Dobrodoslaa😁 ja isto imam najgori moguci scenari u tom momentu. Jednostavno neznam sto bi. Jednom sam je okrenula glavu prema podu i pocela lupkati po ledima. A sad sam zadnji put skuzila da nesto ne stima i digla je nakon par sec je sve uspovracala pocela se tresti i zaplace i odjednom muk. Nema zraka ja je po ledima tuckala vikalaa tia tia i dosla je k sebi. U soku sva se prepala jadna. Al kad je dosla k sebi opet je htjela jesti,kao da nista nije bilo a ja se pocela tresti i plakat od soka😏
Mateja, obavezno puhni u nju, u lice…meni se to sa mojom dogodilo nekoliko puta…prvi put u bolnici…poplavila mi je kako se zagrcnula…isto sam ju okrenula da to izađe, i proplakala je…ali mi je sestra rekla da puhnem…i od tada kad god se zagrcnem puhnem i ona odma prodiše…
Hvalaa ti. Svakako jako neugodno i zastrasujuce iskustvo.
Imam jos jedno pitanje ako koja zna. Tia mi se grci kd samog pocetka stalno tisce nestk,savija se. Ne place uopce znaci nisu pravi grcevi. Jel moguce da ima problema sa necim?
I moja Rita nije plakala, samo je stenjala…i to su grčevi…i posebno ako su u otprilike isto vrijeme svaki dan…
Primijetila sam da joj smetaju kravlji proizvodi, najviše sir…a i čitala sam da ih bebe teže probavljaju…
U tom periodu grčeva izbacila sam kravlje proizvode i to stenjanje se smanjilo…
Uz to mi smo koristili biogaiu D3 sa probiotikom…i espumisan kod svakog podoja…
Poprilično dobro smo prošli sa tim grčevima…
Moguce da. Ona stalno tiska. Jedino kad se pokaka mirna je 2 sata i onda opet. Koristimo i mi te kapi jer sam skuzila da onda svaki dan kaka a njoj to odgovara koliko sam skuzila. A ovo je tokom cijelog dana
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Obraćaš li pažnju na to što jedeš? Da nešto teško probavlja?
Mahunarke, rajčica, kupus, kravlji proizvodi...
Pokušaj u prehranu ubaciti sad više namirnice koje su bogate vlaknima...to im poboljšava probavu...
I što su cure rekle, ostaje samo čekati jos koji tjedan pa će proći...
url=https://lilypie.com]
Obraćaš li pažnju na to što jedeš? Da nešto teško probavlja?
Mahunarke, rajčica, kupus, kravlji proizvodi…
Pokušaj u prehranu ubaciti sad više namirnice koje su bogate vlaknima…to im poboljšava probavu…
I što su cure rekle, ostaje samo čekati jos koji tjedan pa će proći…
Jedem sve,ali u umjerenim kolicinama. Ja inace malo jedem. Nadam se da ce uskoro proci. Sva sreca ne place j lijepo spava. Stvarno je divna beba. Sretno i vama cure sa vasim bebicama😁 i hvala jos jednom na savjetima
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Jutro od mene i mojih cura 🥰❤️
Želimo svima lijepu, mirnu i odmornu nedjelju 😊
https://ibb.co/RDyy2d7
https://ibb.co/y5Z6mzd
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Jutroooo žene! https://ibb.co/XLW25D4 😀
Ima li još netko da je odlučio pričekati sa davanjem D i K kapi/vitamina? Izbjegavam grčeve na sve moguće načine, nikako da skupim hrabrosti za taj d3k2 😭 mislila sam to odgoditi do cca 3/4mj starosti
It's a boy! 💙
Ima li još netko da je odlučio pričekati sa davanjem D i K kapi/vitamina? Izbjegavam grčeve na sve moguće načine, nikako da skupim hrabrosti za taj d3k2 😭 mislila sam to odgoditi do cca 3/4mj starosti
Ja joj dajem samo BioGaia Protectis Baby Easy Dropper bet ikakvog d i k vitamina. I to ne svaki dan. Nismo jos pregled imali a ja nista necu uzimati na svoju ruku. Koliko nas nije to uzimalo kad smo se rodile i eto nas . Zive zdrave. 😁
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Ja ne dajem, jer su nam pogoršali grčeve. Sad ću uskoro početi davati D vitamin od Oleovita, u dogovoru sa pedijatrom.
👨👩👧👧👭
K vitamin se uzima do od 8 do 12 tjedana znači s 3-4mj ga nema.potrebe uvodit. K služi za kontrolu eventualnih krvarenja, a svaka beba pri porodu doživi određen stupanj krvarenja. Iako nije frka za K jer su ga primili po rođenju injekcijom. A D3 nam je svima ključno važan posebice djeci do 2 godine, a kasnije u zimskim mjesecima.
