oplodnji, oplodnja se kod IVF-a događa prirodno, samo izvan tijela. Naježim se kad čujem kako pričaju da žene idu na umjetnu, bude stvarno svakakvih komentara na to, umjetna djeca, dijete iz epruvete. Ako nećemo mi koje smo u postupcima izbjegavati takvu terminologiju, tko će? ☺️
Nikita, hvala ti na odgovoru :)
Ma samo me ispravljaj, još ne znam koje rijeci koristiti ali zato ste vi tu da me uputite. :)
Što se financija tice, nekako bi našli za to. Iako naravno, ako žene imaju posebno dobra iskustva sa nekom drzavnom bolnicom i to je dobro znati. Čitala sam prije neki dan da je Merkur na drugom mjestu, nakon Cito klinike.
Vaki, to si i ja razmišljam. Nemam baš vremena za eksperimentiranje..na žalost.
Gelica ja sam bila u Ri i načelno sam zadovoljna bila,ako si blizu ili živiš u Ri ne košta te ništa da probaš tamo ,na privatno uvijek možeš ići. A i bolje je da kad već ideš privatno imaš neki pokušaj iza sebe,da vide kako reagiraš. To je moje mišljenje.
Studentice jako mi je žao .
url=https://lilypie.com]
DANTE
I da, nemoj zamjerit što te ispravljam, no pojam “umjetna oplodnja” pokušavamo izbjegavati. Nema ništa umjetno u oplodnji, oplodnja se kod IVF-a događa prirodno, samo izvan tijela. Naježim se kad čujem kako pričaju da žene idu na umjetnu, bude stvarno svakakvih komentara na to, umjetna djeca, dijete iz epruvete. Ako nećemo mi koje smo u postupcima izbjegavati takvu terminologiju, tko će? ☺️
Ma samo me ispravljaj, još ne znam koje rijeci koristiti ali zato ste vi tu da me uputite. :)
Što se financija tice, nekako bi našli za to. Iako naravno, ako žene imaju posebno dobra iskustva sa nekom drzavnom bolnicom i to je dobro znati. Čitala sam prije neki dan da je Merkur na drugom mjestu, nakon Cito klinike.
Stvarno neznam gdje si to procitala za Merkur, mi smo bili gori bio je li lia.. gore neznas koji pije ko placa.. svaki put drugi doktor. Ne vodi te jedan, nego kako te dopadne koji dan. Jesu oni svi ljubazni, ali sigurno nisu toliko uspjesi. Jos sam sad nedavno procitala da su se skroz pokvarili.
"Bolje je boriti se i gubiti bitku nego nikada se ne izboriti"
8.IVF + 2.FET-a, (2 biokemijske, 1 missed ab)
3.FET.. (11.tranfer) -11dnt 102, 15dnt 347, 17dnt 708
*2021. Stigao 💙👶
Rokas i sad budi pametan s tim..
*2021. Stigao 💙👶
Stvarno neznam gdje si to procitala za Merkur, mi smo bili gori bio je li lia.. gore neznas koji pije ko placa.. svaki put drugi doktor. Ne vodi te jedan, nego kako te dopadne koji dan. Jesu oni svi ljubazni, ali sigurno nisu toliko uspjesi. Jos sam sad nedavno procitala da su se skroz pokvarili.
Prije je bilo tako,svaki dan drugi dr...al sad vec 6mj samo je jedan doktor..dr.Jukic.
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Studentice nemas sta biti ljuta na sebe samo na doktore. Doduse ni ja nista od toga svega nisam radila, te pretrage se tek rade nakon opetovanih spontanih ili neuspjesnih implantacija.
Gelice ne preporucam ti Merkur nista posebno. Dragi jesu, imaju i uspjehe i neuspjehe, ali Rijeka ti je blize i ako zelis prvo probati HZZO odi u Rijeku. Izbjeci ces putovanja na folikulometrije itd. Nista Merkur nije strucniji od Rijeke. Kako Beba kaze ako prvi postupak ne uspije imas vec neke smjernice koje mogu pomoci dalje doktorima i odes privatno. Ti po zakonu do 42. imas pravo na teret HzZO ici na potpomognutu oplodnju. Nemoj puno vremena gubiti jer sto smo starije imamo manje dobrih jajnih stanica.
Gelica
Ako vam je najbliža bolnica u RI onda putne troškove nećeš dobiti za zg ili st ili slične državne bolnice. Ako već ne želite u RI moj savjet ti je poliklinika Škvorc ili betaplus, to su privatne koje rade na ugovor s hzzo.znali ništa ne plaćaš osim prvog pregleda i uzv možda. Tako smo mi npr. Ja sam bila u Petrovoj i ne bi se vraćala više tamo. Meni odgovara dr Škvorc, mogu se dogovoriti za termin, ne čeka se dugo na red. Ne moram si uzimati bolovanje osim za aspiracije i transfere. Svatko ima svoje iskustvo.
Nije bas da mozes u Betaplus doci preko HZZO u realnosti. Pretpostavljam da mozes ako si njihov privatno pacijent neko vrijeme pa za takve imaju taj mali broj koji primaju preko hZZO. Tamo se ceka red ako zelis HZZO. Skvorc po meni isto nije bas tako super opcija kao cisti privatnik jer mu se siri posao i iako je daleko bolji od bolnica nema ni on vise vremena kao nekoc.
Nikita ispucali smo 4 preko hzzo (dvije) i onda presli u privatnu Cito. Tu smo do sada imali smrznute sto u ovim preko hzzo nismo imali. A sad nam je iz ovog pokusaja stalo 2 smrznuta pa cemo probati i s tim..
*2021. Stigao 💙👶
Sortiraj odgovore
Najstariji