Mame kako je prosla vasa noc? Znaci ja sam jucer preko dana izbacila espumisan i bilo je ok i na vecer kao nesto pocelo opet i dam mu ja kapi i ljudi moji to je bio kaos. Od pola 11 do pola 3 se plakao, grcio, prdio i naravno bez spavanja. Danas definitivno ne dajem kapi. Ne znam za sebe.
I ja sam stalno gladna, uzas!
Nas je dr narucila s 5 tjedana na uzv kukova u Klaicevu. Odmah kad sam joj se javila za 1. Pregled mi je poslala i termin. Nama na otpusnom pise od 4 do 8 tjedana napraviti uzv.
Dobar jutar mame! Ja jucer kak ssm se zalila na paklenu noc.. Ova sad noc je bila divna.. Koda sam dobila drugu bebu hahah 🤔😉tak da je definitivno bio skok u razvoju.
Sto se tice kakanja.. Nama su ocito kapi mogle.. Jer se ustabilizirala kakica i manje se grci i napreze.. Vidjet cemo kako ce dalje bit..
Iahhh imala sam velike planove jucer da se okupam..dobro da sam se sjetila SAD🤔🤷🏻♀️🤷🏻♀️
SVe u svemu nakon kise dolazi sunce. I tako mi je nakraju i bilo. Idemo dalje u nove pobjede!!!! 💪🏻
Koliko se sjećam rota ide između 3 i 6 mjeseca najkasnije tako da se sve dogovoriš sa pedicom na prvom ili drugom pregledu,nona ti sve objasni...
Avama, koliko ima tvoja beba?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
I mi smo počeli imati problema sa kakanjem 😔😔😔 jadnica se još jučer počela grčiti i čak nije toliko plakala. A primjetila sam jučer da mi nije kakala kod svakog hranjenja kao što inače zna. I navečer tj u ponoć je kakala i sve do sada nije. I zato smo imale jutros oko 8 takvo plakanje, nije nikad tako plakala, bas mi ju je bilo žao 😔 budući da imam samo bio gaia kapi, to sam joj dala i uz nošenje se uspjela smiriti i kasnije zaspati. Ja sam strgana jer je već u 5 počela sa njurganjem pa sam ju prebacila sebi u krevet i automatski se ne mogu opustiti i zaspati od straha...
Sad čekamo patronaznu da dodje, otpao joj je pupak u utorak navečer pa ce doci to pogledati. Budem ju pitala i za to kapanje.
Ja pijem zasecerenu kamilicu, mama će sad napraviti kompot, pijem i sok od jabuke, valjda će joj nešto od toga pomoći 🤞 mislim i osobno imam problema sa stolicom, ne idem svaki dan i napuhana sam, ali nisam jela nista cudno da bih rekla da i nju zato to muči...
Što se tiče apetita - jedem nenormalno slatkiše, pogotovo kekse. Po noći sam užasno gladna dok se izdajam i hranim ju pa samo grabim te kekse. Nije ni cudno da kile ne idu dolje...
Umor - jučer sam muzu prigovarala da mora biti više doma i s njom. Stvarno nije svjestan da i kad je doma, nju možda jednom nahrani i to je to. Po noći ga ne budimo, sve same odradimo, i stvarno sam premorena. Još sad počelo to da kakanjem, ja ne znam kako ću.. a tek ne znam kako bih da mi mama ne kuha... eto morala sam se malo izjadati...
Jutro svima 😃😃
Ultrazvuk kukica - mi smo isto u Klaicevoj obavili ultrazvuk kad je imala 6 tjedana. Nema nekog pravila do kad se to treba obaviti ali ako je netko u obitelji imao problema s kukicima bolje je do 6 tjedna obavit pregled da se krene s vjezbicama ranije i da se izbjegne nosenje remencica. To najvise vrijedi za zensku djecu.
.
