Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sd0302
    11. Rujan 2021. 21:14

Pozdrav mame🙋‍♀️
    Rodila sam prije 16 dana svog sincica. Od prvog dana dojim, od drugog dana mi se vec desilo zacepljenje koje mi je babica uspjela masazom rijesiti, doslo je do naleta mlijeka i za dlaku sam izbjegla mastitis. Babica kaze da bas imam puno mlijeka  sto je i istina, znam da treba neko vrijeme da se uspostavi ponuda potraznja ali meni je vec skrinja puna zaliha😂
    Jednostavno moram poslije svakog podoja jos izdojit jer budu jos podosta pune, a malac stvarno dosta pojede (rodio se s 3550g, pa pao na 3200, a sad ima 4300g), po procjeni babice kaze da nekih 140ml sigurno navuce tokom podoja. Sad, nebi da dode do hiperlaktacije, al kazem moram jednostavno jos izdojit poslije podoja i tu se skupi oko 125ml a ni ne ispraznim ih do kraja nego tek toliko da mi nisu tvrde i bolne, jos nijednom nisu bile prazne skroz.
    Jel jos neka imala slicnu situaciju i da je izbjegla hiperlaktaciju nego se to uravnotezilo kako spada?

Prva bebica- 26.08.2021. 💙👶🏻

Mallla
    11. Rujan 2021. 21:35

Hvala Chian, treba mi koji tako komentar za buđenje!
    Mare87 bljucanje može bit višak a može bit nagutavanje zraka pa se stvori "balon". Al to je sve ok ako beba dobro napreduje.
    Navikavanje e to mislim da beba nešto voli ili ne voli. E sad nemam iskustvo s problemom navikavanja pa nemogu nesto pametno rec.
    Zbližavanje hmm dojila 11mj pa ne znam što ako duže. Al tu imaju ulogu i razvojne faze kad se djete poistovjecuje s istim spolom a kad sa suprotnim. Osobno mislim da je važno od temelja raditi na sigurnoj privrženosti s oboma a prvih godina su dica vezanija uz mamu dok se to kasnije može mijenjati. U našem slučaju od treće godine je počela veća povezanost tata-kćer. I možda u toj situaciji s dojenjem mama ostaje s nazivnikom sigurnost i umirenje, a tata ina sve druge uloge...zabava, povjerenje...

url=https://lilypie.com]

Mallla
    11. Rujan 2021. 21:51

Bljuckanje - pada mi na pamet podizanje tijekom podoja na podrigivanje a zatim nastavak dojenja, pa ooet u krug. Kako rastu tako će i proći.
    Mateja Tia je bombon pravi 💖 imam slican problem hiperlaktacija i jak refleks otpuštanja mlijeka, al nas prati posljedica slabo dobivanje na težini, a nekim bebama posljedica bude jako dobivanje na težni. Uglavnom bas sam par stranica prije držala monologe u vezi toga. Probaj malo proguglat strane tekstove ima nekoliko prijedloga kao rješenje. Npr. Block feeding da se jedna dojka ponudi 2-3 podoja za redom tako d...ili kad je let down odmaknit bebu dok stane let down, pritiskanje alveole prema sebi....čak ima i opcija restarta odnosno da se izdoje obje dojke do kraja i onda se krene ritmom jedan podoj jedna dojka. Al kažu da kako bebe rastu da se tako taj problem sam po sebi rješava. A evo ne znam kako ce ta prica kod nas zavrsiti.
    Kad beba ostane bez zraka - puhnuti joj u lice! Pali! Gušenje/zagrcavanje isto se mogu obadvije ruke dignut u zrak.
    Cure pročitajte o jakom let downu i hiperlaktaciji, može se tome doskočit u početku, ja nisam pa sad pokušavamo zakrpat. Sara je isto jela hlapljivo, zagrcavala se , coktala, bljucala...ispqda da su sve to simptomi gore navedenog. Pa evo ne mora znacit da je svima isto al bolje spriječiti. 
    Pa ja bi rekla da se priča s dojenjem smiri kad se počmu ivodit kruti obroci al ne svima na žalost, neke bebe jako vole siku pa ne odustaju lako od nje!

