Pohrana matičnih stanica krvi iz pupkovine

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    blondie2010
    13. Ožujak 2014. 10:07

Dragi roditelji, ima li netko iskustva s pohranom matičnih stanicama krvi iz pupkovine? Suprug i ja bismo svakako to učini, bilo za javne ili privatne svrhe, no zanimaju me iskustva - pogotovo s pohranom za privatne svrhe. Ako jeste, gdje ste pohranili (Rebro ili negdje drugdje?), je li bilo problema, kakve su cijene, procedure... Hvala puno!

blondie2010
    13. Ožujak 2014. 16:28

Da, ako sam dobro shvatila, na Rebru pohranjivanje u privatne svrhe košta 2.000 eura + 1400 kn koje se daju bolnici za postupak. I moraš sam voziti na Rebro. Baš me zanima dal je netko to radio u zadnje vrijeme i ima li iskustva s drugim 'pohraniteljima'. Skupo je, ali mi svejedno razmišljamo o tome... svakako ćemo pohraniti barem za javno korištenje, preko zaklade Ana Rukavina.

• majaleo
    28. Ožujak 2014. 11:36

ja sam isto to gledala i istrazivala.Svidjelo mi se,ali je zbilja preskupo :( ako nista drugi put za javno koristenje jer moze nekom spasiti zivot

missha
    28. Ožujak 2014. 12:53

Ja sam s prvom curkom darovala matične stanice iz pupkovine u Zakladu Ana Rukavina, sestra mi je u bolnici isprintala sve papire koje sam ispunila, na zadnjoj kontro0li ih je doktor potpisao i donjela sam ih sa sobom u rodilište. Poslje poroda su mi izvadili krv i sve zajedno su poslali. A s manjom nisam mogla darovat jer sam imali stafilokok pa su mi dali antibiotik :( Ak bude treće, svakak ću opet darovat

28. Ožujak 2014. 13:37

Cuvanje u privatne svrhe
    Cijena je oko 20 000,00 kn, s tim da sklopis s njima kao neki ugovor do 18. godine djetetova zivota. Kada dijete napuni 18. godina, onda ce oni sklopiti ugovor s djetetom, da li ce tada biti potrebno nesto platiti opet, nisu mi znali reci, jer jos nitko ne cuva stanice toliko dugo. I u tom slucaju sam odlazis po set za pohranu kod njih i sam si zaduzen za trasport stanica k njima.
    Tako je mm rekla zena kad je zvao Rebro prije malo vise od godine dana. Ne znam jel se nesto promjenilo u medjuvremenu.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

MrSandrica
    01. Travanj 2014. 15:47

Ima li kakve razlike kod poroda kad se pohranjuju matične stanice iz pupkovine....ima li ko iskustva?

naca.maca
    03. Travanj 2014. 10:02

Suprug i ja smo odlučili darovati u Zakladu Ana Rukavina...papiri su spremni. Sad samo čekamo bebicu i nadamo se da će sve biti OK. Sama pomisao da nekom možeš pomoći mi je vau :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.