Planiranje trudnoće (simptomi nakon ovulacije)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • m_rosie
    13. Srpanj 2025. 23:30

de1234

m_rosie

Ivy1304

Pozdrav ženske , otvorila sam ovu temu da pomognemo jedna drugoj sto se tiče simptoma i planiranje trudnoće opcenito😊🌸🌷
    Da ispričam svoju priču.
    Imam bolest štitnjače, trombofiliju, sada sam na terapijama decortin, andol, utrogestan 200mg, iza sebe 2 spontana pobačaja, pokušavali smo nakon toga godinu i nešto, trakice za ovulaciju mi nišu baš pomagale pošto imam neredovite mjesečnice. Sada sam vec 3mj kod ginekologice na Humanoj, i evo sad ovaj ciklus sam dobila tablete za potaknut ovulaciju, pratila mi je na ultrazvuku, danas došla sa pregleda veliki folikul u lijevom jajniku je pukao bila je školska ovluacija i tempirala nam je odnose i sada dalje čekam 3tj na Betu napraviti. Samo to mi se čini tako dugo, ne znam koliko se može nakon ovulacije test napraviti? Nesto sam citala 10dpo

Pozdrav Ivy1304, s obzirom da nitko nije ništa komentirao pa budem ja, iako sam trudnica u drugom tromjesečju 🙈
    Kao prvo, 🤞 za pozitivan test 😊
    Mislim da one najosjetljivije testove možeš raditi otprilike već 6-8 dana nakon ovulacije. Mislim da bi nakon 10 dana već trebala biti neka svijetla linija 🙈 za betu mislim da je najpouzdaniji rezultat otprilike 14 dana nakon ovulacije 🙈
    Probaj s testom nakon 10 dana, ako bude + odlično. A ako ne, ponovi za koji dan. Jedino, možda bude teško ostati pozitivan nakon negativnog testa i još k tome ako je prerano rađen. Pogotovo kad je riječ o velikom iščekivanju. Držim 🤞❤️

Dobar dan možete li mi pomoći molim vas imam pitanje ovako bila sam kod kod ginekologice i otkrila mi je da imam cistu na lijevom jajniku i sad me zanima jel se može beta napraviti da se vidi ima li još kakvih problema.

Pozdrav. Ne znam, možda nisam dobro shvatila pitanje. I nisam shvatila jeste li trudnica ili ne 🤦🏻‍♀️ Beta će vam jedino trudnoću pokazati. I ako je trudnoća uredna, beta će se duplati svako 2 dana. Drugo ništa nemože pokazati, jer je to samo hormon trudnoće 🙈🙈

• de1234
    14. Srpanj 2025. 14:52

m_rosie

de1234

m_rosie

Ivy1304

Pozdrav ženske , otvorila sam ovu temu da pomognemo jedna drugoj sto se tiče simptoma i planiranje trudnoće opcenito😊🌸🌷
    Da ispričam svoju priču.
    Imam bolest štitnjače, trombofiliju, sada sam na terapijama decortin, andol, utrogestan 200mg, iza sebe 2 spontana pobačaja, pokušavali smo nakon toga godinu i nešto, trakice za ovulaciju mi nišu baš pomagale pošto imam neredovite mjesečnice. Sada sam vec 3mj kod ginekologice na Humanoj, i evo sad ovaj ciklus sam dobila tablete za potaknut ovulaciju, pratila mi je na ultrazvuku, danas došla sa pregleda veliki folikul u lijevom jajniku je pukao bila je školska ovluacija i tempirala nam je odnose i sada dalje čekam 3tj na Betu napraviti. Samo to mi se čini tako dugo, ne znam koliko se može nakon ovulacije test napraviti? Nesto sam citala 10dpo

Pozdrav Ivy1304, s obzirom da nitko nije ništa komentirao pa budem ja, iako sam trudnica u drugom tromjesečju 🙈
    Kao prvo, 🤞 za pozitivan test 😊
    Mislim da one najosjetljivije testove možeš raditi otprilike već 6-8 dana nakon ovulacije. Mislim da bi nakon 10 dana već trebala biti neka svijetla linija 🙈 za betu mislim da je najpouzdaniji rezultat otprilike 14 dana nakon ovulacije 🙈
    Probaj s testom nakon 10 dana, ako bude + odlično. A ako ne, ponovi za koji dan. Jedino, možda bude teško ostati pozitivan nakon negativnog testa i još k tome ako je prerano rađen. Pogotovo kad je riječ o velikom iščekivanju. Držim 🤞❤️

Dobar dan možete li mi pomoći molim vas imam pitanje ovako bila sam kod kod ginekologice i otkrila mi je da imam cistu na lijevom jajniku i sad me zanima jel se može beta napraviti da se vidi ima li još kakvih problema.