Magdalena2002
    11. Rujan 2021. 21:53

Kod nas nema bljuckanja toliko, ali ima povraćanja i zagrcavanja. Kad vidim da krene, samo je okrenem na bok ili prema naprijed da sav sadržaj izađe van. Danas mi je Veronika jako loše sisala, baš je nekako bila nervozna. Primjetila sam da na desnoj dojci koja mi je nešto veća, a ima manju bradavicu i jaki let down, ponekad odbija dojiti, odnosno doji dok ne krene let down. Kad krene, pušta, ljuti se plače, smeta joj... Tako je bilo i danas. I uvečer, prije spavanja trpa jako ruke u usta, što mi je bio znak da je gladna, idem je podojiti i ona doji normalno. Dignem je da podrigne, jer nisam htjela pustiti da se nacicava, jer mi onda povrati u krevetu, a ona nakon 10 min povrati u dnevnom. Tako i jučer i danas... Stvarno ne znam... 

👨‍👩‍👧‍👧👭

Mallla
    11. Rujan 2021. 21:56

Sdo to ti je normalno u početku, bar u mom slučaju. Nakon prvog poroda mi je sigurno tako bilo mjesec dana a onda se uravnotežilo. A sad drugi put nam se malo odužila priča, kad god izdojim ili mala više sisa iza toga sise pune poremeti se sve. Sad pokušavam raditi block feeding pa ćemo vidjeti. Al tebi bi rekla da pustiš 6 do 8 tjedana. To je vrijeme kada se uspostavlja dojenje. Tek ako situacija iza 6 tjedana nastavi bit takva onda radit na tome sa se regulira ponuda potražnja na druge načine, al prvih 6tjedana ne!

Magdalena2002
    11. Rujan 2021. 21:59

Mallla

Bljuckanje - pada mi na pamet podizanje tijekom podoja na podrigivanje a zatim nastavak dojenja, pa ooet u krug. Kako rastu tako će i proći.
    Mateja Tia je bombon pravi 💖 imam slican problem hiperlaktacija i jak refleks otpuštanja mlijeka, al nas prati posljedica slabo dobivanje na težini, a nekim bebama posljedica bude jako dobivanje na težni. Uglavnom bas sam par stranica prije držala monologe u vezi toga. Probaj malo proguglat strane tekstove ima nekoliko prijedloga kao rješenje. Npr. Block feeding da se jedna dojka ponudi 2-3 podoja za redom tako d…ili kad je let down odmaknit bebu dok stane let down, pritiskanje alveole prema sebi….čak ima i opcija restarta odnosno da se izdoje obje dojke do kraja i onda se krene ritmom jedan podoj jedna dojka. Al kažu da kako bebe rastu da se tako taj problem sam po sebi rješava. A evo ne znam kako ce ta prica kod nas zavrsiti.
    Kad beba ostane bez zraka - puhnuti joj u lice! Pali! Gušenje/zagrcavanje isto se mogu obadvije ruke dignut u zrak.
    Cure pročitajte o jakom let downu i hiperlaktaciji, može se tome doskočit u početku, ja nisam pa sad pokušavamo zakrpat. Sara je isto jela hlapljivo, zagrcavala se , coktala, bljucala…ispqda da su sve to simptomi gore navedenog. Pa evo ne mora znacit da je svima isto al bolje spriječiti.
    Pa ja bi rekla da se priča s dojenjem smiri kad se počmu ivodit kruti obroci al ne svima na žalost, neke bebe jako vole siku pa ne odustaju lako od nje!

Malla- čitam tvoje ideje za borbu sa jakim let downom... Meni su Rode savjetovale (jer sam isti problem imala sa Magdalenom, samo puno ranije, kad je imala mjesec dana) da se izdojim prije podoja da prvi let down prođe i da dojim zavaljena unatrag. Bojim se da izdajanje prije može dovesti do povećane ponude, što nikako ne želim. Meni je veći problem što Veronika "ne voli" tu dojku, nervozna je na njoj. Ali da, vremenom su bebe sve veće i zapravo im taj jaki let down počinje odgovarati jer se brže najedu. Kod nas je tako bilo, ali treba do toga i doći...😀

👨‍👩‍👧‍👧👭

Mallla
    11. Rujan 2021. 22:01

Magdalena rekla bi da joj smeta to jako naviranje, možda zato i povraća! 
    Meni večeras ona luda na sisi a vidim da je gladna i da mlijeko curi, toliko je živčanila da sam ja spakovala sise napravila bocu i dala joj da popije, ovo je bio potez za sačuvat moje psihičko zdravlje! 
    Koji dan nam bude odličan a onda opet kaos. Meni sad ovulacija, bradavice osjetljive katastrofa, bole ko u početku...onda će krenit PMS pa će mlika bit za trazit povecalom, a onda ce ona nasisavat pa ce zavrsit menga i ooet podivljat mliko. Tako ako budem ode kukala a hocu i ako vam idem na zivce samo ignorirajte, meni vazno da se negdje ispuvam!

