Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elledanse
    13. Kolovoz 2021. 18:41

I da malo smo namocili noge u bazen. Ostala djeca su se kupala, pa i rodak koji ima 6 mj i on je bas uzivao 😀. Inace bi je mogla kupati u bazenu, ali nekako nisam jos za to. 
    Nadam se dogodine. 

https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png

MareiKate
    13. Kolovoz 2021. 21:23

Ja sam tip: dijete na pod i pusti ga/nadziri. Netko si to ne može priuštiti zbog obaveza ali navodno je najbolje. Hodalice kao nisu dobre, isto kao ni vodanje za rukice. Sve sam to preskočila s prvom pa ću i sada. Morala sam se boriti s bakama da ju ne vodaju za ruke ali brzo su popustile i prihvatile moj stil. Sad ponekad poželim hodalicu, zbog starije, ali neću popustiti... Btw, moj gmiže unatrag, vrti se ko kazaljka na satu i baca se bočno kad hoće nešto dohvatiti, po pet puta ide bočno naprijed nazad i pomiče se. Računam da do kraja mjeseca će puzati 😁
    Ja nedavno bila kod obiteljskih prijatelja, imaju curicu 8 mjeseci koja sjedi ali ne puže i nije se posjela sama nego ju oni stave da sjedi. Ja poslije pričam mami kako to nije dobro a ona meni ajde ne filozofiraj, kako je bilo prije, sa 7-8 mjeseci se djeca posjednu i gotovo, ako ne i prije. I vi ste tako i dobri ste 🤣 istina, ali eto... Tko je u pravu, nikad nećemo znati 🤣

• thera
    13. Kolovoz 2021. 22:12

Ja necu kupovati hodalicu. Ali isto tako mislim da se u danasnje vrijeme pretjeruje sa zabranjenim ‘stvarima’. Kao da su nase mame i bake znale za baby handling,uvodile namirnicu po namirnicu,pazile da ne daju vodu ili caj djetetu do 6. mjeseca i duze i opcenito drzale djecu u staklenom zvonu. Pa mislim da smo svi mi ok ispali,imali smo definitivno manje dijagnoza i bili manje bolezljivi i osjetljivi. Toliko se pazi na neke sitnice,pazit cu vjerojatno i sama jer je previse dostupnjih informacija oko nas i uplase te hoces neces. A s druge strane,djeca sate i sate provode uz tablete,tv i mobitele,umjesto da se igraju vani i druze s drugom djecom. Nazalost ne mislim da ce generacije koje mi odgajamo i odgajat ce nasa djeca biti toliko bolje,pametnije i zdravije. 

bebolinka
    13. Kolovoz 2021. 22:43

Thera da slažem se.. 
    ..
    Ja sam krenula nekako sve po ps-u i nedam se kao da me mama i svekrva zeznu ali nekad si sama razmišljam kad mi tako mama kaže pa ti si i ovo u ono vamp tamo a njoj međaš ili tako neke stvari, bas nisam pametna. Ali mislim da hodalicu neću kupovati ni ja da ipak, a sviđa mi se ful ona hopsalica mislim da bi u tome uživala al kad gledaš isti vrag kao i hodalica 🤔
    Mislim sto se tiče hrane želim je 100% samo zdravo hraniti sada bar dok ja imam utjecaj na to, gledam moju prijateljicu daje maloj cokolino a ima 4 mj.. meni je to užas 

bebolinka
    13. Kolovoz 2021. 22:45

NevaEva zamišljam scenu da moja leti po stanu i umirem 🤣 imam puno mjesta pa vi sigurno bilo tako🤣🤣
    ..
    MareiKate zašto nisi dala da vode za rukice? Ja sam mislila da je to okej 

• NeverEver
    13. Kolovoz 2021. 22:50

Ja cu sve probat napravit po preporukama koje su sad aktualne, od hrane u trudnoci do ucenja hodanja, madraca, edukativnih igracki, njihaljke, visejezicnosti itd., cisto jer mogu, jer mi je jedina beba, imam uvjete i mogu. Al vec znam da bi s drugim svasta drukcije napravila 😂 i slazem se da nas je hrpa dobro ispala a nije se tak pazilo. A tek dok se sjetim poslijeratne djece nakon svjetskih ratova koji nisu imali ni paznju, ni roditelje, nista a izgradili svijet. Doslovno. Al nek.. pazit cu sad da znam da sam dala sve sto sam mogla.
    Dakle, kod mene nema hodalice, ekrana, pica osim mlijeka do 6.mj., ne ostavljam ga dok place, pazim ga maksimalno, pricam s njim staaalno, sve sto sam vidjela da je vazno za emotivni, intelektualni i fizicki razvoj, pratim razvojne faze, biljezim vazne trenutke. Imam energije, mogucnosti i zelim dat sve od sebe. Dal je to garancija da ce sve bit super, hell no. Tak da.. 🤷‍♀️ Kak bude, bit ce.

