Jel se uzima uzorak u slučaju da se uzimaju antibiotici tjedan dana prije poroda? Do sad mi je trudnoća bila sasvim uredna, ali se sad pojavila neka upala mjehura, pa moram piti antibiotike 5 dana. Termin je 22.08.
Mislim da ne. :-(
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Drage curke,
Ja svakako mislim pohraniti makar u javnu banku "Ana Rukavina", jer zašto ne pružiti mogućnost za pomoć bilo kome. Metoda je totalno bezbolna i besplatna a ljudski život i liječenje neprocjenjivo!
Čak mozgam i kako bih organizirala prijevoz ako rodim preko vikenda, mogla bih i to nekako iskombinirati s obzirom da je moja tvrtka opskrbljivala zakladu "Ana Rukavina" sa hranjivim podlogama upravo za matične stanice :)
Lijepo je nekome pomoći, osobito kada nas to ništa ne košta i osjećamo se super jer bi isto tako netko drugi pomogao nama :)
Pozdrav, drage (buduće) mame!Ako vas zanima pohrana krvi iz pupkovine za privatne potrebe, svakako predlažem da pročitate članak o samoj proceduri pohrane u njemačkoj banci Vita 34 na sljedećoj poveznici: https://klokanica.24sata.hr/specijal/cudotvorna-krv-iz-pupkovine/potupak-pohrane-maticnih-stanica-iz-pupkovine-1518.
Naglasit ću vam da carski rez ili mekonijska plodna voda neće utjecati na vađenje krvi iz pupkovine te da kurirska služba dolazi preuzeti set iz rodilišta i tijekom vikenda i blagdana. Također, Vita34 je jedina europska banka koja ima dozvolu pohrane matičnih stanica do 50 godina te je na taj period i osigurana u slučaju insolventnosti.Plaćanje nastupa tek nakon dobivanja nalaza krvi i certifikata o pohrani te se roditelji mogu odlučiti i na obročno plaćanje (3/6/12 mjesečnih rata).Mail: [email=info@biosave.hr]info@biosave.hr[/email]
Lijep pozdrav J
zna li netko dali se u svim rodilištima u RH može tražiti doniranje krvi iz pupkovine, jer za sada bi je htjela donirat. i gdje se mogu nabavit papiri i koji su sve potrebni? i ako netko zna dali može doniranje imati kakve štetne posljedice?
Mislim da u svim rodilistima mozes donirati. Mislim da je trenutno bolje donirati, nego cuvati za osobne potrebe. U RHSe ionako skoro nista ne radi sa tim stanicama i neznase sto se sve sa njima moze lijeciti jer nemamo ustanovu koja bi se sa tim bavila i bavi.
U nekim drugim zemljama Europe je to skroz druga prica.
Mene zanima kakva bi bila procedura da si zbilja toliko bolestan i da ti moze pomoci takvo ljecenje gdje i kako bi se lijecilo u RH? A koliko znam nemoze se preko granice nositi bioloski materijal da bi se lijecilo negdje u Europi. Isto tako nezelim niti razmisljati kolika bi bila cijena takvog ljecenja vani
Sortiraj odgovore
Najstariji