Pozdrav mame, pratim vas od pocetka i upijam, prva mi je bebica, pa su mi koristila vasa iskustva😃 ❤️ zanima me koliko vas ne koristi vlazne maramice? Mom djecaku jos nije otpao pupak, roden je 28.6.,pa planiram preci na ciscenje blazinicama i vodom kada pupak otpadne.. Koliko vam se to pokazalo zgodno uopce? Jos jedno pitanje, trzaju li vase bebe donjom vilicom, ono kao kad je hladno ako me razumijete? Moj to radi kada ga podignem na rame da podrigne, ne znam je li to normalno?
Pozdrav i dobrodošla 😊
Ja koristim blazinice i vodu za brisanje i skroz je praktično, isto kao i vlažne maramice... A vlažne koristimo samo kad smo izvan kuće i to violeta 99% voda, te mi se čine najbolje...
To s trzanjem donje vilice i moja radi izgleda kao da drhti... Nije često, ali mislim da je to normalno...
Pozdrav mamice, evo da se i mi prikljucimo. Vjerujem da ste o temi dojenja nasiroko i nadugacko pisale ali molim vas ako moze netko kratko sumirat.
1. Zanima me kak sprijecit ragade na bradavicama (mazem i koristim multimam komprese danas 1. Put) al me bas bole na dodir i bojim se da ak nes ne napravim to ce bit sve gore
2. Kako se izdojit s takvim bradvicama?? Mene jako boli ta izdajalica pa nisam uspjela skoro nis, a bas mi je jako navrlo mlijeko i onda se bojim i da se cice sve ne upale.
Hvalaaa!
Dobrodosla mamita 😄
Kolko ja znam spriječiti ih jedino možeš tako da beba pravilno uhvati bradavicu.. ak te i malo boli kad vuče to znači da nije pravilno uhvatio i nemoj ga pustit tak da sisa nego ispočetka neka uhvati.. to moze potrajati i biti bas iscrpljujuće dok pravilno ne uhvati al jednostavno mora naučiti pravilno sisati jer ga opet s bolnim bradavicama nit ne možeš dojit😑
Dominique_i_bebita oporavak traje nekom duže nekom kraće...moje su krvariti kolike su rane imale, ali El. izdajalicom sam izdajala uvijek pola dana i onda bi opet njega na sisu da nebi došlo do nastajanja mlijeka ili do upale jer izdajalicom se ne može izvući onoliko koliko beba može izvući...bar 1-2 dana u tjednu bi izdajala...mene izdajalica manje bolila nego kad bi on sisao.
I sad evo 4 tjedna poslije i dalje malo bole, ali više nemam potrebu da izdajam jer nije strašno.
Poslije podoja ako bude mlijeka još na sisi slobodno razmazi po bradavici i onda pusti ih da se suše na zraku, što više slobodnih sisa budi hehe
I naravno kremice za bradavice prije nego ih opet zatvoriš u grudnjak hahah
Zora pozz...i moj mali ima to trzanje vilicom...ja sam mislila da možda kako spava pa neki refleks jer je to par sekundi i gotovo 🤷🏼♀️
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Hvala ti na savjetu :) to sam cula i trudim se da pravilno uhvati al me svejedno prvih par sekundi bas jako boli pa onda popusti..
Pokusavala sam i malo olaksat pritisak prilikom tuširanja u toploj vodi..to je malo pomoglo 👌
Ako netko bude jos nesto imao za savjetovat bit cu zahvalna :)
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Hvala ti na savjetu :) to sam cula i trudim se da pravilno uhvati al me svejedno prvih par sekundi bas jako boli pa onda popusti..
Pokusavala sam i malo olaksat pritisak prilikom tuširanja u toploj vodi..to je malo pomoglo 👌
Dominique, ne mora biti da beba ima loš hvat i da će ti nastati ragade. Jednostavno, u početku kod uspostave dojenja treba nekoliko dana da se bradavice naviknu odnosno da se "osposobe" za dojenje. Meni su na početku dojenja, kod obje bebe bradavice bile jako nadražene. Stavljala sam multimam komprese, mazala purelan kremom. Nakon tjedan dana, prestala je nadraženost i osjetljivost. 😁
👨👩👧👧👭
Mislim da samo moraš stisnut zube 😬😬 i pustit koju suzu😭 od boli još 10-ak dana dok se i sama bradavica ne navikne. Svakako pomaže namazat samim mlijekom i sušit ih na zraku.
Tako je bar meni bilo... I sad kad smo se malo ufurali.... eto ti skok u razvoju + cica stalno u ustima =osjetljive bradavice 🤦♀️
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Jooj hormoni.... Pustim si muziku na yt i tako pjevam malom i plešemo, a cmoljim😭😭 na svaku drugu pjesmu, stih....
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
Cao mamice,
ne stignem sve popratiti. Nama u ponedjeljak dolazi patronazna da vidimo kako Nika napreduje na tezini. Preko dana spava 3-4 puta po pola sata, a nvcr zato lijepo odspava cijelu noc, naravno dojim ju svaka dva sata ali ona odmah nastavi dalje tako da sam bas zadovoljna i volila bih da tako ostane. Ujutro oko 9-10 nam je pravo budenje. Probava je uredna dnevno 3-4 puta kaki onako zlatnozutu stolicu sa zrnastim. I dalje se voli dosta nositi na ramenu pogotovo i onda odize glavicu i promatra sve oko nje. Ne voli preko dana lezati na ravnom nego joj barem 15-tak min podbacim jastuk ispod njeni onda kada je na povisenom je mir.
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Sve u svemu ja sam zadovoljna kako napreduje i kako smo se naviknule jedna na drugu. Jucer sam prvi put isla na depilaciju nakon poroda i u ponedjeljak idem a prvi pregled pa vam javim stanje. E inace tako kada negdje idem ostavim ju s tatom i ako se ne stignem vratiti on joj da dohranu. Imamo onu dr.Browns bocicu pa me nije strah navikavanja na nju. Za sad nam ide stvarno bez problema.
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
E jebem ti NEGATIV sad bih najradije probudila svoju bebu i mazila se s njom nakon ovog teksta 😩😭😂
A tata ju taman uspavao...haha...
Par dana nisam pisala, ali sam vas čitala...neki dan smo imali strašnu epizodu...ujutro, 2h nakon što je jela...iz sna je bljucnula i zagrcnula se tako nekako čudno da nikako nije mogla normalno prodisati...kao da joj je negdje zapelo nesto jer je imala samo kratke udisaje i kao da je hroptala, a vriiištalaaa nenormalno...
I muž i ja prebacivali preko ramena, puhali u nju, pokušavala joj dati siku, ona je samo vrištala i nije htjela...pa smo špricali nos i usisavali...i onda iz ne znam kojeg pokušaja je prihvatila siku i normalno prodisala i podrignula i nakon toga zaspala kao da nista nije bilo...
A ja još u šoku, sat vremena ležala pokraj nje i samo ju promatrala...bojala sam se zaspati da ne bi opet...
Ali sva sreća nije se ponovilo...ufff...
url=https://lilypie.com]
url=https://lilypie.com]
Sortiraj odgovore
Najstariji