Bela23
    11. Rujan 2021. 22:04

Evo da Vam se i mi malo javimo. Citala sam koliko sam stigla ali obzirom da je moja Nika sada puno aktivnija dok je budna pokusavam sto vise biti angazirana oko nje, a dok ona spava radim po kuci ono sto trebam ili se jednostavno izvalim na kauc da imam tih svojih 45-60 min mira. Uglavnom mi smo prebolili Koronu a ona izlazi iz samoizolacije u ponedjeljak. Pretpostavljam da je i ona imala Koronu obzirom da je dva dana imala temperaturu. Sada je sve ok. E da sto se tice bljuckanja i povracanja to nas muci otpocetka. Jucer smo ona i ja isle same autom i ja cijela ponosna kako smo mi to odradile. Danas druga pisma. Krenule i na pola puta ona povratila i pocela se gusit a ja vozim. Znaci da oprostite na izrazu ali sam se doslovno "us*ala" u gace. Srecom dosla je sama nekako do daha dok sam ja uspjela negdje stati. Uglavnom samo me obeshrabrilo za dalje. Uzasno puno bljuca, jako je hlapljiva, naguta se zraka, cokce itd. Dns mislim da smo u skoku obzirom da se cijeli dan ljuti na sisu cak sam i ja pomislila da nemam mlijeka a onda kad vidim da ona odmakne glavu a ono tri prskalice smoce sve oko nje. 😂 

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Mallla
    11. Rujan 2021. 22:05

Magdalena2002

Mallla

Mateja Tia je bombon pravi 💖 imam slican problem hiperlaktacija i jak refleks otpuštanja mlijeka, al nas prati posljedica slabo dobivanje na težini, a nekim bebama posljedica bude jako dobivanje na težni. Uglavnom bas sam par stranica prije držala monologe u vezi toga. Probaj malo proguglat strane tekstove ima nekoliko prijedloga kao rješenje. Npr. Block feeding da se jedna dojka ponudi 2-3 podoja za redom tako d…ili kad je let down odmaknit bebu dok stane let down, pritiskanje alveole prema sebi….čak ima i opcija restarta odnosno da se izdoje obje dojke do kraja i onda se krene ritmom jedan podoj jedna dojka. Al kažu da kako bebe rastu da se tako taj problem sam po sebi rješava. A evo ne znam kako ce ta prica kod nas zavrsiti.
    Cure pročitajte o jakom let downu i hiperlaktaciji, može se tome doskočit u početku, ja nisam pa sad pokušavamo zakrpat. Sara je isto jela hlapljivo, zagrcavala se , coktala, bljucala…ispqda da su sve to simptomi gore navedenog. Pa evo ne mora znacit da je svima isto al bolje spriječiti.
    Malla- čitam tvoje ideje za borbu sa jakim let downom… Meni su Rode savjetovale (jer sam isti problem imala sa Magdalenom, samo puno ranije, kad je imala mjesec dana) da se izdojim prije podoja da prvi let down prođe i da dojim zavaljena unatrag. Bojim se da izdajanje prije može dovesti do povećane ponude, što nikako ne želim. Meni je veći problem što Veronika "ne voli" tu dojku, nervozna je na njoj. Ali da, vremenom su bebe sve veće i zapravo im taj jaki let down počinje odgovarati jer se brže najedu. Kod nas je tako bilo, ali treba do toga i doći…😀

Da taj zavaljeni savjetuju al nama baš ne funkcionira dobro, loše nam sjeda ta poza iako se potrudim tako. A izdojit se isto znam za to al ne smijem jer mi onda proizvede duplo, to bas nesmijem. Čak je lako ako je samo let down jak al ako je kombinacija let down i hiperlaktacija onda je kaos. Al što kažeš treba dočekat to da im paše.

Bela23
    11. Rujan 2021. 22:05

E da i sto se tice menstruacije meni dva dana isla svjeza krv, nzn je li to to ili nije. A da ne pricam kako me boli donji dio ledja i jajnici ko da cu dobiti. Sad cemo vidjeti. Donji dio ledja mi je bas raskliman od poroda.

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.