Neva, sigurna sam da ima neki OPG koji dostavlja po prihvatljivim cijenama pa si napraviš zalihe... Ja imam vrlo blizu OPG Novak (znam da su ovaj vikend na Trgu bana, na zege vege festivalu, ali nemaju sve proizvode kao na štandu kod staklenika, ništa ne tretiraju kemijom, to mi je super! Spar isto ima neke bio proizvode...
Ja mislim kupovati na placu kod provjerene tete. A i frendice mi imaju dosta toga iz vrta pa cu skupit zalihe. Za hipp ne znam sto bi mislila,vidjela sam da su u grupi protiv njih a opet,sigurna sam da je puno djece odhranjeno upravo na kasicama. Tako da cu probati koliko mogu toga nabaviti domaceg ali nece mi problem biti tu i tamo dati i kasicu.
Moj se danas okrenuo s trbuha na ledja. Kako,nemam blage jer sam ga ostavila samog 30 sekundi,ni toliko. Svi ‘prvi pokreti’ mu se dogode kad ja ne vidim. Nadam se da nece i prohodati kad mi budemo spavali😂🙈
Pitanje ako se netko kuzi u voce/povrce iz ducana. Mi ovdje nemamo vrt, nemam provjerenog covjeka za bio stvari i inace kupujemo u ducanu voce i povrce. U jesen jedino na placu tikve, grozdje i jedino imam uvijek istog lika za mandarine s neretve. Sad citam da neki pedijatri govore da je bolje dat bebi hipp kasicu nego kuhat doma povrce iz ducana. Mislila sam da je uvijek manje zlo domace al sad se pitam.. jel su vama kaj spominjali pedijatri ili je mozda neka od vas nutricionist? Tikvica koju je probao je bila bio al na batatu nije bilo oznake. 😳
Ono sto nemam domace kupim u BioBio. Nekako mi se cini najsigurnije. Valjda ih netko kontrolira. Cudno mi je stajaliste koje citam u grupi Domace kasice da je bolje iz ducana (Tommy, Konzum i sl.) nego Hipp kasica. Potjecem iz kraja gdje ljudi na veliko uzgajaju voce i povrce (koje prodaju Tommyu i slicnim lancima) i svjedok sam da ponekad niti oni jedu to sto proizvode niti daju svojoj djeci. Toliko o tome. Pametnome dosta. Takodjer poznajem doktoricu koja je radila za Hipp u Austriji koja mi je ispricala kroz kakve sve rigorozne kontrole prolaze njihovi pogoni i proizvodnja. Rekla mi je NE slanim hippovim kasicama zbog “dodataka za rok trajanja” (sto je i logicno), ali voce i zitarice DA.
Baš imam doma hipp kašicu brokula, piše iz bio uzgoja, sastav: voda, brokula, kukuruzno brašno i rizin škrob. Sad tu ne vidim te dodatke za rok trajanja, ne vjerujem da ih ima a nisu ih naveli
Pitanje ako se netko kuzi u voce/povrce iz ducana. Mi ovdje nemamo vrt, nemam provjerenog covjeka za bio stvari i inace kupujemo u ducanu voce i povrce. U jesen jedino na placu tikve, grozdje i jedino imam uvijek istog lika za mandarine s neretve. Sad citam da neki pedijatri govore da je bolje dat bebi hipp kasicu nego kuhat doma povrce iz ducana. Mislila sam da je uvijek manje zlo domace al sad se pitam.. jel su vama kaj spominjali pedijatri ili je mozda neka od vas nutricionist? Tikvica koju je probao je bila bio al na batatu nije bilo oznake. 😳
Ono sto nemam domace kupim u BioBio. Nekako mi se cini najsigurnije. Valjda ih netko kontrolira. Cudno mi je stajaliste koje citam u grupi Domace kasice da je bolje iz ducana (Tommy, Konzum i sl.) nego Hipp kasica. Potjecem iz kraja gdje ljudi na veliko uzgajaju voce i povrce (koje prodaju Tommyu i slicnim lancima) i svjedok sam da ponekad niti oni jedu to sto proizvode niti daju svojoj djeci. Toliko o tome. Pametnome dosta. Takodjer poznajem doktoricu koja je radila za Hipp u Austriji koja mi je ispricala kroz kakve sve rigorozne kontrole prolaze njihovi pogoni i proizvodnja. Rekla mi je NE slanim hippovim kasicama zbog “dodataka za rok trajanja” (sto je i logicno), ali voce i zitarice DA.
