Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dora2021
    19. Siječanj 2022. 17:33

Dora2021

🌺Principessa🌺

Pbz sjelo

Ma daj? Super!! Adikko nije jos al nemam ni na gradjanima..

Sjelo popodne 🥴 

Elly94
    19. Siječanj 2022. 23:42

Hej hej svima!Znam da ste pisale al ako se kome da i ima vremena da ponovno napise svoje iskustvo ...tj iskustvo bebice sa koronom?

Elly94
    20. Siječanj 2022. 10:29

Nas je bas grdo uhvatilo ...ima temp stalno vrti se skoro do 39...grlo ga buba,nos curi ...koma je bas...
    Snizujemo cepicima i oblozima...dal' je koja od vas koristila Sljezov caj ?

• MissGraz
    20. Siječanj 2022. 11:00

Evo upravo sam usla na forum da napisem svoje iskustvo sa koronom i bebom, ne bi li nekome pomoglo i vidim da ti pitas elly. 
    Evo ovako… 
    U cetvrtak kod nas svratili moji tetka i tetak, ljudi bez simptoma, cijepljeni… svratili prije puta za Njemacku. Bili kod nas nekih sat, dva i krenuli svojim poslom. 
    Trebali su se testirati prije puta zbog potvrde i to popodne nam javljaju da su pozitivni. Sok. 
    U nedjelju L otisla spavati sasvim normalna, zdrava… 
    U 10 se budi - kasalj, gusenje… u prvi mah sam pomislila da je u kreveticu nesto nasla i progutala, jer ona se doslovno borila za udah… cim sam je zgrabila iz krevetica osjetila sam da je topla, mjerili odmah temp 39.3. 
    Zvali hitni djeciji prijem i oni su nas umirili, objasnili da je to gusenje zapravo laringitis i da je najcesca pojava kod kovid beba laringitis sa temperaturom. Testirali je odmah na kucni test, pozitivna k’o kuca. 
    E tu krece nasa trodnevna agonija ne spavanja, pokusaja umirivanja disanja, placa, skidanje temp… u medjuvremenu smo se razbolili i muz i ja… mozete mislit koji kaos, umor, nemoc… 
    U svakom slucaju kod nje je bilo 3 dana jako visoke temp koja se tesko skidala plus laringitis… danas Boze hvala ti bez temperature uz mokri kasalj… puuuuuno je bolje i nadam se da je to - to, tj. da je najgore proslo. 
    Nama je pedijatrica isti dan propisala amoksicilin antibiotik i pulmicort za inhalaciju buduci da smo znali da je covid. 
    Ukratko - nije lako, ali proslo je… ne dajte se i samo se fokusirajte na skidanje temp i dobru inhalaciju i hidraciju. 
    Spasilo nas je i to sto nije izgubila apetit i uglavnom je dobro jela i pila. 
    Kety neces vjerovati u ovom korona ludilu idalje ne zeli ad mlijeko, ali skoro nikako ne zeli ni dojiti… pokusavam joj nadoknaditi mlijeko nocu i korz dan dajem malo vise mlijecnih proizvoda. Ne znam da li je to faza ili se potrefilo, ali dojenje nula bodova, kao da se sama odbija… i eto, ako je tako, onda prolazimo bez imalo muke i buke. 

