Molitva za začeće (prirodne trudnoće + MPO postupci)

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • rita7
    28. Lipanj 2019. 17:10

jana35

Imam jedan prijedlog, mogla bi svaka od nas napisati svoju priču barem da se malo bolje upoznamo…

godinu dana pokusavanja, gl. uzrok za sada-los spermiogram...upucivanje na mpo- ja se jos nekako ne mogu pomiriti s time, nisam okorjela vjernica  ali vjernica jesam i nekako me strah skociti "naglo" u sve to..ne znam da li tko ima slican problem? da se razumijemo NEMAM zaista nista protiv cura koje su u postupcima  (glupo mi je ovo i napisati ali da me netko ne bi krivo razumio i uvrijedio) prvo jer ne razumijem zasto crkva brani nesto takvo?!?da li ima netko tko je razgovarao o tome sa svecenikom?  a i jer tko zna gdje cu i ja bit "sutra" psihicki i fizicki :)...

♀♂ 30 g.
    nadanja za + cca. 3 god
    ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.

• Balonka
    28. Lipanj 2019. 17:37

rita7

jana35

Imam jedan prijedlog, mogla bi svaka od nas napisati svoju priču barem da se malo bolje upoznamo…

godinu dana pokusavanja, gl. uzrok za sada-los spermiogram…upucivanje na mpo- ja se jos nekako ne mogu pomiriti s time, nisam okorjela vjernicaali vjernica jesam i nekako me strah skociti "naglo" u sve to..ne znam da li tko ima slican problem? da se razumijemo NEMAM zaista nista protiv cura koje su u postupcima (glupo mi je ovo i napisati ali da me netko ne bi krivo razumio i uvrijedio) prvo jer ne razumijem zasto crkva brani nesto takvo?!?da li ima netko tko je razgovarao o tome sa svecenikom? a i jer tko zna gdje cu i ja bit "sutra" psihicki i fizicki :)…

Ja mislim da to ovisi kako tko svaća. Meni je potpomognuta kao i odlazak dr radi drugih bolesti. Nema tu niš umjetnog, samo radi raznih razloga ne dolazi do zaćeća i to se lijeći. I kad se sve napravi jedino Bog odlučuje dal ćemo dobit bebu ili ne. A negativna beta je psihicki ubitaćna, ali i neostvarena želja te psihicki zna dotući. Za sve ima i za i protiv. A i mišljenja se mjenjaju ovisni o situaciji. 

• Balonka
    28. Lipanj 2019. 17:44

Ja imam endometriozu, nizak AMH, a muž jako loš spermiogram. Prvu bebu smo dobili ivf prije 7.5 godina iz prvog pokušaja. U 2. mj. smo imali ivf, beta 0, u 5.mj. Fet blastice, buta 0. Sad u 6.mj. bili smo u prirodnom ciklusu, ali folikul je puknuo prije punkcije. Sad mjenjamo kliniku i nadamo se da će nam molitva biti uslišana....

• rita7
    28. Lipanj 2019. 17:50

Balonka ...pa da sve sto si rekla tocno i ja mislim...neplodnost je kao bolest a nije grijeh se lijeciti ako imas problem tako da se bas lose osjecam zbog te osude od strane crkve :( 

♀♂ 30 g.
    nadanja za + cca. 3 god
    ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.

• Balonka
    28. Lipanj 2019. 18:00

rita7

Balonka …pa da sve sto si rekla tocno i ja mislim…neplodnost je kao bolest a nije grijeh se lijeciti ako imas problem tako da se bas lose osjecam zbog te osude od strane crkve :(

Mislim da i pojedini svećenici odobravaju mpo, ovisi i o njihovom osobnom svaćanju ( po mom mišljenju nisu u potpunosti upoznati s tim problemom). I moj šogor se protivi mpo baš zbog općenitog stava crkve i to me baš ponekad zna dotući, svašta se vrti po glavi, ali na kraju ostajem kod svog mišljenja. Tebi ipak želim da dobijete bebicu bez mpo! 🤰🏼🙏🏼

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    28. Lipanj 2019. 20:47

Jana35 hvaalaa🙏❤ i nadamo se i vjerujemo!!

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    28. Lipanj 2019. 20:50

Ovo je slika iz moje crkve ja sam je nosila nakiti i zavitovala se i danas je nosila u procesiji za sve nas ❤🙏🙏 Presveto Srce Isusovo usliši nas!!

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Babylove
    28. Lipanj 2019. 21:34

Nikitta

Balonka nisam znala da već imate bebicu, ma bit će opet - dat će Bog!
    Rita7 nisam ni ja fanatik, ali naravno da i mene muče pitanja u mpo, ali ja sam si to posložila tako da se nijedan embrij ne uništava, kod mene ionako nikad nema puno stanica, jedva 2-3, tako da nema ni “bacanja embrija”. Svećenici bas nisu potpuno educirani, a ono što njih smeta je što se ne radi o oplodnji kroz bračne odnose nego oplodnji u laboratoriju, ali kao što je rečeno, neplodnost je bolest i liječi se kao svaka druga. Također, Crkva ima percepciju da se manipulira embrijima, da se bira spol i igra Boga, a to zaista u standardnim IVF postupcima nije slučaj. Naravno da postoje određeni zahvati na embrijima kad je riječ o urođenim bolestima roditelja, no to je isto medicinski opravdano. Svaki par treba odlučiti za sebe, najvažnije je nikog osuđivati, jer ne znamo što nas čeka danas - sutra. Osobno bih voljela da mi se spontana trudnoća dogodi, ali to se zbog moje teške endometrioze ne događa već preko 5 godina, tako da sam prošla 1 inseminaciju i 5 vrlo bolnih IVF postupaka. Smatram da je riječ Božja ionako zadnja, i ako je suđeno - ostati ću trudna, a pitanje je kako i na koji način. Okrenula sam se sada molitvi, ali to ne znači da neću koristiti medicinski dostupne lijekove, sve u okviru zdravog razuma.

Slazem se od rijeci do rijeci sa tobom... ja sada kada sam pricala sa svecenikom nije mi nista ruzno rekao vec samo da se crkva protivi unistavanju preostalih zametaka.. ali niti njednom rijeci me nije pokusao odgovoriti niti me osudio.. bas naprotiv svojim rijecima mi dao snagu za dalje.. tako da stvarno je sve to od svecenika do svecenika

jana35
    28. Lipanj 2019. 21:35

Kod nas je isto los spermiogram .
    Teski oblik oligoasthenozzospermie. Doktori su rekli da jedino uz mpo možemo uspjeti.
    Pred 7 god bas prije dogovorenog termina konzultacija u Petrovoj  ja ostala trudna prirodno ali dogodio se missed abortus u 8 tt.
    Nakon toga pauza, bili smo mladi i nije nam se zurilo nigdje. 
    Pred 4 god smo krenuli smo opet sve ispočetka rješavati ali ovaj put  Vuk Vrhovec. Svi nalazi su bili gotovi ali muz završio na operaciji kičme . Sve nam je palo u vodu , njegov oporavak je bio najvažniji. 
    Hvala Bogu sve proslo i prosle godine se konačno  odlučimo  za Sveti Duh. Opet sam ostala trudna prirodno i do Duha nismo ni dosli.
    Ali nažalost srce moje djevojčice je stalo u 24 tjednu.
    Mislim da svaka od nas najbolje zna kad je vrijeme i mislim da se treba voditi svojom intuicijom
     Ako netko ide u mpo s griznjom savjesti od misljenja crkve onda neće uspjeti sigurno. Treba se nekako odlučiti ili ne odlučiti.

• Balonka
    28. Lipanj 2019. 21:54

Danas ne mogu s vama moliti, ali bila sam na misi i sve ste mi bile u mislima! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.