Bebe su zrele za početak dohrane između 17og i 24og tjedna života tako se slažu razno razna društva, pedijatri itd. Mislim na ovaj dio fiziologije organizma. Dok svaka beba je razlicita i jedinstvena , a mama i beba su tim o kojima skupa ovisi kad će krenuti. Nema tu točnog recepta odnosno univerzalnog. Preporuke oko vrste hrane stalno se mijenjaju a ovise i o podneblju i navikama obitelji. Uglavnom problematika mrkve je to što ona zatvara tj. Može stvrdnuti govance pa je kod nas nekako uopćenije kretanje sa laganijim namirnicama. Meni je super krenuti sa sezonskim namirnicama tipa sad su tikve u igri. Batat je isto super za krenuti jer je slatkast pa bude lakše prihvaćen. Svakako uvođenje prehrane ide polako tako da do mesa se zapravo i dođe tamo oko 8og mj kako tko, u svakom slučaju nije žurba. Pa ti Ana preporučam da vidiš s čim si ti ok za kretanje, hoće li to biti jutarnja užina ili ručak, hoće li biti voće, povrće ili žitarica. S Hanom sam krenula prvo s tikvicom jer tada su bile tikvice, pa koraba, cikla, batat, blitva, krompir, mrkva...itd. Nekako nisam žurila s krompirom i mrkvom oni su mi više dobri kao kombinacija. Sada namjeravam krenuti s buternut tikvom, imam je domaću pa ono prigodno. Super je za kretanje i pura i slično, dakle sve ovisi. Samo predlažem ako ćete pratiti grupu domaće kašice, super je za uzet recepte i ideje al nedajte si postat sekta i uvuć se u psihozu zvanu prehrana (nepotreban stres u životi)
url=https://lilypie.com]
I da ja se osobno vodim time da joj necu davat nesto sto mi kao obitelj ne jedemo, tipa avokado ima u životu vrimena probat kad i ako bude htjela. Neke stvari koje ne jedemo cu joj dat eto da jede raznoliko al samo dok dođemo do konkretnijih obroka.
Ili banana je npr nešto što dajem daleko kasnije jer je meni banana teška za želudac, ne znači da je i bebi al evo ja se osjećam ugodnije tako.
Da da razumijem
Ona je ovak rekla kad počnem uvoditi, onda najbolje oko podne 1.tjedan mrkva, 2.tjedan mrkva i krompri i 3.tjedan mrkva krumpir i meso...sad sam zab ali mislim da je bilo 2 puta riba i 3 puta meso
...eto čak i krumpir vidim po vama nije baš za početak...pa mi malo cudno da eto stavi sve to troje za početak, a najteže se probavljaju 🤷🏼♀️
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
E cure, da se javimo 😊😊 Iris je primila cjepivo, u obe nogice, plakala je i sad je baš nervozna. Rekla bih da je boli, jer spava na meni i plače.
Uglavnom dr je zadovoljna njenim držanjem i konstitucijom rekla je da je super. Izvagali smo je isto (mada nije bilo u planu) ali dr je rekla kad smo već tu. Ima 5.400, što znači da je za 3 sedmice dobila 300 gr što je super s obzirom na prehladu i gubljenje na kilaži. Ja sam baš zadovoljna sad 😊
I malo sam opuštenija jer raste i vidim da je srećna i zadovoljna beba. Bez obzira što nije prava bucka.
Doktorica je baš prokomentarisala kako je ona prava nježnica 😊
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Ana ja ih puno znam koji su krenuli s krompirom i mrkvom i to baš u toj kimbinaciji, jedino što nisam srela nekog da odmah meso daje ali sam čitala da je utvrđemo da se sa svim moze kretati odmah pa čak i s jajem.
Super Bojana, najvvaznije da si ti smirena i zadovoljna i onda i nju vidis realnim očima. Samo je dokaz da su sve bebe različite. Nisu svi buckavi pa ko ni mi. Najvažnije da je ona zdrava i da zapravo nema tegoba, a nema ih.
Bas ću morati dobro proučiti i vidjeti šta je najbolje..ono zanimalo me čisto i vaše mišljenje, imam još vremena da pogledam kako i šta 😁
Bojana ma ona je super. Nije ni presitna, bas je taman. A i bolje i za tvoja leđa 😄
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ana.b ne znam nista oko uvodenja hrane ali slazem se skroz za ovo kak si opisala dojenje, bas me izmlati😂
Bojana super za curku! 😊😊 Koje si cjepivo primila?
It's a boy! 💙
Ja sam za opciju uvođenja sezonskih namirnica i polako. Svakako ako ima nešto domaće da je to prioritet. Krenula sam sa Iskrom sa povrćem , voćem, pa mesom. Tako nekako planiram i sad, vidjećemo kad tačno 😊
MaryLove primila sam fajzera 😄 druga doza bi trebala biti 16.11. 😄
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Nama je preporučena aplikacija Bebin kalendar dohrane, ne treba slijepo slijediti ali za ideje npr i cisto za ideju kojim redoslijedom. Nekako si mislim da je najbolji recept opuštenost 😊 a mi smo trenutno u potrazi za nekom slatkom žličicom za dečka, baš volim surfati za te stvari 🤪
Kakva su vaša iskustva i mišljenja, što je od pribora dobro imati? Ja sam za početak mislila žličica i mala zdjelica, i to je to. Kad bude sam držao bočicu, možda onda ona boca sa kljunom za djecu.. kaj mislite?
Što se dohrane tiče ja sam mislila krenuti s nekim povrćem, tipa batat... Od domaćeg imamo batat, krumpir, mrkvu, špinat i blitvu pa bi nekako voljela krenuti s nečim od toga.... Također i tikve su nam u igri kao i žitarice kukuruzna krupica, zob, riža ( iako oko te riže stalno neke kontroverze) ali ja mislim da nije loše nešto tako neutralno za početak... A onda ćemo voće... Mi recimo volimo i jedemo i avokado i banane i jest će i ona sigurno ... Ma polako, svaka beba ima svoj tempo i svi mi imamo različite preference... Recimo ja kao dijete nikad ali nikad nisam jela povrće (uvijek krvna slika savršena) - ne ubrajam početak dohrane u to, nego malo kasnije... Ni sad mi nije omiljeno... Ja mislim da jednostavno tijelo 'zna' i samo što mu treba...
Sortiraj odgovore
Najstariji