Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rio
    14. Veljača 2022. 00:21

Bok cure moje… 

Evo nakon nekoliko mjeseci da se javim. Iza nas je korona, bronhitis, rota virus, urinoinfekcija, adenovirus. Dvije hospitalizacije zbog svega najbrojanoga i po novom - nova dijagnoza - ceVUS, odnosno refluks bubrega. 
    Bili smo na pregledu u Dječjoj poliklinici Helena kod dr. Cvitković - Roic. 
    Zvuci baš loše sve ovo no moj Ante je generalno dobro, vesela i zdrava beba. ❤️ Tj već malo veća beba s obzirom da imamo skoro 7mj 🥰 
    Ima li netko iskustva s tom dijagnozom, ima ni netko nekoga tko ima iskustva? 
    Lijevi bubreg mu je II. stupanj, a desni III./IV. stupanj 😕

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

Rio
    14. Veljača 2022. 00:52

Evo mog Antimona maloga, plus on i njegov dida dragi, moj tata. 
    https://ibb.co/Jrsb42b

https://ibb.co/WBdybHh

Desno oko mu je pola zelenkasto/smeđe pola plavo 🤣 ta plava boja je boja koju je imao kad se rodio, bit će fora ako ostane to tako - znat će kakve je imao oke kad je bio bebač ☺️

Uglavnom, on vam je meni imao visoku temp početkom 12.mj i na nalazu urinokulture je bila E.coli 10*4. Nakon toga liječenje antibiotikom, svaki mj nalaz urinokultura i urin. Sljedeći put je bila prisutna bakterija klebsiella ESBL nakon čega smo otišli kod nefrologa na UZV. U međuvremenu je bilo par temperaturica, ali ništa iznad 38,5. 
    S obzirom da je i dalje prisutna bakterija u urinokulturi naručila sam ga kod dr. Cvitković - Roic koja slovi za jednu od najboljih kada je riječ o urinoinfekcijama. 
    Pretraga za ceVUS je malo neugodna jer guraju kateter i puštaju kontrast do bubrega da se vidi postoji li refluks, odnosno vraća li se mokraća u bubrege. 
    Nažalost kod Ante se pokazalo da je refluks prisutan i zbog toga i dolazi do urinoinfekcija. 
    Plan je za 6mj napraviti ponovno UZV i vidjeti sto dalje. Ukoliko desni bubreg ne dođe sebi, odnosno ako se ti stupnjevi ne smanje, vjerojatno će morati na operaciju 😩
    Do tada smo na profilaksi, Cefixim 1,4ml svaku večer. 

Navodno je to najčešće genetski povezano, velika je vjerojatnost da će to naslijediti i braća i sestre..u tom slučaju mislim da se odmah pri rođenju rade nekakve pretrage. Sto se ranije otkrije to bolje..

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

Bojana2017
    14. Veljača 2022. 08:04

Rio držite se i navijamo da se situacija poboljša na UZV za 6 mjeseci. Ajme kakav je on medenko ❤️
    Mara, Chian, i sve cure koje se borite sa nespavanjem sjetite se mene i izdržite. Uoravo četvrta noć kako ne spavam, bukvalno ni pola sata. Ona je bila prehlađena (od juče je dosta bolje) i samo se htjela nosati i na meni spavati tako da sam ja baš iscrpljena. Sinoć je puno bolje i vidim da je to sad čak i malo bezobrazluk pa plače čim je spustim na krevet. Sad kad skroz ozdravi predstoji mi borba sa vraćanjem na staro, samostalno uspavljivanje. Meni kad dođe noć dođe mi da se ubijem 🤷🏼‍♀️🤣

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Mallla
    14. Veljača 2022. 08:49

Rio divan ti je Antiša ❤
    Čuj tu dijagnozu je imao od moje prijateljice mali, išli su redovno na kontrole i bio je pod terapijom. Na kraju mu nije bio potreban zahvat ako se dobro sjećam već se s godinama stanje popravljalo. Sad mu je 5 godina i sve funkcionira odlično. Nema značajnijih problema niti većih nego druga djeca. Ne znam točno detaljno podatke koji su kod njega stupnjevi šta i kako al znam da je bio refluks i da je sada sve 5.
    Cure što ne spavate ne zavidim vam ni malo, nadam se da će vam brzo doć vrijeme spavanja. Moja sad ima novu foru. Kako je naučila dizat se na noge, sad inako oko 3 ujutro cura se digne, čeprka po meni, viče, kenjka. Ja je spustim ona na noge i tako u krug. Na prvu ne pomaže ni bočica, ni bjela buka, ji medo, ništa dok ona malo ne udovolji svom stajanju na nogama. Kontam da je ovo nekanvrsta skoka, jer iako joj se spava ona će na noge, posjetilo men na ono kad je počela sjedit pa kao da je nešto tjera da sjedne i kad joj se ne sjedi. S Hranom sad opet malo brljavi ali za to oktivljujem zube. Rastu joj dvice, grize sve po redu i nervoznija je nego inače.

url=https://lilypie.com]

chiAn
    14. Veljača 2022. 08:52

Jao Rio pa nevjerojatno da ga baš niti jedan virus ni bakterija nisu zaobišli...
    Znam za jedan slučaj refluksa bubrega...
    Dječaku prijatelja naših koji žive u Njemačkoj je otkriven isto dosta brzo nakon rođenja...ne znam koji je stupanj, ali znam da se njemu 5 puta vraca mokraća u bubreg...
    Ugl plan doktora je bio da prvih godinu dana pije antibiotik i ako se ne popravi situacija onda operacija...
    Sad se dugo nisam čula s njima pa ne znam što su radili...taman u 3mj im je godinu dana...

Ante ti je prepredivan!! 🥰🥰 na njemu se uopće ne vidi da je prošao takav težak period...srce malo borbeno i hrabro..
    Držim fige da se što prije sve popravi i da brzo bude potpuno zdrav dječak! Tebi želim puno strpljenja i smirenosti! 🤗

Mamasita1407
    14. Veljača 2022. 09:01

Rio žao mi je što ste to sve prošli, tj prolazite! Nisam znala ništa o refluksu evo do sad, ali držim fige velike da se sve popravi do idućeg uzv. 🤞Maleni je presladak, baš se hrabro drži s obzirom na sve 🥰  drži se i ti! 💪

Sassy već proletio prvih slatkih 6 mj ☺️😀

Matea mislim da se nebi uopće trebala osjećati kao "nemajka" , naravno da je homemade bolji izbor ali ovako na početku kada malo jedu, ne jedu uopće, upoznaju se sa hranom i dok ne skuzis sta voli ne voli... Ako se mene pita sasvim je u redu dati kupovno ponekad da ne izgoris od kuhanja i bacanja u krug, makar dok ne prođe ta faza 😊😜
     Ukidanje noćnih hranjenja - pridružujem se projektu! Karlo zaspe u 20h, i u najboljem scenariju kojem težimo se budi oko 2 pola 3, dam mu bočicu, i iduće hranjenje bi trebalo biti tek kada se probudi u 7. Do sada je imao još jedno između tamo oko 5 ali realno budi se iz navike a ne radi gladi... Bože daj nam snage. 😂😂😂

Mamasita1407
    14. Veljača 2022. 09:02

A nama je danas na Valentinovo i 7 mjeseci! Imali smo jutarnje fotkanje pa vam šaljem jednu slikicu i pusice od Karla https://ibb.co/7GZGKDS 🥰🥰😄😃

Aneee
    14. Veljača 2022. 09:12

Rio nadam se da ce se to riješiti  bez operacije 🙁 a on je takav slatkis bas bas 😍😍🥰 veliki momak 💙

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Aneee
    14. Veljača 2022. 09:24

Ja nez sta je s nama ili je u regresiji ili su zubi ili je sve skupa 🤦🏼‍♀️
    Ne spava on a ja još manje. Umorna sam od života 😅
    Po cijeli dan malo se smije, pa malo kao place/kenjka nez više sta da mu radim. 
    I isto probudi se u noći oko 2-e i bude najmanje sat vremena budan i stalno se diže pa penje na mene 🥱

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

Aneee
    14. Veljača 2022. 09:30

Mamasita1407

A nama je danas na Valentinovo i 7 mjeseci! Imali smo jutarnje fotkanje pa vam šaljem jednu slikicu i pusice od Karlahttps://ibb.co/7GZGKDS 🥰🥰😄😃

Sretnih 7mj zavodniku 😘❤

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.