Jutro mamice🥰
Pozdrav iz Medimurja,mi se ne damo jos uvijek😅 Budni od 6,zanimljivo kako sad svi ukucani koji mi ga uzimaju iz ruku spavaju. Ne bi se nitko probudio da ja odspavam. Ali zato kasnije..😂
Mateja, mi smo imale slican scenarij takodjer. 12 sati gela/dripa, pa na carski. 3 puta mi pokusali dati epiduralnu, nisu mogli… tako da sam i ja bila bez epi. i znam sta su “dripovani” trudovi. Uh. Sto se oporavka tice, meni je fizio rekao sto vise se kretati… lagano, ali kretati se. Tako je i bilo. Sto bi duze lezala, teze bi mi bilo ustajanje i sjedanje.. a ako bih se trudila hodati polako i pomalo, svako nekoliko vremena, onda bi mi svaki iduci put bilo lakse. I naravno, molila sam sestre injekcije kad god je bilo neizdrzivo.
Njegovala sam ranu na nacin da dok je jos bila friska prekrivala sam je aquaporama zbog sapunice tijekom tusiranja (da ne omeksaju savovi od sapunice), onda bih ju pocistila fizioloskom, posusila, pospricala sa malo octenisepta i prekrila sa sterilnom gazom. I ovo sto ti je NeverEver rekla, to je operacija i pazi se teskog podizanja i sl. Iako ces se ubrzo osjecat kao da nije nista bilo, ne dozvoli da te to zavara. Minimalno 6 tj bez ikakvog napora.
Zabice, ja sam uzela Chiccov steznik, 200-tinjak kn u ljekarnoj i pokazao mi se odlican.
Najruzniji trenutak - jednom kada je plakala dva sata iz petnih zila i nista ju nije umirivalo, sve sa suzama… i kad smo se spremili za hitnu smirila se. Dan danas ne znam sto je to bilo, ali mi je izbilo 2 godine zivota. Najljepsi - doslovno svaki trenutak kad se smije i raspolozena je. A jos mi je najsladje kad zaspi na meni i tako se mazimo.
.
Ugodan dan svima 😘
Evana, drzi se uvijek toga sto ti strucnjaci kazu. Osim ako svekrva nije lijecnica i to bas specijalizacije koja ti treba 😅, ignore. Ljudi vole pametovat. TI si mama svojoj bebi, TI odlucujes pa makar i ako imas los predosjecaj s necim, don't do it jer ces TI morat zivjet s tim. Dojit se smije po temp, prehladom, virusom AKO ne konzumiras ljekove zbog kojih nebi smjela. Recimo kod urtikarija se daju kortikosteroidi, na njima ne smijes dojit, dok ti vade zub dobijes lokalnu anesteziju, preporuka je pricekat 2h pa onda dojit jer toliko treba organizmu da razgradi tu malu kolicinu.. sve bude dobro.. 😘
Bok cure. Tko je poceo sa kasicama? Ines, Emmie? Kaj ste sve vec dale od kasica?? Znam da ste pisale al sam zaboravila🙄
NevaEva dobro smo, ne stignem bas puno tipkati.
Danas bi trebale doci slikovnice, nadam se da hoce, stvarno smo im napravile prometa 😂😂
.
Moja imala jucer neku ludu fazu vristanja, ali proslo je 😂
Mom klinci su ti predivni 🥰
Mateja cestitke, uzivaj u princezi ❤️
Elly, do sada je malena samo probala kašicu od mrkve i mješanog voća. Nije baš oduševljena ni jednom ni drugom.😄
Sto se tice poroda, ja sam 10h bila na dripu i rodila prirodno. Onih zadnjih 2h necu nikad zaboraviti, ali izdrzala sam. Sretna sam da nije bilo carskog reza i ako bude 2 trudnoce opet bi radije drip i prirodno, naravno, najbolje bi bilo s svojim trudovima 😊.
Elly, do sada je malena samo probala kašicu od mrkve i mješanog voća. Nije baš oduševljena ni jednom ni drugom.😄
Nama je 13.7 pedijatrica rekla da krenemo ako zelimo ionak je to sve samo ucenje na pocetku. Vise ce bit vani nego u ustima. Pa smo poceli sa rizinim pahuljicama, pa nakon par dana sa mrkvom, paaaa tikvicom, jabukom,pa brokulom stime da sam dobila hippovu koja je navodno +4 i najvise mu se svidjela od svega . Ovo ostalo sam sve sama radila. Tikvica i mrkvica su mu se isto svidjele i jabuka sa rizinim pahuljicama. Valjda ce bit papatač na mamu 🙄sve u svemu daleko je to od pravog papanja al polako ide navikavanje.
Lonmi nije bas ni da smo mi birale drip pa carski 😅 ja sam doduse sad na kraju sretna sto je bio carski jer su mi maknuli cistu. Bas sam im zahvalna na tome..
Sortiraj odgovore
Najstariji