Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dora2021
    24. Kolovoz 2021. 10:26

Moja Dora bila 2 puta kod ortopeda jer sam ja široko povijana pa eto, obavili kontrolu jednom zbog nje, jednom zbog mene.. Sa svojih 2 tjedna dizala je glavu ko da ima mjesec dana.. Nema hipertonus, i to obavili.. Ortoped je rekao da je ona super kandidat za školski: na pod, puzanje i dizanje.. Nikakve ljuljacke za vrata, guralice i sl... To što ona posjedne koji put, kaze on, nije problem jer da beba najbolje osjeti što može i da je pratimo, ni previse a da joj damo ako zaželi... Kako place kad joj nedamo haha.. Ma glavno da su oni nama dobro, lopovi mali ❤️💙❤️💙❤️🙏🙏🙏

• Dora2021
    24. Kolovoz 2021. 10:30

NeverEver

Hvala cure.. ovo je pocelo kod nas u nedjelju (4mj i 11 dana), drzala sam ga u rukama u gostima i na stol su stavili pladanj s mesom, skoro mi je ispao kako se istrgnuo i od onda kadgod ga primim na ruke dize cijeli torzo i hoce sjest. Stavljat cu ga vise na pod, sad mi je cesto u tummy time al dize bokove i odguruje se s noznim prstima a prerano je za puzanje i ne kuzi jos da trebs i ruke micat pa me strah i toga 😂 ma super.
    Dora, zubici i nas muce. Jucer sam namazala s onim gelom i bilo mu je bolje. Bijeli se dolje na sredini, 2 zubica i trojka a "neravnine" su po cijeloj celjusti. Bit ce to kroz koji tjedan vjerojatno..

Ja joj to mažem, dam ono rashlađeno kaj cucla, gura sve živo u usta 🤣🤣 al sad je počeo plač, samo odjednom.. I po noći gunđa zatvorenih očiju i ko da će zaplakat pa joj dam cicku pa se umiri.. Ma proći će 🥰🥰 pa nesto drugo dođe i tak...nema veze jelda 😁😁

mom_of_4
    24. Kolovoz 2021. 10:33

Jutroo...ja jos ne dolazim sebi od umora...u nedjelju smo imali krstenje napokon pa smo i to “obavili” ali sam pree premorena jos ...a  vrime me dokrajčilo sreca pa sam jucer na more isla s dicom danas je nekako bljak vani..
    Dohrana : ja kad krenem s dohranom cca 6 mj uglavnom krenem kroz jutro s voćnim kašicama.....nakon toga uvedem rucak za pocetak juhica telece koljenice...pa pileca juhica....povrce itd...ujutro mlijeko pa voćna kasica pa juhica pa posli dodemo na jogurtice i navecer mlijeko opet...dok ne dodemo na toliko obroka “dohrane “ u danu i dalje sisamo kao do sad...jedva cekaaaam vise

• NeverEver
    24. Kolovoz 2021. 11:36

Dora, evo i ja sam pitala dr.ipak, kaze da svaka beba ima svoj ritam i da su mjeseci samo okvirni za bebe koje su u nekim prosjecima a da uvijek ima beba koje ranije zele sjedit, puzat i beba koje tek prohodaju s 2 godine same a sve je u redu s razvojem. Tak da je savjet ne ogranicavat ga, ne da ga ja posjedam ali dok hoce sam da mu dam da proba i drzim ga. Kaze da nebi ni mogao koliko kod da zeli da mu muskulatura nije dovoljno cvrsta tako da je spreman za pokusaje cim moze sam, tako i Dora. Mozda prvi put sam sjedne s 9 mjeseci ali eto, pokusava vec sad. 
    Isto sam bila kod pedijatra zbog sumnje na hipertonus pa je rekao da nema nego je samo cvrst, drzao je glavicu skroz sam prije 2.mjeseca, prima objerucke predmete od 2.5mj.. vristi, brblja, drzi si slikovnicu i bocicu, oponasa izraze lica.. moja mama kaze da sam i ja tak bila, samo sam bila sitna a on je velika beba pa su mi svi rekli da nece moc drzat glavu jer mu bude teska. Figa. Prohodala sam bez puzanja sa 9 mjeseci, sa 12 mj sam sve govorila, imam snimljeno i s 4 pocela slovkat i citat. To ne znaci da sam hiperpametna i spretna nego da sam se razvijala brze do neke tocke a kasnije normalno. Tak izgleda bude i moj ako ovak nastavi al cu ja ipak pazit da se ne preforsira. Imamo malu sestricnu koja ima 15 mj i ne hoda jos, puze. Na 100 pregleda je bila, sve ok, samo joj se neda jos. Tak da..treba gledat svoju bebu a ove dobne granice su samo orijentiri.
    Zubici - moj je plakao prosli tjedan tuzno uz suze i gurao palac u usta al ne da ga sise nego si je prolazio po gornjim zubicima s njim 😭😭😭 namazala sam mu i masirala ga i zaspao je. Bokceki mali 😔😔

• Dora2021
    24. Kolovoz 2021. 11:57

NeverEver

Dora, evo i ja sam pitala dr.ipak, kaze da svaka beba ima svoj ritam i da su mjeseci samo okvirni za bebe koje su u nekim prosjecima a da uvijek ima beba koje ranije zele sjedit, puzat i beba koje tek prohodaju s 2 godine same a sve je u redu s razvojem. Tak da je savjet ne ogranicavat ga, ne da ga ja posjedam ali dok hoce sam da mu dam da proba i drzim ga. Kaze da nebi ni mogao koliko kod da zeli da mu muskulatura nije dovoljno cvrsta tako da je spreman za pokusaje cim moze sam, tako i Dora. Mozda prvi put sam sjedne s 9 mjeseci ali eto, pokusava vec sad.
    Isto sam bila kod pedijatra zbog sumnje na hipertonus pa je rekao da nema nego je samo cvrst, drzao je glavicu skroz sam prije 2.mjeseca, prima objerucke predmete od 2.5mj.. vristi, brblja, drzi si slikovnicu i bocicu, oponasa izraze lica.. moja mama kaze da sam i ja tak bila, samo sam bila sitna a on je velika beba pa su mi svi rekli da nece moc drzat glavu jer mu bude teska. Figa. Prohodala sam bez puzanja sa 9 mjeseci, sa 12 mj sam sve govorila, imam snimljeno i s 4 pocela slovkat i citat. To ne znaci da sam hiperpametna i spretna nego da sam se razvijala brze do neke tocke a kasnije normalno. Tak izgleda bude i moj ako ovak nastavi al cu ja ipak pazit da se ne preforsira. Imamo malu sestricnu koja ima 15 mj i ne hoda jos, puze. Na 100 pregleda je bila, sve ok, samo joj se neda jos. Tak da..treba gledat svoju bebu a ove dobne granice su samo orijentiri.
    Zubici - moj je plakao prosli tjedan tuzno uz suze i gurao palac u usta al ne da ga sise nego si je prolazio po gornjim zubicima s njim 😭😭😭 namazala sam mu i masirala ga i zaspao je. Bokceki mali 😔😔

Naše ofčice maje ❤️💙😍😍😍😍

• julesica
    24. Kolovoz 2021. 12:10

Da, nema rote i navodno je neće biti još cca tjedan dana. Ja sam naručila za 3.rujna pa mi je rekla neka ipak provjerim dan prije jel stigla

• Dora2021
    24. Kolovoz 2021. 13:00

julesica

Da, nema rote i navodno je neće biti još cca tjedan dana. Ja sam naručila za 3.rujna pa mi je rekla neka ipak provjerim dan prije jel stigla

Uuu to ti super! A koja ljekarna? 

• Dora2021
    24. Kolovoz 2021. 14:01

Nasla rotu!! Gradska ljekarna gajevo

• julesica
    24. Kolovoz 2021. 14:41

Dora2021

julesica

Uuu to ti super! A koja ljekarna?

Kad sam prvi dozu naručivala već su je imali u ljekarni, sada ne. Ja sam u Istri, ne u zg

• NeverEver
    24. Kolovoz 2021. 16:10

Dora2021

Nasla rotu!! Gradska ljekarna gajevo

Bravo mama! 😁👌 
    .
    Mi danas idemo u Müller u vecu kupovinu, baby stvari su u 15%

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.