Bok cure!
Kolike koje ima puno novorođenčadi, nemaju direktno veze sa kakicom. Bebe se muče s kakicom nekad, da, ali pokakale se ili ne, kolike mogu biti prisutne. Kod kolika u principu ništa ne pomaže, to je jednostavno nešto što treba proći. Razne kapi mogu psihički olakšati roditeljima jer misle da pomažu bebi, ali nema dokaza da ikakve kapi smiruju kolike. Što se tiče kakice, osobno ne bih nikad na njihov mali nerazvijeni želudac dala šećer 😬 niti gurala dolje nešto da potaknem kakanje. Dojene bebe mogu biti puno dana bez kakanja, ne znam kako je kod AD...
Jutroo ili dobar dan, kako kome ☺
I iza nas super noć, 2 buđenja od 22 za papanje i pelenu, treće u 8 i eno ga otad spava opet ☺
Kupanje jučer je valjda super djelovalo na njega 🙌
.
Ja sam prekjučer isto banalno pogriješila jer sam jela mahune na salatu i mislim da nas je oboje napuhnulo, izvijao se par puta i stiskao navečer, baš mi ga je teško bilo gledat, ali srecom nije dugo potrajalo.
.
Mjenjanje pelena, kod mene je to ono, potrošaći smo samo takvi, već sam pisala da je baš smiješan po tom pitanju, jedno pišanje i ajmo, dreka i presvlačenje, osim po noći, onda u čvrstom snu i izdrži. Mi smo još uvijek na pampers premium 2, mislim da neću za sad probavat ništa drugo.
.
Kako Vi stojite sa dudama, kod nas to upali ravno 5 min i izbaci ju, uopće ju ne ferma, možda kad se meškolji u snu onda mu uvalim pa se umiri, znao je par puta potegnut palac, ali alergična sam na to pa momentalno vućem van jer nije da to radi kad je nervozan, nego onako.
.
Sutra nam je prvi mjesec prošao, kako to proleti za cas, 21.og imamo prvi pregled kod pedice i baš sam uzbuđena. Počeli smo ga stavljat na trbuh, tako lijepo diže glavu i drži pa gleda, premedeno 😊.
.
Jagodice nedaj se ti obeshrabrit, ti znaš kako je najbolje za Vas oboje, doći će sve na svoje, želim ti puno srece sa nastavkom dojenja, pa on je snažni pravi dečko 🥰
jutro drage mame!
Nadam se da vam je svima bolja noc
sto se tice zasecerene kamilice ja sam isto nekako protiv toga da se daje bebi al svako ima svoje stajaliste.
Mi smo ovu noc imali najgoru noc ikada!nikada ovak nije bio i mislim da je to skok u razvoju..znaci vec 3 dana je nervozan,place,stavlja cicu pa baca van usta...pa popapapa normalno trazi jos..pa mu dam i dohrane pa i to popapapa i samo b i jos jos jos..jucer je od ponoci do 3 4-4 ujutro vristao i vristao i vristao...da ja nisam znala vise sta bi napravila..eto a nikad nije takav bio..jako mirna beba inace koja place samo kad je gladna il kad ju treba premotat ..i bas smo uspostavili neki ritam i baaaaaaam zadnja 2-3 dana nemoguce nemoguce..probudila sam se sa osjecam da sam nesposobna..jer ga nemrem smirit...probudila sam se sa glavoboljom..natecena od nespavanja sva...ugl uzasno sam iscrpljena i mislim da moram pocet neke vitamine pit da me dignu ..jer nemam snage nista napravit svaki dan...
Elly94,
Uzmi obvezno vitamine...
Ja pijem prenatal koji sam pila u trudnoći, oni se i savjetuju 6 mjeseci nakon poroda...
I ja sam na dane, nekad toliko premorena da se pitam kako cemo ovo izdržati....
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Elly94,
Uzmi obvezno vitamine…
Ja pijem prenatal koji sam pila u trudnoći, oni se i savjetuju 6 mjeseci nakon poroda…
I ja sam na dane, nekad toliko premorena da se pitam kako cemo ovo izdržati….
hvala ti draga.Definitivno cu uzeti..
ima odlicnih dana i hvala bogu bilo ih je vise nego losih..al bas me bacilo ono u takvu depresivu ...cak bi bilo mozda drugacije da nisam umorna...al ovak iscrpljena...jos mu nemrem pomoc..pa zivcanim na dragog ..bez razloga naravno i tak zacarani krug...
Elly,
Pa naravno, kad smo premorene nije lako zapasti u depresivna stanja.. ako ti je utjeha isto mi je.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ja isto izgledam kao mrtvac od nespavanja, a navečer kad zaspem ništa ne čujem osim djece kad se jave 🤣 Sinoć sam se usred razgovora samo ustala i otišla s njih oboje u sobu, mali je spavao na sisi a starija je zaspala očito nakon mene i ostala kraj mene. Ja sam se probudila oko ponoći kad se mlađi javio i onda sam stariju micala u kinderbet i skužim da sam od umora totalno nesvjesna ičega i gledam muža kraj nas, nemam pojma kad je legao s nama i zašto nije maknuo stariju, valjda mu bilo žao dirati nas... Oči su mi natečene, krvave 😅
Mi smo nocas imali cist ok noc, 2 budenja u ponoc i pol 4 i onda do cca 07h45 spavanac
.
Tvrda stolica - muci nas kakanje, jucer nije kakao, svaka pelena popisana, danas malo kakao iako tvrdaaaaa stolica, bas se muci. Pitam se jel to ika veze sto sad malo cica malo AD dajem?🤔
.
Partnerski odnosi -mene danas neka fjaka uhvatila, decko mi je isto sav cudan neki. Pocuven.
.
Pupak - gazica omotana oko batrljka se zalijepila i ne mrda, pa me strah ista dirat. A trebala bih zamijenit gazice kaj ne? Pazim da je suho👍
.
Mene muci zatvor i jos k tome me pecka kad piskim i rez zateze.
.
Ali idemo dan po dan. Sinoc je bilo prvo spavanje u kreveticu🥰
Dal je moguce da su mi bradavice uvukle.. Jer primjecujem da nisu bile takve u pocetku. I mali je bez problema zahvatio cicu.. A sad se muci i dost su manje (uvucene) 🤔🤦🏻♀️
Mi smo nocas imali cist ok noc, 2 budenja u ponoc i pol 4 i onda do cca 07h45 spavanac
.
Tvrda stolica - muci nas kakanje, jucer nije kakao, svaka pelena popisana, Sadanas malo kakao iako tvrdaaaaa stolica, bas se muci. Pitam se jel to ika veze sto sad malo cica malo AD dajem?🤔
.
Partnerski odnosi -mene danas neka fjaka uhvatila, decko mi je isto sav cudan neki. Pocuven.
.
Pupak - gazica omotana oko batrljka se zalijepila i ne mrda, pa me strah ista dirat. A trebala bih zamijenit gazice kaj ne?Pazim da je suho👍
.
Mene muci zatvor i jos k tome me pecka kad piskim i rez zateze.
.
Ali idemo dan po dan. Sinoc je bilo prvo spavanje u kreveticu🥰
Mi smo cistili svaki dan i mjenjali gazu, kad se tako znala zaljepit onda sa octeniseptom pospricas da se razmoci i da se odljepi , kad to uspijes onda predjes malo sa stapicem za uho po pupku ocistis i omotas ponovo gazu! Tako je nama patronazna pokazala!
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Sortiraj odgovore
Najstariji