Baš imam doma hipp kašicu brokula, piše iz bio uzgoja, sastav: voda, brokula, kukuruzno brašno i rizin škrob. Sad tu ne vidim te dodatke za rok trajanja, ne vjerujem da ih ima a nisu ih naveli
Evo ne znam. Tako mi je rekla - da ne preporuca slane zbog toga. Mozda je mislila na one s mesom i slicno. 🤷♀️
Evo ne znam. Tako mi je rekla - da ne preporuca slane zbog toga. Mozda je mislila na one s mesom i slicno. 🤷♀️
I svakom slučaju hvala na info 😀
Mi u Slavoniji sve imamo vise manje domace. Sadimo vrt i ne prskamo nista pa za nas bude dovoljno iako ima i nekih pametnih susjeda koji prskaju npr krumpire-ja to ne kuzim-pa onda tako mogu kupiti i u trgovini. Pa valjda zato i sadim svoj vrt da sve bude ekolosko..🙂 Tako i sa zivotinjama-kaj ce mi kokosi ak cu im kupovati smjesu industrijsku pa valjda ih imam zato da setaju po travi i da papamo ekolosko, ali eto, ima i na selu svakakvih ljudi😂🙂
MissGraz tonik je ooodlican-cak mi je muz rekao da sam mu se pomladila🙈😉😊
Ok hvala cure, budem onda pokusala naci sto vise iz bio ducana a ostalo kasice. Ja sam se vodila logikom da je najbolje da doma ja pripremim i znam sto je unutra ne misleci na porijeklo proizvoda u ducanu jer kao ipak sve dobro prokuham i ne dodajem nista. Nije mi ni palo napamet do danas to 🙈🙈 Od tih par zlica sto je pojeo mu valjda ne bude nist. Mi smo odrasli na kasicama koje je mama radila ali je imala vrt i nije bilo spricano, drugacije se zivi u podravini i to manjoj sredini ili tu u zg, jbg, smetnula sam to s uma. Hvala u svakom slucaju!
Evo da javim ako se netko jos muci s nabavkom, uzela sam preko bio&bio iz webshopa bio stvari i bit ce spremne za preuzimanje sutra u 12 vec tako da je ok.. kazu da ne mogu dostavit jer su proizvodi svjezi. Cijene jesu vise al ne strasno, veci je problem sto puuuno toga nemaju u ponudi. Ali meni jos ni ne treba, mi se samo upoznajemo s okusima. Jel to onda ok dok naidjem tamo da pospremim u skrinju i kuham za mjesec dana dok pocnemo? Ili kasicu smrznem?
Evo da javim ako se netko jos muci s nabavkom, uzela sam preko bio&bio iz webshopa bio stvari i bit ce spremne za preuzimanje sutra u 12 vec tako da je ok.. kazu da ne mogu dostavit jer su proizvodi svjezi. Cijene jesu vise al ne strasno, veci je problem sto puuuno toga nemaju u ponudi. Ali meni jos ni ne treba, mi se samo upoznajemo s okusima. Jel to onda ok dok naidjem tamo da pospremim u skrinju i kuham za mjesec dana dok pocnemo? Ili kasicu smrznem?
Mislim da je bolje smrznuti svjeze pa kuhati, kratko sam u grupi na fejsu za kašice ali nisam primijetila da netko odmrzava već skuhane kašice
Sortiraj odgovore
Najstariji