Zaboravila sam napisati da je budan od 4 ( a jeo u 3:15), smije se, igra, prica, vrti po krevetu. I sad je upravo zaspao, a meni se naravno sad ne spava 🙄
Iris upravo spava na meni, držim je tako da Iskra i muž bar odspavaju duže kad sam već ja budna više od pola noći 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Chian mogla bih i ja ubrzo početi sa makom 🤣
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
I meni su savjetovali da bi mogla dati nešto jače navečer (isto ne znam kako jer samo doji, bocicu odbija), ali čak je i pedijatrica rekla da se vjerojatno nista neće promijeniti i još mu mogu opteretiti želudac pa će biti samo gore. On se sigurno ne budi zbog gladi nego se tako uspavljuje dalje. A po danu kombiniramo svašta (kolica, ruke, noge), ali po noći samo sisa. Najbolje kad me gledaju ko čudo jer još doji po noći. "Još ga nisi odviknula? Pa da mu čaja, keksolino navečer i tako..."
Chian i ostale cure, preporucam vam svakako rizine pahuljice! :) Jako su blage, bez glutena i lako probavljive, tako da im sigurno nece naskoditi. Mozete prvo pokusati u bocicu umijesati 1 zlicu pahuljica, to je jako rijetko i moze proci kroz malu rupicu. Ili jednostavno im dajte kao veceru - bar par malih zlicica. Mi smo nasoj to poceli davat s nekih 4-5 mj. To je bilo prvo sto smo od dohrane uveli - prema preporuci pedijatra, patronazne, itd. Nasa pojede tu veceru oko 18 i prije spavanja oko 20 bocicu koliko hoce i to je to. Noci su nam se produzile, osim naravno kad ima opet neki skok ili sl.
🌷☀️🍉
Buđenje noću, nije zbog hrane iako tada pojedu...ruku na srce nama ih je najlaķše uspavati hranom, a tako im podržavamo to buđenje nadalje. Uglavnom nije to ne znam kakva tragedija jer s vremenom dođu do toga da se više ne bude noću i ne jedu noću. I ta treniranja i slično, ja ne vidim u tome puno smisla jer ionako s vremenom dođu do onog do čega smo htjeli.
Teška boca neće utjecati na duže spavanje, najčešće. Ova nemajka daje keksolino u bocu i jedina razlika je što tu bocu smaže s većim guštom, al nije da zbog nje spava duže. Problema sa stomakom nije imala, dapače smanjili smo bljucanje i silno podrigivanje u noći. Ona ima bočicu dr.Browns usko grlo, a za tu bocu stavin sisač 2 koji sam dodatno probušila malo jer ova moja jede kap na kap. Inače bi za to bio sisač 3 ili na drugim bocama sisač x ili y. Hana mi je nakon godine pocela s bocom i dugo ju je pila al isto tako kad sam ja odlucila da vise nema, onda vise nije bilo. Kako je ona bila nejelica meni je bilo smirujuce znat da je ujutro i navecer ipak pojela nesto zasitno. Sa Sarom mi je stvar da sam isto sigurna da je jela dobro i da kilaza nije "neuhranjenost" jbg isprepadali me.
Trudnički umor - e taj luksuz nemam! Ima umora al nema luksuza odmarat, nego ustaj mala i radi sve kao da si fit fitova. Doduše teže meni padaju mučnine nego umor.
url=https://lilypie.com]
Mari meni je tako prije bilo, ustajanje u 5, u 7 bi išao spavati najkasnije, onda smo to pomicali, svaki dan po malo i došli smo do 8h i ustajanja u 6, 6ipo. Sada ide oko 8ipo, 9 spavati i u 7 se dižemo, nekad ranije zna, ali između je trenutno katastrofa. Prije bi se on budio po 3 puta, jedan dobar period čak samo jednom ili dva puta.
Evo ja više ne znam koju cicu dajem, što radim. Toliko sam izmoždena da je sinoć pola noći s nama spavao, jednostavno nisam imala snage vraćati ga non stop jer me ruke bole.
Znam i ja da bi ga trebala uspavati bez dojenja, ali to jednostavno ne ide. Svaku noć probavam do cca 3h, probam svakako, nunanje, u krevetiću malo ga ljuljati po guzi, ali ne ide pa dam cicu, a iza 3h više ni ne pokušavam. Čekam te zube, možda bude bolje, ali zuba nema na vidiku, a ja luda više.
Lullaby tako je I kod nas bilo u tom periodu, cijlu noć bi nasisavao q ja luda više bila...evo hvala bogu sad je opet na 2-3 podoja u noći....i isto nema još zuba 🙈🙈
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
tweetyca, zasto ne rizu? Mislim koji razlog navodi doktorica?
Ne mislim ni ja da su sva budjenja zato sto su bebice gladne niti da bebu sad treba prije spavanja natrpavati, ali sa svakim danom su sve vece i vece i treba im vise kalorija opcenito jer trose vise energije.
🌷☀️🍉
tweetyca, zasto ne rizu? Mislim koji razlog navodi doktorica?
Ne mislim ni ja da su sva budjenja zato sto su bebice gladne niti da bebu sad treba prije spavanja natrpavati, ali sa svakim danom su sve vece i vece i treba im vise kalorija opcenito jer trose vise energije.
Koliko ja znam ne preporuča se za bebe zbog arsena. Moja pedijatrica isto nije predložila rizine pahuljice uopće. Kad smo pričale o tome rekla je da je na meni da odlučim, ali da nema potrebe jer jako dobro dobiva na kilazi i da sigurno nije gladan nego se budi iz drugih razloga, a opterećivanje trbuha često nije dobro. Eh sad, tko je u pravu ne znam...
Meri - kalorije koje trebaju se raspodijele kroz MM/AD (kolicinu za dob/dojenje na zahtjev) i kroz dohranu. Ne treba im teska/visoko kaloricna hrana jer se vise krecu. Sto su stariji manje ce dobivat na tezini i to je normalno, ne zelis imat michelin bebu cijeli njen zivot. Salo ce se topit i dobivat ce misice, zato naprave zalihe prvih pola godine dok se ne micu toliko.
Da, riza radi arsena. Rizine pahuljice i slicno mi je pedijatar u ST isto rekao da joj ne dajem takve stvari vec radije da joj kuham i da joj je to dovoljno, a da je sve to da ce bit sitija tijekom noci iluzija. Covik je pred penziju, vodi odjel u KBCu, radi privatno i jos predaje na fakultetu pa valjda zna sta govori 😀
Da.. i moja pedijatrica je starija i ima isto takvo mišljenje... i jedna od rijetkih koja baš podržava dojenje i svaki put kaže "svaka čast mama".
Sortiraj odgovore
Najstariji