Hrana - ja takoder nenormalno jedem i stalno sam gladna a najvise posezem za slatkisima i grickalicama i jednostavno se nemrem toga rijesit. Pokusavam se zdravije hranit al izdrzim jedan obrok mozda 🙁 Imam 4 kile manje nego kaj sam imala kad sam ostala trudna i sve me strah kaj bude to kad se hrana pocne primat 🙈
.
Kaj se tice rota virusa, nama je pedijatrica rekla da se te kapi daju do kraja 3.mj starosti djeteta. Prvo se trebaju narucit u ljekarni pa kad dolazi na pregled ih nosimo kaj ih ona da djetetu.
.
Cure savjetujem vam da se stvarno probate dogovorit s muzem, mamom ili svekrvom da vam na 2-3 sata pricuva dijete i vi odite nekam barem prosetat. Resetirale se budete i napunile novom energijom i djeca budu to osjetila i automatski budu i ona bolje.
Jutro, drage mame! ❤
Mi danas imamo prvi pregled kod pedijatra, jedva cekam! Bas me zanima kako je napredovao, a jos vise me zanima da nam pomogne oko nekakanja s nekim probioticima, cepicima ili konkretnim savjetima. Drzite fige da se malac pokaka, jucer se bas mucio jadan 🙏
Ridja i nama ne zeli bas dudu, ali je otprilike prihvatio Avent ultra air. Jucer mu se spavalo i uzela sam ga da ga nunam i dala mu dudu, i zaspao je s njom i kasnije je samo ispljunuo. Ali, ako je malo nervozan onda vristi kad mu ispadne, a to mu se cesto dogodi
Dora nama u otpusnom pismu pise da ubavimo uzv kukova sa 6 tjedana, a patronazna je rekla da je najbolje da to obavimo privatno pa cemo vidjeti
Bubice i meni je apetit ogroman, puno veci nego u trudnoci. Stalno nesto jedem, najgore mi je to sto se prejedam po noci jer me uhvati ogromna glad i zed tijekom nocnih podoja
Avama i moj se jucer odjednom uzasno grcio i prdio nakon 10 kapi, inace mu dajem 5. Stajem sad i ja s njima dok ne utvrdimo sto je tocno problem s probavom.
Bebanomoje drzi se, proci ce i te tegobe. To je sve normalno na pocetku dok se sve ne razvije i ne prilagodi. Nadam se da ces se uskoro malo vise odmoriti
Baby P 03/21 💙
Prijavljujem prvu menstruaciju od poroda - 37 dan.
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Jutro mame 😊
Mi smo isto obavili uzv kukova sa 6 tjedana na Srebrnjaku. Tako nam je pedica rekla da napravimo, a odmah smo dobili termin na Srebrnjaku pa nismo morali ici privatno.
.
Jao ja stalno nesto grickam, apetit mi je nenormalan i sve gledam kad ce se to smiriti malo 😄 najgore mi je sta stalno zobam grickalice i kekse i imam ogromnu zelju za slatkim i ne mogu si pomoci. Nocni podoji me ubiju, bas mi bude zlo ako nesto ne pojedem, a najcesce su to gluposti. S kilazom sam tu negdje kao i prije trudnoce.
.
Ja sam izbacila sve kapi osim D vitamina i nemamo nikakvih grceva vise. E sad jesu li njena crijeva napokon nadosla ili su joj kapi jednostavno prestale odgovarati...ne znam stvarno.
.
Moja dudu nece uopce, a svako malo joj pokusavam uvaliti. Pogotovo kad vidim da bi samo dudala bradavicu, a zivcira ju sta mlijeko izlazi. Dudu odmah ispljune, ljuti se i place, a nekad i ima kao nagon za povracanje kad joj probam lagano staviti. Probala sam vise razlicitih duda i nece i nece 🤷🏻♀️ Tako da mislim da odustajem od dude.
Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖
Sortiraj odgovore
Najstariji