planirati trudnoću sa ulceroznim kolitisom?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar idana

    idana

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Pozdrav,
    Nova sam na ovom forumu i voljela bih ako neko ima neko iskustvo na ovu temu ili je već tema obrađena da mi javi. Naime, 2011 u novembru mi je dijagnosticiran ulcerozni kolitis. Koristim terapiju  imuran, pentaza i ponekad salofalk čepiće. Zanima me da li je neko sa ovakvom bolešću se upustio u trudnoću? Da li je koristio ovu terapiju kao ja? Suprug i ja želimo opet bebu, ali su mišljenja raznih gastroenterologa i ginekologa, podijeljeni zbog korištenja terapije.. Prije ove dijagnoze sam  prijevremeno rodila blizance, kojima se nakon poroda nešto iskompliciralo i deset dana poslije smo ih sahranili.:(  Molila bih ako je neko imao ikakva iskustva da ih podijeli sa mnom. Malo se svega bojim, naročito uticaja terapije na razvoj ploda. Hvala

  • roccita

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    draga necu te bas utjesiti sa svojom pricom,ali nije sve tako crno.
    ja sam zbog UC morala na prijevremeni porod i na zalost nas sin nije prezivio,bio je premali. a sve zbog perforacije crijeva u trudnoci. 
    samo sto ja tada nisam ni znala da imam UC, izgleda da se pojavio u trudnoci,i u agresivnom obliku unistio crijevo u samo par mjeseci.
    ja sam se odlucila za novu trudnocu-odmah. dobro sam se raspitala i naravno da je moguce da se iznese do kraja,samo uz nadzor (jako cest) doktora svih specijalizacija. ne znam ti sad tocno,ali mislim da su cure spominjale da su na medrolu provele veci dio trudnoce.on ne steti bebi kad se propisano uzima. ali ponavljam-ne znam tocno. doktori su ti koji znaju.
    samo ti zelim reci da se moze, dovedi sebe u remisiju i dogovori sve sa doktorima. i kreni.
    bar bi ja tako.
     i sretno!!

  • Avatar idana

    idana

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    HVAAAAALA! Iskreno mi je trebalo malo ohrabrenja, žao mi je zbog tvoje bebe :(  :(, znam kako ti je bilo teško…. Jesam u nekoj remisiji, ali još čekam potvrdni odgovor gastroentrologa sa kontrole i ginekologa. Hvala ti još jednom.  provjeriću sa svojim dr za medrol,. :)

  • bubac1

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    evo da vam ja kažem svoje pozitivno iskustvo. ja nemam colitis nego mb chron i tri trudnoće prošle super jedino što su dečki manje porođajne težine a ostalo sve ok. imala sam redovite kontrole kod ginekologa i gastroenterologa i terapija salofalk i imuran kroz sve tri trudoće.prije toga sam imala pobacaj sa istom terapijom 2006 pa sam bila zbunjena ko i ti ali eto sada je sve prošlo uredu. iskreno nakon tog pobaćaja zbog deformacije ploda isto su mi govorili da je zbofg ljekova ali nikad dokazano. prošla sam genetsko savjetovanje i eto poslije toga sve tri trudnoće prošle uredno.

  • Avatar idana

    idana

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Hvala bubac1, čestitam na tvojim bebaćima, hvala ti na podršci i ovako lijepo podjeljenom iskustvu, možeš li mi molim te reći jesi rodila prirodno ili carski? Ja u ponedeljak imam kontrolu kod gastra i rekao mi je da bi mogli poraditi na tom pitanju, samo čeka nalaze. To me jako obradovalo. Hvala ti  :)

  • bubac1

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    sve troje prorodno iako je kod prvog bio planirani carski (zbog dva drena koja imam ) ali je mališa ubrzao pa je prošlo prirodno.

  • Deleted user

    Broj poruka: 43

    Prijavi adminu

    Pozdrav! Dečko i ja planiramo dijete. Međutim, njemu se ponovno aktivirao kolitis. Koristi imuran, pentazu i klizmu salofalk. Čitam o tome dosta po forumima i manje više piše samo za žene, a rijetko za muškarce. Je li bila neka u sličnoj situaciji? Je li pametno uopće pokušati u ovom trenutku raditi na djetetu? 

  • Avatar Marijeta27

    Marijeta27

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Da li netko od vas cure  ima mikroskopski limfoma kolitis i da li netko prije budosa??

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.