mama2, pozdrav, mi smo iz okolice VK!
Cure sa problemima sa suhoćom - srećom nisam do sad imala problema s tim, pa ne znam što bih vam rekla, osim da bih na vašem mjestu bez problema posegnula za uljem... Nije to ništa dugotrajno, pa zašto ne?
ProudMomy, kakve starke? Imam cijelu kolekciju, još od srednje škole, ali nikad mi ih dosta, kao ni Startasica... Nedavno si kupila leopard uzorak... Ne mogu im odoljeti...
Jaoj Darija, pa bit će pravi slatkiš u tome...
Inače, što se sluša zadnij dana? Kod mene je od malena nezaobilzan Queen - ni jedan dan bez Freddia https://www.youtube.com/watch?v=gfLD-7bCtME&hd=1
Krešimir 19.08.2014. <3
Pozdrav Vinkovcima... Često idem vikendom idemo u Vinkovce tj. Ostrovo na treninge s psima
eto cure, drago mi je da je tema uspješna :) kad već pričamo o svemu... što papate u trudnoći? ja sam, kao što već nekoliko puta rekoh, na početku (točno ćemo znati za dva dana...ili za dan kak se uzme... kad će ta srijeda) i gledala sam po internetu što jesti i što ne... za sad sam izbacila domaće kobase, špek i te takve stvarčice... da ne bi bilo, nismo znali... uglavnom, nekak mi se sve svodi na klasične menije koje sam i do sad jela (piletina na razne načine, bolognese i slično) ali zanima me što druge cure izbaciju... tipa sirevi i tak to
Ja sam nekako spontano izbacila jako slano i začinjeno, iako to baš jako, jako volim... Uvela sam više voća i povrća, a ovo mi je ostalo manje-više ostalo isto, jer i inače pokušavamo što zdravije jesti, što znači svaki dan kuhano, žlicom... Osim toga, i kava mi je nekako prestala pasati pa ju ne pijem već par mjeseci i ni jednom mi nije zafalila, iako ju kuham suprugu svakodnevno po par puta... Mislim da ti tu nema previše filozofije, izbjegavaj brzu hranu koja je jako kalorična, ali nije hranjiva... Jel sve te namirnice sa "praznim kalorijama"...
Krešimir 19.08.2014. <3
MarijaŠ, majčica je super...bilo je i majica od Stonesa, al meni su Zeppelini drazi, pa sam ipak kupila tu iako nije bilo onih malih brojeva...
..i netko je na nekoj temi spomenuo bio neku curu na fejsu, Šopingholik Mum, pa sam i od nje narucila par hlacica, majčica i trapke sa tregerima...jos se nije ni rodio, a ja vec imam coolerske i frajerske kombinacije u glavi
Cloudy, nisam nista posebno izbacila iz prehrane....jedem sve isto sto i prije, osim svjezih sireva, onih mekanih, i vrhnja kaj sam inace kupovala od kumice na placu...meso nisam ni prije jela, a sad mi je jos i vise fuj...i to je to ....po ovim vrucinama mi pase puno voca, tako da jedem na kile voca dnevno i to je to ...masne i przene stvari izbjegavam inace, a sad pogotovo jer mi je od njih zlo...
i isto kao i Mariji mi ne pase kava vise, prestala sam pusiti i to zato jer mi cigareta uopce vise nije bila fina, a sad mi smrdi...
i slazem se s Marijom, izbjegavaj fast food i takve glupost, al nemoj si sad stavit neke restrikcije i zabrane, uzivaj i klopaj !
Citala sam neki dan neki clanak na netu da neke stvari treba u trudnoci smanjiti. Npr dvije salice kave dnevno, ne vise, s tim da se pazi da i razni sokovi imaju kofeina pa to smanjit kolko mozemo. Cokoladu takoder u manjim kolicinama jer ima slican efekt kao kofein.
Sta se tice sireva ne bi trebala papat sireve s plemenitom plijesni i nedovoljno preradeno mlijeko.
Ne sjecam se vise kaj je bilo u clanku, ovo sam zapamtila jer to troje papam/pijem svakodnevno....ako ga nadem stavim link
ni meni kava ne paše više... a prije sam znala i po 3, 4 dnevno popiti... ja kuhano ne volim... tipa variva i to,krem juhice još i da, al variva nikako, pa se grozim kad svekar i svekrva saznaju da sam trudna jer znam da će me napadat da to moram jesti.. (moji su ok, pomirili se još pred 15 i više godina da mi to ne paše i ok)..povrće konzumiram il s rižom, il kao krem juhice ili sirovo...a voće mmm... jagoda sam se ove godine najela ko nikada, a sad su breskve na tapeti :)
http://smile4me.net/tekstovi-o-roditeljstvu/trudnoca-i-porod/opasna-hrana-u-trudnoci/
Nasla clanak, vrlo slican onom sta sam ja citala. Zaboravih ribu spomenut, ne konzumiram ju od kad sam trudna jer ne mogu doci do svjeze morske kad zivim u pripizdini, a ovu smrznutu nema sanse da sad jedem...
smrznutu ribu ni ja ne preferiram .. baš je dragi sinoć spominjao da bi mogli pijanog šarana danas jesti... to valjda smijem, svježi je i iz uzgoja pa valjda nije zabrana .. sirovo ili polusirovo nikad nisam ni volila ... a sireve sam izbacila .... jela sam neki dan fetu u špskoj salati, ali pisalo je da je pasteriziran pa je to ok onda valjda...
Sortiraj odgovore
Najstariji