Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivancica90
    04. Kolovoz 2021. 20:35

Hej mamice, nadam se da ste mi sve dobro, ja nikak da uhvatim zaostatke 😘 

.

Mi smo na moru od četvrtka, polako hvata ritam ko doma, jedino kaj se budi svaki dan oko pol 6, ne znam zakaj. Nekad zaspe natrag, a nekad ide prvo papanje. Ujutro ga na plaži okupam u moru, a popodne na terasi u bazenčiću. U more ulazimo dok ga držim u rukama pa kad se privikne ga stavim u kolut, a u bazenčiću je odmah u kolutu. Imamo fredov i nama je super. Meni je malac posto presmiješan. Skužio je da je cica ispod majice i kad se igram s njim na podu dođe i sam vuče majicu dolje i ide papat. I ljuti se ak mu ne dam. I već se ful diže za puzanje i odguruje prema naprijed da dođe do igračkica.

.

Girl predobro ti stoji haljina, sretno i uživaj 🥰

.

Spavanje - ja sam mislila kako moj malac spava bez meškoljenja, al izgleda da samo ja to ne doživljavam. Sestra spava s nama u sobi i kaže kako od pol noći rovari. Ja čujem jedino ako se krene glasat. Navečer ide na spavanac između 6 i 8, ovisi kad je popodne spavo, i spava bez buđenja i papanja, al izgleda da uz meškoljenje, do ujutro. Već odavno se uspavljujemo tako da ga stavim u krevetić na bok, upalim muziku na noćnoj lampi kaj je dobio, mazim ga po glavici i idem ššš. Najčešće zaspe za par minuta, ako se baš želi okretat pridržim mu guzu s rukom dok se ne umiri jer čim je na trbuhu dok je budan se diže za puzanje. Obično se onda u snu preokrene na trbuh.

.

Spavanje na trbuhu - moj ne želi drugačije još od kad je imo manje od mjesec dana. Tako da sam ga na kraju i pustila da tak spava stalno, iako sada preko dana spava na boku, ali po noći se obavezno na trbuh okrene. Prvo me hvatala panika, al sam se onda navikla.

.

Nosiljka - meni je trik bio napraviti desetak čučnjeva kad bi posto nervozan, to bi ga uvijek umirilo.

.

Naslon kolica - fizijatrica nam je rekla da može do visine kako sjedi u jajetu dok se sam ne posjedne. I negdje sam vidjela da je dobro dići im nogice na onu prečku naprijed ako je zaslon podignut da se smanji pritisak (opet se oponaša položaj u jajetu)

.

MareiKate nisam bila kod njega, ali sam čula dobre preporuke za Žučka, on radi na Goljaku, ali i privatno u Heleni.

.

NeverEver čini mi se da si ti pitala za depilaciju oko ožiljka od carskog, ja sam se sa šećernom pastom prošli tjedan izdepilirala. Počupala sam i oko reza, nije mi nešto drugačije bilo, samo malo nezgodno jer je udubljen

Jagodica125
    04. Kolovoz 2021. 20:49

Kao prvo, Girl, predivno izgledas 😍 uzivaj u vasem danu i sretno ti💝
    .
    Kao drugo - majcin sine, znaci ja sam mrtvaaaaa... sumnjam da ima neki skok od skoro punih 4mjeseca, ali ne znam kak da objasnim - budenje po nocii skoro svaka 2 sata 😳 po danu danas nije ukupno 15min odspavao, probudi se, jos bijeli sum na vrtuljku sumi🤦‍♀️ natezemo tih 150ml saaaatima, grli bocu, vuce je sebi, hoce sam drzat, nemoze, zalijeva se, pa grinta pa odguruje bocu, 90ml popapao maaaaaks🍼 u jednom trenu smijeh, u drugom vec ide ka placu, sad sam ga okupala i dragi je dosao s posla i zanunao ga🙏
    .
    Sutra smo svi doma, prognoziram nam opet budenje oko 04h35 🤣 

• NeverEver
    04. Kolovoz 2021. 21:39

Jagodica, kaj nebi bilo, ima svaka 4 tjedna tak da ima i sa 4mjeseca 😂 
    Kety kuzimo se. Meni je muz rekao iz zajebancije dok sam strije dobila i dramila oko toga da za drugu bebu uzimamo surogat majku pa sam razmisljala o tome kak ja ni to nebi mogla jer bi jadnoj zeni stalno visila za vratom sta jede, pije itd. 😂
    Lonmi jos nije kasno da postanes pisac 😂
    .
    Polozaj spavanja - moja beba vec cca 2 tjedna spava samo na ledjima. Zaspe na boku, gledamo se i zaspe al se okrene na ledja, ruke gore kao da mu je policajac rekao ruke uvis, noge rasiri, glava ravno prema gore 😂 izgleda kao lutka, provjeravam jel dise. Totalno mi je smijesan 😂

