Nosenje prema naprijed nakon sto se beba posjedne..ovako joj je preveliki pritisak na kukove i kicmu. A sad kako zelite, vasa beba, vasa odluka. 🤷♀️😘
Ja sam nju nosila od cca 3,4 tjedna, prvo u ergobaby aura marami, a sada je nosim u Fredi. Svaki dan vodimo bracu u vrtic i iz vrtica..ona uziva i gleda van, pa s vremenom zaspi. 😀
.
Mi uskoro putujemo za Hr, konacno ce svi vidjeti nasu malenu i uzivo. 🥳🥳🥳 nadam se da nam neka buduca korona pravila nece posemeriti planove za krstike. 🤞🤞🤞
.
Malena i dalje papa, spava, pa je budna i tako u krug... bude u babygymu ili ljulji i pricamo s njom, stalno se smije, okrece se na bok.. Zadnje dane mi je nocna spavanja skratila na 4 sata..vidjet cemo kako ce biti dalje.. prije toga je bila prehladena, usisavac je bio spas. 👌
Primila je drugu dozu rote u srijedu, duga je 60cm i ima 4950g. Iduce cjepljenje imamo u 10mj kada se vratimo iz Hr. A da, skuzila sam da za nocno spavanje mora biti mrak, mir i tisina inace je nervozna i ne moze zaspati. 🙈 preko dana nema tih "problema".
.
Pratim vas kolko stignem, rijetko pisem. 😁 pozdravljam vas sve i zelim vam lijep vikend, a ja se lagano bacam u pripremu i pakiranje..😊
[/ url
E da...htjela sam pitati dal jos nekoga zateze povremeno epiziotomija (popucala sam)? Imam osjecaj zatezanja i peckanja, rekla bi na ulazu u vaginu ili u vagini. 🙈 odnose jos nismo imali jer me jos uvijek strah. 🙈🙈🙈
[/ url
Hvala svima na odgovorima, obloge stavljam, jedna nogica je bolje, na drugoj je još crveno, koliko sam primijetila ne boli ga.
Ertzui, mozda da odes na pregled, 3 mj je dosta dugo mi se cini, nek me cure isprave. Tijelu treba oporavak al mozda da checkiras ipak, ima sigurno krema/vjezbi il nest da si olaksas. Kak sam izdrzis bez sexa 🤪
.
I ja se slazem s bebolinkom, mjeseci su okvirni, treba gledat svoju bebu. Nekih opcih preporuka struke se treba drzat tako da ja nebi nosila u nosiljci naprijed dok ne sjedne al u rukama nosim svog u tom polozaju samo ga vise polegnem. I to od pocetka, onda je bio polezecki skroz al da gleda okolo a sad ga stavim u polulezeci polozaj pa hoce sve s rukama dirat i sjest i zato ga nakon kratkog vremena stavim na pod na trbuh. Na ruci ga najcesce nosim na jednoj onako kao na boku, drzi se i moze gledat okolo a nije mi pretesko za ledja. I u rukama je lakse brzo promijenit polozaj tak da ja nebi u nosiljci nosila naprijed.
Pitanje ako se netko kuzi u voce/povrce iz ducana. Mi ovdje nemamo vrt, nemam provjerenog covjeka za bio stvari i inace kupujemo u ducanu voce i povrce. U jesen jedino na placu tikve, grozdje i jedino imam uvijek istog lika za mandarine s neretve. Sad citam da neki pedijatri govore da je bolje dat bebi hipp kasicu nego kuhat doma povrce iz ducana. Mislila sam da je uvijek manje zlo domace al sad se pitam.. jel su vama kaj spominjali pedijatri ili je mozda neka od vas nutricionist? Tikvica koju je probao je bila bio al na batatu nije bilo oznake. 😳
I mene isto to muči, mi nemamo ništa domaće, odnosno smrznula sam u nekoliko paketića tikvicu koju mi je susjeda dala, ali to je to, sve kupujem u dućanu. Ako saznaš molim te javi, ja sam mislila da je ipak bolje kuhati, pa makar to iz dućana, nego te kupovne kašice, ali sad si me zbunila 😁
Pitanje ako se netko kuzi u voce/povrce iz ducana. Mi ovdje nemamo vrt, nemam provjerenog covjeka za bio stvari i inace kupujemo u ducanu voce i povrce. U jesen jedino na placu tikve, grozdje i jedino imam uvijek istog lika za mandarine s neretve. Sad citam da neki pedijatri govore da je bolje dat bebi hipp kasicu nego kuhat doma povrce iz ducana. Mislila sam da je uvijek manje zlo domace al sad se pitam.. jel su vama kaj spominjali pedijatri ili je mozda neka od vas nutricionist? Tikvica koju je probao je bila bio al na batatu nije bilo oznake. 😳
Ono sto nemam domace kupim u BioBio. Nekako mi se cini najsigurnije. Valjda ih netko kontrolira. Cudno mi je stajaliste koje citam u grupi Domace kasice da je bolje iz ducana (Tommy, Konzum i sl.) nego Hipp kasica. Potjecem iz kraja gdje ljudi na veliko uzgajaju voce i povrce (koje prodaju Tommyu i slicnim lancima) i svjedok sam da ponekad niti oni jedu to sto proizvode niti daju svojoj djeci. Toliko o tome. Pametnome dosta. Takodjer poznajem doktoricu koja je radila za Hipp u Austriji koja mi je ispricala kroz kakve sve rigorozne kontrole prolaze njihovi pogoni i proizvodnja. Rekla mi je NE slanim hippovim kasicama zbog “dodataka za rok trajanja” (sto je i logicno), ali voce i zitarice DA.
Npr. batat sam kupila u BioBio, kruske i jabuke i sl. Od hippa sam joj davala kasicu 100 posto sljiva, 100 posto jabuka (zaista na kasici pise sastav - 100 posto sljiva/jabuka iz bio uzgoja.) Sastav nadam se ne laze.
Tikvicu sam imala domacu, pa sam napravila zalihe u frizideru. Trampit cu se sa ruzicom za jabuke i mrkvu, ja cu njoj dati kruske koje su nam u medjuvremenu narasle u vrtlu. I tako… svakako mi je draze dati hipp sljivu nego sljivu iz nekog trgovackog lanca kojoj ne znam podrijetlo i koja je prosla milijun skladista i ruku. Proizvode za bebe valjda netko kontrolira, ipak smo EU.
Sortiraj odgovore
Najstariji