kety992
    20. Siječanj 2022. 13:32

MissGraz

Evo upravo sam usla na forum da napisem svoje iskustvo sa koronom i bebom, ne bi li nekome pomoglo i vidim da ti pitas elly.
    Evo ovako…
    U cetvrtak kod nas svratili moji tetka i tetak, ljudi bez simptoma, cijepljeni… svratili prije puta za Njemacku. Bili kod nas nekih sat, dva i krenuli svojim poslom.
    Trebali su se testirati prije puta zbog potvrde i to popodne nam javljaju da su pozitivni. Sok.
    U nedjelju L otisla spavati sasvim normalna, zdrava…
    U 10 se budi - kasalj, gusenje… u prvi mah sam pomislila da je u kreveticu nesto nasla i progutala, jer ona se doslovno borila za udah… cim sam je zgrabila iz krevetica osjetila sam da je topla, mjerili odmah temp 39.3.
    Zvali hitni djeciji prijem i oni su nas umirili, objasnili da je to gusenje zapravo laringitis i da je najcesca pojava kod kovid beba laringitis sa temperaturom. Testirali je odmah na kucni test, pozitivna k’o kuca.
    E tu krece nasa trodnevna agonija ne spavanja, pokusaja umirivanja disanja, placa, skidanje temp… u medjuvremenu smo se razbolili i muz i ja… mozete mislit koji kaos, umor, nemoc…
    U svakom slucaju kod nje je bilo 3 dana jako visoke temp koja se tesko skidala plus laringitis… danas Boze hvala ti bez temperature uz mokri kasalj… puuuuuno je bolje i nadam se da je to - to, tj. da je najgore proslo.
    Nama je pedijatrica isti dan propisala amoksicilin antibiotik i pulmicort za inhalaciju buduci da smo znali da je covid.
    Ukratko - nije lako, ali proslo je… ne dajte se i samo se fokusirajte na skidanje temp i dobru inhalaciju i hidraciju.
    Spasilo nas je i to sto nije izgubila apetit i uglavnom je dobro jela i pila.
    Kety neces vjerovati u ovom korona ludilu idalje ne zeli ad mlijeko, ali skoro nikako ne zeli ni dojiti… pokusavam joj nadoknaditi mlijeko nocu i korz dan dajem malo vise mlijecnih proizvoda. Ne znam da li je to faza ili se potrefilo, ali dojenje nula bodova, kao da se sama odbija… i eto, ako je tako, onda prolazimo bez imalo muke i buke.

I mi smo se borili s laeingitisom prosli tj i upalom oba uha i dojenje jedva jedva a on je bio na jednom obroku kojeg je naravno odbijao...boca nis...pao mi je 400g  sve skupa😔😔  eto sad se polako vracamo...uveli drugi obrok i ozdravili...uz to  je dobio gornju jedinicu i donju dvojku....jos dva cekamo 🥴🥴🥴🥴

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Elly94
    20. Siječanj 2022. 13:48

Tako je i nama u nedjelju krenulo !!!Slicna prica skroz !!
    Evo pricala sam sa doktoricom apsolutno nam nista nije dala.Ni antibiotik ...nit nista...objasnjavam da imamo Baby haler na pumpicu ...nemoze se stavit sprica i fiziološka i ne ona meni govori jedno ja drugo...i sad moramo kupovat inhalator...Ketty mislim da si ti pricala za neki dobar inhalator???
    Nemogu vjerovati za antibiotik ...nesto protiv dehidracije bilo sta da nije dala...strasno !!!!! Kasalj mokri,grlo ga boli ....temp 39 stalno ...iz nosa slavina ....i doktorica vodi svoju politiku ...i jos dodje ako Ce sta bit kod mene nemozete Doc odite na zaraznu ...ofc znam da nesmijemo Doc ...ETO ...veselo i nadam se da Ce proc najgore danas,sutra....

kety992
    20. Siječanj 2022. 14:16

Elly94

Tako je i nama u nedjelju krenulo !!!Slicna prica skroz !!
    Evo pricala sam sa doktoricom apsolutno nam nista nije dala.Ni antibiotik …nit nista…objasnjavam da imamo Baby haler na pumpicu …nemoze se stavit sprica i fiziološka i ne ona meni govori jedno ja drugo…i sad moramo kupovat inhalator…Ketty mislim da si ti pricala za neki dobar inhalator???
    Nemogu vjerovati za antibiotik …nesto protiv dehidracije bilo sta da nije dala…strasno !!!!! Kasalj mokri,grlo ga boli ….temp 39 stalno …iz nosa slavina ….i doktorica vodi svoju politiku …i jos dodje ako Ce sta bit kod mene nemozete Doc odite na zaraznu …ofc znam da nesmijemo Doc …ETO …veselo i nadam se da Ce proc najgore danas,sutra….

Hej, ja imam omron i uvijek bi kupila omron. Nas je zuti . Bitno da je kompresorski da mozes stavit lijekove unutra i oni bolje rasprse cestice u disni sustav. Ugl omron kompresorski. Uzmi sinomarin za inhalacije...cisti nos cesto...al fakat cesto..al ne razumijem ..pa beba moze upalu pluca razvit u jednom danu...neodgovorno bas...mrzim takve doktore 😡 ako ce jako kasljat ...ono bas jako jako odite s njim na zaraznu...nije za igru...
    Mozes mu dat rehidromiks...i on moze bijeli sljez....dns je cetvrtak...nama je krenulo u subotu...u ponedjeljak je razvio uzasan kasalj i otisli kod dr...dobili inhalacije i antibiotik...jer je plakao cijelu noc...ispostavilo se da je upala uha bila...do petka je bio ko nov...al inhalacije su ga spasile. 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Tea2807
    20. Siječanj 2022. 14:29

Moj ima sad jace 'tegobe' nego kad je imao koronu. Sa koronom temp jednu noc i malo je kasljao. Sad vec 10 dana nosic curi, kapala 5dana efedrin pa prestala jer se nesmije vise. A i kaos je to njemu nakapat. Sad svakodnevno spricom stavim fiziolosku, i onda nakon par minuta izvlacim na usisavac. Nije ni zuto ni zeleno, nego bistro, ali traje vec dugo. Do ponedjeljka cu pricekat, ako ne idemo kod pedijatrice da vidim dalje. Zvala sam ju i kaze da je dobar znak to sto je bistro, boje su znak neke infekcije

mom_of_4
    20. Siječanj 2022. 14:30

Cao svima,kod nas je tata prvi bio pozz a onda i starija seka.mi smo se nekako provukli bez tegoba i simptoma🤍Omikron i nije nesto strašan barem eto kod nas hvala Bogu..dva dana glavobolje i temp 37,4 dva dana..svakako nek je gotovo i ne ponovilo se najgori je strah i neznanje sta te ceka sutra..
    Nama iduci tj kontrola redovna bas me zanima kako napreduje mrva jer je hranjenje i dalje izazov ..sisa,sisa,sisa i to je to ostalo sve slabo i nikako..Svima koji ste trenutno pozz zelim brzo ozdravljenje i minimalne simptome🙏🏻🥰
    Žabice sjetila sam se da sam mjere uspoređivala s tobom imas koje friske mjere i opsege 🙈😓😂..

zabica
    20. Siječanj 2022. 14:37

Evo ja k'o padobranac😂🤣. 
    MissGraz 💟💟💟ja isto mislim da se moja zeli sama odbiti od sisanja, bas je jako slicno kao i kod tebe. Po danu joj ponudim, al ona nece, uvijek je nesto drugo zanima, hranu obozava i boze sacuvaj da netko nesto jede, a da ona ne jede u isto vrijeme.., jede mi gnjeceno i komadice pravo dobro, nekoliko puta na dan, ukupno dnevno pojede oko 1.5 tanjur (onog dubokog dijela). Sisanje prije spavanja bude, iako mi se cini da ga bas i ne zeli tako jako, ali ja dajem. I jutarnje sisanje bude obavezno-to je sada trenutno jedino sisanje koje bas jos uvijek zeli. Tako da ja mislim da ce kroz pola mjeseca, ako ne i prije, ukinuti vecernje i ostati ce samo jutarnje sisanje i tako ce vjerojatno biti jos mjesec-dva i to je to. Najbezbolnije i super i njoj i meni😊. 
    Hoda mi svuda uokolo onako drzeci se za moju jednu ruku, a izmedju dva komada namjestaja npr.napravi i nekoliko koraka sama, samo jos ne ide "na cistinu" hodati sama.. 
    Od zubica imamo 2 dolje i 4 gore i sada mi se cini da opet nesto ide dolje, ali kako bi Kety rekla, ne da mi da pogledam😊 Voli igre dodavanja-sjednemo svi u krug pa dodajemo neku igracku ukrug i unakrsno izgovarajuci ime i tipa-izvoli/hvala i sl.to obozava i uzima i dodaje kao velika, ali jos ne izgovara imena i te rijeci nego tepe svoje tata tata, mama mama da da ne ne, to, to i sl.. 
    Voli i igre skrivanja, npr odsetamo u jednu sobu pa nas traze.. Voli i one igre pljeskanja djecje-ja igram s njenim rukicama, a djeca s njom.. 
    Zna pokazati gdje je uho, kosa, lice, nos i sl., zna i na videopozivu tko je tko..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.