Pozdrav. Ne znam, možda nisam dobro shvatila pitanje. I nisam shvatila jeste li trudnica ili ne 🤦🏻‍♀️ Beta će vam jedino trudnoću pokazati. I ako je trudnoća uredna, beta će se duplati svako 2 dana. Drugo ništa nemože pokazati, jer je to samo hormon trudnoće 🙈🙈

Pozdrav. Htjela sam reći pošto mi je otkrivena cista jel se može ostati u drugom stanju i ako napravim betu da mi neće pokazati da sam trudna. Stvarno me je strah jer sam čitala po portalima ako imaš cistu da se ne može ostati u drugom stanju i da se može biti neplodna. 

• m_rosie
    14. Srpanj 2025. 23:23

Pozdrav. Htjela sam reći pošto mi je otkrivena cista jel se može ostati u drugom stanju i ako napravim betu da mi neće pokazati da sam trudna. Stvarno me je strah jer sam čitala po portalima ako imaš cistu da se ne može ostati u drugom stanju i da se može biti neplodna.

Što se ciste tiče, nisam sigurna. Ali koliko znam žena može ostati trudna ako ima cistu na jajniku. Zavisno o kakvoj je cisti riječ, ona može izazvati hormonalni disbalans ili slično, i onda je teže da zatrudniš. Ginekolog može utvrditi o kakvoj je cisti riječ i jeli problem za trudnoću. I ako jest, propiše terapiju. U svakom slučaju potrebno je pratiti i može se riješiti taj problem. A u slučaju da ostaneš trudna, beta će ti pokazati trudnoću. Bez obzira na cistu ili šta god, to je hormon trudnoće. I beta može pokazati jeli se trudnoća uredno razvija ili ne. Ja bi svakako na tvom mjestu prvo pričala s ginekologom i vidjela o kakvoj je cisti riječ i jeli problem za ostvariti trudnocu ili nije. I po tome ići dalje. Sretno 🤞

Vanilla Diva
    16. Srpanj 2025. 13:43

Žene drage, ja ovdje na temi jer eto želim ostati trudna pa da se malo uključim i jedna drugu podžavamo. Imali smo odnos 2 dana prije ovulacije i evo danas bi kao trebala dobiti menstruaciju. Za sad je još nema, drzite fige da ni ne dođe. Kako sam znala da cu biti extra nestrpljiva, kupila sam si clear blue rani test i napravila ga prije par dana i kakve sam srece, ispao neki s greskom. U Podrucje gdje bi se trebala pojaviti ili ne pojaviti crta, pojavila se samo neka mrlja. Sad cekam jos dva dana da mi zakasni pa radim first sign test. Imamo malo neke bolove kao menstrualne grčeve ali tako sa imala i na početko u prošle trudnoće pa se nadam da je to! Inace nemam neke simptome osim sto sam bila uzasno anksiozna oko tog ranog testa i nekako sam jako emotivna. Drugo sve normalno  cak ne bi rekla ni PMS ali vise ne znam ni sama. Imam osjecaj da sama sebi "lažem" 

🩷19.08.23.
    🤰17.07.25 ➕️
    Due date 26.3.2026.