• NeverEver
    13. Kolovoz 2021. 22:54

Vodjenje za ruke se ne smije jer? Onda samo onaj "remen" kao za peseka ili ga pustim da se ubije? 😅 Joj, ja sam na 5.katu bez lifta. Taj dok prphoda, ici cu sat vremena po stepenicama s njim.
    Bebolinka, njoj ti je to tolko zabavno bilo.. ide malo pa se zaleti nekam, bum. Padaju vaze, telefoni, svasta, ona umire od smijeha. Inace normalna mlada zena sad koja normalno hoda al se sumnjivo ceato okrzne ramenom o stok vrata ili rub stola 😂 

• thera
    13. Kolovoz 2021. 23:19

Ma i ja cu vjerujem sve po ps-u,takva sam. Ne bi htjela da jednog dana nesto ne valja pa cu si misliti,to je zato jer je s 4 mj gledao crtic😂 Mene zivcira to kaj svatko svoje prica. Jedan nek hranim dijete s 4 mj,drugi ni slucajno prije 6. Pedijatrica nek mu samo dajem koliko zeli,po svim grupama i pravilima jede previse. Itd itd. Voljela bi uskoro krenuti laaagano s kasicama ali me strah jer na 100 mjesta pise ne jos. Pitam mamu kad sam ja pocela jesti,ne sjeca se naravno. Ali davala mi je petit kekse nadrobljene u mlijeko😂 Nekako sumnjam da su petit keksi puni secera  br.1 u danasnjim tablicama pa eto,ziva sam😂 Volim slatko,jel do toga,ne znam. Ali zubi su mi ok😂

kety992
    13. Kolovoz 2021. 23:39

Javljam se kao mama troje djece 🤣🤣 nisu bili u hodalici..to mi je veliko ne.,imam obaveza hrpu ali bit ce na podu i radit ono sto moze sam i meni super..sto ne moze ni ne mora
    ..dohrana-kasice od 6 mjeseci-prije nema potrebe zbog sazrijevanja probavnog sustava...nema kod mene joj gleda nas kak jedemo il daj mu pa vidis kak gleda kaj radis itd...to su djeca i zanimaju se za sve sto vide pa tako i to...vidit ce i flasu od piva i htjet ce nagnut pa nece dobit..ugl...
    Sto se tice prohodavanja...ne setam ih za rukice...kad su se sami digli i poceli hodat onda smo im pomogli...ali sto se tice rukica..znaci bitno je da im se drze dolje...ne onak u zraku..nego ispred njih i spustene dolje vise u ravnini trbuha...jer ako su u zraku sto vecina radi..kad padaju nemaju osjecaj i naviku stavit ispred sebe ruke nego padaju glavom. 
    Da i sto se tice dohrane sa 3,4 mjeseca...i kak smo mi vas prije...imam hrpu primjera u mojoj blizini di su ta djeca danas odrasli ljudi koji imaju gerb...razno razne probleme sa tlakom..prehranom..itd...mojoj svekrvi na kutiji cokolina pise 12 vitamina i ona se toga drzi 🤣🤯 i ja ju gledam i pitam jel normalna...i zena ne kuzi sta ja njoj sad pametujem...cokolino je zakon njima...
    Kod mene nikakva lina..nista pahuljice...rizine il bilo kakve...nista instant...al opet kako tko voli neka radi. 😊 

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

Nadi_
    14. Kolovoz 2021. 00:49

kety992

AnaAnmoj je imao s mjesec i pol uzasan osip…tak ko taj al vise po licu 🥵🥵 taman su dosle one uzasne vrucine…cistila sam mu s vodom i onda posusila pa natapkala octenisept jer su imali vec zute vrhove ti sitni pristici…kroz 3 dana je otislo…al sam kupila onu cicabio, adermu i termalnu i s tim mu tretiram ak mu se bilo di zacrveni…i naravno sad ga umijem sigurno 5x dnevno ciston vodom da isperem sve sta se polovilo na njega jer vrat mu je bojno polje…ne mogu doc do kraja koliko je bucast na vratu..i bas mu se cesto crveni to…

Kety imamo isti problem s vratom, moj je isto bucmast, vec ima vise od 9 kg. Ja mu to ocistim fizioloskim rastvorom ili vodom dok je na tebuhu pa mogu lakse dosegnuti i onda sacekam da se osusi ili posusim rucnikom. Od mazanja sam odustala jer onda bude jos gore kad i krema stvori dodatnu vlagu.

👰 28 g.
    🤵 33g.
    🤵👰 2 g.
    12.8. ➕❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.