Nego ni prvi ni sad drugi put te kapsule ne povezujem s grčevima. Al zato ćevape ne smijem jest, nakon njih su grčevi tu!
Mislim da se povezalonte kapi s grčevima jer kapu se počmu davati taman u iszo vrijeme kad se klasični javljaju grčevi, a isto tako prestanak grčeva najčešće s 3mj a tada se prestaje davat kombinacija K2D3. Al razumijem konfuziju.
MariLove divan čupko pa ne mogu se nagledat ❤
Bojana Iskra kao i uvijek princeza slatkica, Iris je bas narasla i zbuckala se, postaju nam prave bebe nisu više u kategoriji novorođenče!
E da i prije 30god se davao d vitamin tako da pitajte mame za to sigurno su davale to je od pamtivijeka. A K svi prime po rođenju samo je kasnije uveden ovaj dodatak al čitala sam da nema znanstvene utemeljenoati za isto tj. Za dodatak jer injekcija je dovoljna. Ito ga dodaju samo djeca koja su na MM ne ona koja su na AD.
A probiotike svi dodajemo na svoju ruku iako je tek to neka nova razina nepotrebnosti (prva ja). Jer npr ima AD formula s probioticima pa je vazno vidit da ne dajemo duplo, a djeca na MM ne trebaju probiotik jer di je bolji probiotik od MM. Ipak svi donesemo neke svoje odluke. Ja npr vkerujem ako probiotik dodam uz K2D3 da ce proc lakse - nema zastveme utemeljenosti samo moja ideja. Zapravo probiotik trebam davat Hani a ne Sari i dajem Hani jer moze pomoc u borbi protiv viroza!
K vitamin se uzima do od 8 do 12 tjedana znači s 3-4mj ga nema.potrebe uvodit. K služi za kontrolu eventualnih krvarenja, a svaka beba pri porodu doživi određen stupanj krvarenja. Iako nije frka za K jer su ga primili po rođenju injekcijom. A D3 nam je svima ključno važan posebice djeci do 2 godine, a kasnije u zimskim mjesecima.
Nego ni prvi ni sad drugi put te kapsule ne povezujem s grčevima. Al zato ćevape ne smijem jest, nakon njih su grčevi tu!
Mislim da se povezalonte kapi s grčevima jer kapu se počmu davati taman u iszo vrijeme kad se klasični javljaju grčevi, a isto tako prestanak grčeva najčešće s 3mj a tada se prestaje davat kombinacija K2D3. Al razumijem konfuziju.
MariLove divan čupko pa ne mogu se nagledat ❤
Bojana Iskra kao i uvijek princeza slatkica, Iris je bas narasla i zbuckala se, postaju nam prave bebe nisu više u kategoriji novorođenče!
E da i prije 30god se davao d vitamin tako da pitajte mame za to sigurno su davale to je od pamtivijeka. A K svi prime po rođenju samo je kasnije uveden ovaj dodatak al čitala sam da nema znanstvene utemeljenoati za isto tj. Za dodatak jer injekcija je dovoljna. Ito ga dodaju samo djeca koja su na MM ne ona koja su na AD.
A probiotike svi dodajemo na svoju ruku iako je tek to neka nova razina nepotrebnosti (prva ja). Jer npr ima AD formula s probioticima pa je vazno vidit da ne dajemo duplo, a djeca na MM ne trebaju probiotik jer di je bolji probiotik od MM. Ipak svi donesemo neke svoje odluke. Ja npr vkerujem ako probiotik dodam uz K2D3 da ce proc lakse - nema zastveme utemeljenosti samo moja ideja. Zapravo probiotik trebam davat Hani a ne Sari i dajem Hani jer moze pomoc u borbi protiv viroza!
Hvala ti na informaciji😊 idemo ovaj tjedan na pregled pa ce nam pedjjatar sve reci. Prvi put sam mama pa neznam. Biogaiju dajem jer onda od tog kao da kaka svaki dan. To nam je super, njoj odgovara. A za ostalo cemo sada vidjeti. Samo da ne dobije grceve i to je to😊
15.12.23. zadnja menz
9.1 .24. plusiccc
Druga trudnoca😀
Prvi pregled 30.1
Bas ste enciklopedija znanja ❤️ hvala! Krecem hrabro sa D vitaminom od sutra po uzoru na tweeticu i magdalenu hahaha mene je bas lako "nagovoriti"
😂😀 koliko sam uspjela istražiti od ostalih mama po grupama Oleovitu bolje prihvacaju nego Babytol k2d3, pa barem 90% mama kaze da su od njih ili poceli ili se pogorsali grcevi, sad da li je konfuzija jer se vremenski poklopi kako kaze Mallla ili ne, necemo riskirati. :)
It's a boy! 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji