Joj meni je normala ici u vrtic/jaslice s godinu dana, to je bas super da mama bude cak godinu s bebom, ovdje u Bosni dosta njih mora ranije ici na posao a ostavit dijete kod tete cuvalice (ako je nadjes) ili vrtic. Moja rodica je dala bebu s 6mj i obicno tako ide. Ja sam jedna od sretnijih koja ima cak godinu porodiljskog. Mislim da to pozitivno djeluje na djecu bar iz iskustva rodice cija mala je komunikativna i svasta novo zna dok od druge rodice koja je bila s mamom/tetom je skroz manje komunikativna i tesko se uklapa s drugom djecom. Takodjer nemam drugog izbora osim vrtica ili eventualno da nadjem neku tetu cuvalicu al i za njih sam skepticna, koliko ce kvalitetno vrijeme bit s njom i slabo imam povjerenja prema drugim ljudima. Ali opet vidjet cu kad dodje vrijeme. Bojim se jedino tih bolescuga u vrticu.
.
Razmisljala sam da krenem zamrzavat voce/povrce jer krecemo s dohranom u feb, pa me zanima dal i vi to radite? Nasla bih organsko sad pa zbog tog
Joj meni je normala ici u vrtic/jaslice s godinu dana, to je bas super da mama bude cak godinu s bebom, ovdje u Bosni dosta njih mora ranije ici na posao a ostavit dijete kod tete cuvalice (ako je nadjes) ili vrtic. Moja rodica je dala bebu s 6mj i obicno tako ide. Ja sam jedna od sretnijih koja ima cak godinu porodiljskog. Mislim da to pozitivno djeluje na djecu bar iz iskustva rodice cija mala je komunikativna i svasta novo zna dok od druge rodice koja je bila s mamom/tetom je skroz manje komunikativna i tesko se uklapa s drugom djecom. Takodjer nemam drugog izbora osim vrtica ili eventualno da nadjem neku tetu cuvalicu al i za njih sam skepticna, koliko ce kvalitetno vrijeme bit s njom i slabo imam povjerenja prema drugim ljudima. Ali opet vidjet cu kad dodje vrijeme. Bojim se jedino tih bolescuga u vrticu.
.
Razmisljala sam da krenem zamrzavat voce/povrce jer krecemo s dohranom u feb, pa me zanima dal i vi to radite? Nasla bih organsko sad pa zbog tog
I mi ćemo u vrtić sa godinu dana jer mama fali na poslu jaakkooo, jedino što mama planira tada negdje i na bebu 2, a kako ćemo to sve izorganizirati nemam pojma🤷♀️.
Smrzavanje.... Još ljetos smrznula tikvicu, jabuke, nešto šljiva, mrkvu i imam trenutno dostupnu hokaido tikvu i sa tim planiram krenut, još ću nabavit batat ili što već nađem. Ja sam spremala po smjernicama sa fb grupe domaće kašice. Ne planiram ići hvatat golubove🕊️ po trgu, ali naći na grupi savjete oko čuvanja i pripreme je super, pogotovo za nas koje pojma nemamo o tome, a nije nam plan djete prehranjivat isključivo sa plazma keksom i čokolinom.
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
It's a boy 💙👣👶
28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
08/23 biokemijska
.
Ja sam ovo ljeto zamtzla...
Bilo bi ti dobro da neke stvari blanširaš pa onda zamrzneš...na taj način neće gubiti svojstva, boju, nutritivnu vrijednost...
I moj savjet je narezati na kockice, posložiti na tepsiju na papir za pećenje...odvojiti svaki komad i kad se tako zamrzne onda prebaciti u zip vrećice...
Na taj način ti se neće smrznuti sve u jednu grudu i lako si možeš od svega uzeti 5-6 kockica kad ti treba...
url=https://lilypie.com]
Sve je nekako mirno zadnjih nekoliko dana na forumu...
Pogodite što je kod nas novo?? Veronika je opet bolesna 🙈Krenulo je sa nekim suhim kašljem u nedjelju, pa nosićem jučer, a noćas je imala i temperaturu, negdje do 37.7,8 ...