• de1234
    17. Srpanj 2025. 16:59

Vanilla Diva

Žene drage, ja ovdje na temi jer eto želim ostati trudna pa da se malo uključim i jedna drugu podžavamo. Imali smo odnos 2 dana prije ovulacije i evo danas bi kao trebala dobiti menstruaciju. Za sad je još nema, drzite fige da ni ne dođe. Kako sam znala da cu biti extra nestrpljiva, kupila sam si clear blue rani test i napravila ga prije par dana i kakve sam srece, ispao neki s greskom. U Podrucje gdje bi se trebala pojaviti ili ne pojaviti crta, pojavila se samo neka mrlja. Sad cekam jos dva dana da mi zakasni pa radim first sign test. Imamo malo neke bolove kao menstrualne grčeve ali tako sa imala i na početko u prošle trudnoće pa se nadam da je to! Inace nemam neke simptome osim sto sam bila uzasno anksiozna oko tog ranog testa i nekako sam jako emotivna. Drugo sve normalno cak ne bi rekla ni PMS ali vise ne znam ni sama. Imam osjecaj da sama sebi "lažem"

Dobar dan probajte opet napraviti test ali meni se dogodi kad sam pod stresom da mi kasni par dana pa mi dođe a imam bolove koji ukazuju na menstruaciju. Nadam se da će test biti pozitivan želim vam svu sreću. 

• de1234
    17. Srpanj 2025. 17:00

m_rosie

Što se ciste tiče, nisam sigurna. Ali koliko znam žena može ostati trudna ako ima cistu na jajniku. Zavisno o kakvoj je cisti riječ, ona može izazvati hormonalni disbalans ili slično, i onda je teže da zatrudniš. Ginekolog može utvrditi o kakvoj je cisti riječ i jeli problem za trudnoću. I ako jest, propiše terapiju. U svakom slučaju potrebno je pratiti i može se riješiti taj problem. A u slučaju da ostaneš trudna, beta će ti pokazati trudnoću. Bez obzira na cistu ili šta god, to je hormon trudnoće. I beta može pokazati jeli se trudnoća uredno razvija ili ne. Ja bi svakako na tvom mjestu prvo pričala s ginekologom i vidjela o kakvoj je cisti riječ i jeli problem za ostvariti trudnocu ili nije. I po tome ići dalje. Sretno 🤞

Hvala vam na odgovoru i na savjetu. 

• de1234
    18. Srpanj 2025. 10:47

m_rosie

Dobar dan bila sam danas na pregledu kod ginekologice i vidjela je cistu na jajniku ali vodena je i dala mi je tablete i rekla mi je da mogu ostati u drugom stanju ali da je rizično. I rekla mi je da moram doći na kontrolu za 3 tjedna. 

• miraa
    22. Srpanj 2025. 11:28

Pozdrav, 
    Mi planiramo trudnocu vec duzi period. Proslu sam menstraciju imala 22.6 i trajala je 5 dana. Onda plodne dane od 1.7 do 7.7 i uglavnom imala sam odnose za vrijeme plodnih dana. 
    Trebala sam dobiti menstraciju 20.7 a danas je 22.7 dakle kasni mi. Za vrijeme odnosa 20.7 bilo je mirisa po metalu, imala sam pritiske i bolove kao da cu dobiti pa sam morala popit tabletu za bolove, ocekivala sam da ce mi doci danas...Nema ni znaka da ce doc., npr uvijek imam mrljice i iscjedak smeđi koji mi uvijek krene par dana prije ocekivane menstracije. Sise su mi osjetljive i bolne, mokrim cesce al to mi uvijek bude pred menstruaciju. Ali imam pritiske i bolove na trene malo jace nego kao sto imam u pmsu.  Svakako planiram napraviti test danas, ali zabrinjavaju me ovi malo intenzivniji bolovi koji dolaze na trenutke. 

• Tulipan33
    22. Srpanj 2025. 14:16

Dobar dan bila sam danas na pregledu kod ginekologice i vidjela je cistu na jajniku ali vodena je i dala mi je tablete i rekla mi je da mogu ostati u drugom stanju ali da je rizično. I rekla mi je da moram doći na kontrolu za 3 tjedna.

Vodene cista nastaju i pucaju same od sebe. Bitno ih je pratiti. Mislim da vas je ginekologica bezveze odmah tako prestrašila...

2022 💙

• Tulipan33
    22. Srpanj 2025. 14:16

Vodene cista nastaju i pucaju same od sebe. Bitno ih je pratiti. Mislim da vas je ginekologica bezveze odmah tako prestrašila...

2022 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.