• ružica
    04. Kolovoz 2021. 22:19

Jagodice,

Prije će biti da ste ušli u regresiju😕

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• thera
    04. Kolovoz 2021. 22:36

Pusa mamama s mora😘
    Prezivjeli smo prvi dan😅 Jutro je zapocelo super. Raspolozen,pricao puno,smijao se. Krenuli,nije bila guzva,on je cijelim putem spavao. Dosli u hotel,gugutao je na krevetu,otisli na kavu,super u kolicima. Pa prema plazi,e tu je krenulo. Ne spava mu se,ne voza mu se vise. Pa smo sjeli na jos jednu kavu, nosali ga i tu je bio ok. Krenuli prema hotelu i uspjeli smo se cak baciti u more,on je zaspao. I sve ok dok nismo navecer krenuli u grad nesto pojest. Zaspao je na putu,sjeli u restoran i ocito mu je bilo prebucno. Probudio se i krenuo je takav plac da smo se digli i otisli si po kebab za van😂 Sad smo se vratili u hotel,sjeli na terasu,natocili si casu vina i cekamo kad ce se javiti😅

• thera
    04. Kolovoz 2021. 22:37

Hotel je sladak ali ima hrpu stepenica. I lift koji vodi s ceste gore u hotel ali ne bi vjerovali,taman im se pokvario kad smo se vracali iz grada. Mislim da cemo sutra s autom gdje god isli

• NeverEver
    04. Kolovoz 2021. 22:55

Evo i nas na balkonu, mali spava, gledamo more, vatromet u daljini, lijepo je.. 
    https://ibb.co/PjkNgwY
    Muz je upravo otisao oprati bocice i pripremiti vodu u termosicu za noc pa sam ja malo na mobu. On se jednostavno ne moze probuditi za prvo hranjenje oko pola 2, ne cuje malog pa zato pripremi meni i preuzme drugo hranjenje.. Thera, mi smo znali da s njim ne budemo mogli u restoran jos pa smo uzeli veceru u hotelu. To skroz dobro funkcionira jer je odmah gotovo, nema cekanja. Znaci dodjemo dolje u restoran, samo se spustimo liftom, muz malog primi i gledaju okolo a ja jedem pa se zamijenimo. Mali je dobre volje jer je na rukama i samo se smjeska pa ga svi gledaju i smjeskaju mu se i to ga zabavlja a mi jedemo u miru. Naravno, problem je sto ne mozemo jesti zajedno al nekak nam je i to ok sad vec. Moja preporuka - nadoplatite veceru u hotelu, doci ce vas na isto kao da jedete vani, jeftnije cak, a manje je brige. Nije isto, ali nece ti ni u restoranh biti isto kao prije 😂
    Strgao nam se termometar za hranu 🙄🙄🙄 sad mjerimo temp za ad od oka 🙄🙄🙄 valjda nece malom nista biti..

• ružica
    04. Kolovoz 2021. 23:02

Thera,

Ja se tebi divim, stalno ste negdje s malim!

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• thera
    04. Kolovoz 2021. 23:03

Ima mogucnost vecere u hotelu ali mi smo odlucili biti avanturisti😂 Sutra cemo biti pametniji. Vodili smo se time da u zg-u to bez problema prolazi ali tamo je puno manje ljudi. Nisam ocekivala ovakvu guzvu. Sad znamo😃 
    Ad-mi ni nemamo termomotar. Uvijek probamo da nije prevruce i do sad je ok prolazilo. Mislim da ne pije ohladjeno tocno na 37 stupnjeva ali nikad se nije zalio. I nas ceka hranjenje uskoro pa onda opet negdje u noci. Dobili smo i krevetic za njega ali mislim da ce biti s nama u krevetu. Ko ce ga lovati tamo po noci i gurati mu dudu u usta😂 Sve u svemu,mislim da je on ful tolerantan,jedino se mi moramo priviknuti na to da ne moze sve ko nekad😊
    I da,pokakao se cim smo usli u sobu😂

• thera
    04. Kolovoz 2021. 23:05

Ruzice,moram priznati da smo do sad imali srece. Koliko god se ja tu zalila stvarno smo puno prosli s njim. 
    NevaEva,kako rjesavate kupanje?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.