Pohrana matičnih stanica krvi iz pupkovine

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beag
    10. Kolovoz 2014. 20:12

upravo proucavam temu...
     je li se netko odlucio za privatnu pohranu mat.stanica? 
    saznala sam za klinike biosave ( 18 500 kn/ 20 god.) i cryo-save ( 15 000 kn/20 god ) pa me zanimaju iskustva...

Jojo5
    13. Kolovoz 2014. 00:21

Ne kužim to , voljela bih sačuvati matične stanice i donirati a kaj ako nedajbože budu trebale mom djetetu a oni mi kažu da nema ili slično.
    Opet ne kužim privatno čuvanje pa da toliko košta...strašno
    Sve mi je to nekako konfuzno

MarijaŠ
    14. Kolovoz 2014. 22:24

Jel se uzima uzorak u slučaju da se uzimaju antibiotici tjedan dana prije poroda? Do sad mi je trudnoća bila sasvim uredna, ali se sad pojavila neka upala mjehura, pa moram piti antibiotike 5 dana. Termin je 22.08.

Krešimir 19.08.2014. <3

MarijaŠ
    19. Kolovoz 2014. 07:03

A i ja isto mislim da nažalost nista od toga... Provjerit cu jos, ali kako sam proučavala, mislim da to otpada... Šteta, a bas sam htjela da pohranimo... Drugi put, ako ne ovaj. 

Krešimir 19.08.2014. <3

• Ane12
    27. Kolovoz 2014. 10:12

Pozdrav mame, vidim da se piše da su roditelji sami odgovorni za transport matičnih stanica, u našoj tvrtki kriovum koja je također privatna banka za pohranu matičnih stanica to nije slučaj, za sve smo zaduženi mi, majka samo mora roditi :D

Cvrčko
    03. Rujan 2014. 23:39

Drage curke,
    Ja svakako mislim pohraniti makar u javnu banku "Ana Rukavina", jer zašto ne pružiti mogućnost za pomoć bilo kome. Metoda je totalno bezbolna i besplatna a ljudski život i liječenje neprocjenjivo!
    Čak mozgam i kako bih organizirala prijevoz ako rodim preko vikenda, mogla bih i to nekako iskombinirati s obzirom da je moja tvrtka opskrbljivala zakladu "Ana Rukavina" sa hranjivim podlogama upravo za matične stanice :)
    Lijepo je nekome pomoći, osobito kada nas to ništa ne košta i osjećamo se super jer bi isto tako netko drugi pomogao nama :)

• Vita3
    04. Rujan 2014. 14:58

Pozdrav, drage (buduće) mame!

Ako vas zanima pohrana krvi iz pupkovine za privatne potrebe, svakako predlažem da pročitate članak o samoj proceduri pohrane u njemačkoj banci Vita 34 na sljedećoj poveznici: https://klokanica.24sata.hr/specijal/cudotvorna-krv-iz-pupkovine/potupak-pohrane-maticnih-stanica-iz-pupkovine-1518.
    Naglasit ću vam da carski rez ili mekonijska plodna voda neće utjecati na vađenje krvi iz pupkovine te da kurirska služba dolazi preuzeti set iz rodilišta i tijekom vikenda i blagdana.

Također, Vita34 je jedina europska banka koja ima dozvolu pohrane matičnih stanica do 50 godina te je na taj period i osigurana u slučaju insolventnosti.

Plaćanje nastupa tek nakon dobivanja nalaza krvi i certifikata o pohrani te se roditelji mogu odlučiti i na obročno plaćanje (3/6/12 mjesečnih rata).

Mail: [email=info@biosave.hr]info@biosave.hr[/email]

Lijep pozdrav J

tena123
    08. Rujan 2014. 23:20

zna li netko dali se u svim rodilištima u RH može tražiti doniranje krvi iz pupkovine, jer za sada bi je htjela donirat. i gdje se mogu nabavit papiri i koji su sve potrebni? i ako netko zna dali može doniranje imati kakve štetne posljedice?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.