Tako da moram kod pedijatra i nadam se da bude sve ok. Bojim se strašno tih svih virusa, a njoj stvarno ne prođe mjesec dana da nije bolesna.😪
Što se dohrane tiče, jučer je jela tikvicu i batat, nije bila previše oduševljena, ali sve u svemu, prošlo je bolje nego samo tikvica.😀
👨👩👧👧👭
Chian ja sam još ovo ljeto poslušala tvoj savjet o zamrzavanju i sad uživam plodove tog savjeta 💪
Magdalena ajoooj opet! Ova godina je čudo po tome, nadoknada i za 2020 kad nije bilo ničega...uglavnom i mi smo bolnica na kraju grada. Počelo je u subotu popodne s Hanom koja je imala 38.8 i već 4 dana fibra varira od 37.4 do 37.7 samo koji put je pala. Kašalj koji je bio produktivan postao je suh i nadražujuć, kad sam pomislila da je kraj vidim da nije kraj. Jučer sam se ja osjećala j3dno vrijeme katasteofa al bez fibre, upaljeno grlo i glavobolja, jutros i dalje upaljeno grlo i osjećam sluz u sebi al je ne mogu izbaciti. A Sara je jučer počela kašlhat i fibra na 37.4 Uz to su mi javili da je Hanina teza zaražena koronom pa sam nju testirala kućnim testom al je negativna....danas bi ih vodila kod dr a tako mi je mrsko ico vani po ovom ledu.
A za dohranu, bravooo, ono je bio prvi dan, a i ruku na srce tikvica je ružna 🤣 za razliku od slatkog i kremastog batata npr.
Prije nego nadoknadim zaostatke: kako se prelazi s formule br. 1 na br. 2 (kod nas konkretno Nan) - postupno ili odjedanput?
Nema potrebe prelaziti na veci broj ako dijete pije normalnu kolicinu i nije anemicno 🙂 inace se ide postepeno, iz dana u dan bocicca br. 2 vise
2021. M 💗
Uf Malla, onda je i vaš sčepalo ..😪
Evo nas od pedijatra, dijagnoza početni bronhitis😭😭😭
Dobila je kapi za inhalaciju i Sumamed, no povratila je čim sam joj dala da popije ta 3.5 ml. Zvala sam doktora, kaže nema pomiješam sa nekim sokom (ono, tek smo počele za dohranom, samo doji, bocu nije stavila u usta jos). Tako da sam pomiješala i sad joj dajem malo pomalo, na špricu. Čini mi se da će to trajati cijeli dan, da popije ta 3.5 ml. Nije ni bitno, samo neka popije i neka ne povrati. Baš se bojim, a znam koliko je bitno da na vrijeme krene sa terapijom... Žene moje, ne znam što da vam kažem, bas sam u bedu. Ona nikako da ozdravi, stalno sam u nekom strahu...☹☹☹
👨👩👧👧👭
Joj zenice suosjecam s vama koje se stalno borite s prehladama i virozama. Samo hrabro proci ce i to. Mi smo kasalj i nosic nakon 4 tjedna borbe napokon rijesili.
Prekjucer smo se cijepili. Proslo je ok, jucer mala temperatura.
.
Muz mi je vec tjedan dana kuci zbog proljeva da bi se ustanovilo da ima Rota virus i neki Adeno virus. Samo se nadam da ona nece pokupiti nista od njega jos joj je sad imunitet malo slabiji zbog chepiva.
.
Dns je prvi put probala kasicu, tj tikvicu i za divno cudo je super proslo. Dala sam 7-8 zlicica iako je ona komotno mogla sve pojesti. Bas sam zadovoljna, nadam se da ce i ostalo tako prihvatiti. Vidjet cemo.
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Prijelaz na formulu br. 2 - Ana, ti bi onda nastavila s br. 1 i "drugom polugodištu", nisi mislila prelaziti na br. 2 sa šest/sedam mjeseci?
Vrtić s godinu dana - Tnx za mišljenja. James, super mi je sve što si napisala, takve komentare sam uvijek dobivala od kolegica s dječicom. Međutim, neki dan su mi ubacili u uho to da se oni ne znaju igrati s drugima tako mali, da im praktički bude trauma, da kontinuirano plaču za mamama… Pa sam se počela preispitivat 🙄
Nastavljam dokle ide s 1 😄 sad pije skoro litru (800-900 ml sto je ok), kad krenemo s dohranom bi se trebalo smanjivati.
jedino sta mijenjam i planiram mijenjati je sisac kad vidim da ne odgovara
2021. M 💗
Magdalena i Malla drzite se, nadam se da su bebice zdrave ubrzo! ❤ jer odmah je i sve ostalo lakse 🙂
2021. M 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji