Dorijan samo par crtića na hrvatskom gleda i "prati" iz dan u dan, većina je na engleskom. Neke crtiće imamo i na našem i na engleskom, pa je već dosta toga i naučio. Neke boje, brojeve, životinje...
Prije nije baš bio za pjevanje, al ono nikako, a u zadnje vrijeme su ga počele pjesmice zanimati, što na hrvatskom što engleski. Doduše, na engleskom izmišlja neke svoje riječi pa bi mu ovo sigurno pomoglo da se usavrši. :D
Moja curica jako voli stare dobre crtiće poput Tom i Jerrya, Pink Panthera, Scooby Doo-a i sl. Kako ih gleda od svojih prvih susreta s crtićima, tako je i sama od sebe počela shvaćati neke osnvne riječi, poput ok, yes, no, brojeve do deset i sl.Koliko god se nekim ne sviđa što djeca pokupe riječi poput ok, istovremeno i nauče neke korisne stvari.. Tako mi je prije nekoliko dana došla s pitanjem :"Mama, da li sorry znači oprosti?"..ja sam ponosna na svoju malu pametnicu, i dok god želi gledati crtiće na engleskom neću joj braniti.
Ujutro dok mama sprema doručak pogleda crtić, dva obično na engleskom (boomerang) i stvarno, stvarno se trudi ponoviti riječi kako pričaju tamo.. Pošto smo općenito na samom pragu da progovori super bi nam ovo došlo, jer i ako progovori engleski prije nego hrvatski da se mama isto malo podsjeti kaj znači kaj i kako se engleski "priča", a beba (braco) da nam od najranije dobi sluša i drugi jezik uz materinji ;)
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji