Kada se moze cijepiti za rotu?
Meni dokica nije spomenula rotu..ja mislin da ju necu cijepiti onda🤷🏼♀️
Nije ni meni pedijatrica spimenula rotu al je bila jako ZA kad sam spomenula pa smo krenuli sa tim..
Lonmisto se tice vitamina, evo sta je meni pedijatar rekao. Vitamin K se daje iskljucivo dojenim bebama, ili ako u kombinaciji nemaju vise od 2 hranjena Ad posto vec u njemu ima vitamina, da nebi doslo do pretjerane konzumacije. Vitamin D se daje obavezno do prve godine, a preporuca se do djetetove 3god zivota.
Rotase daje prva doza sa 2mjeseca, iduca nakon 4-6tjedana. Ja sam citala da stvara imunitet samo 2 godine, a posto ce moj malac u vrtic tek sa 1god i 3mj, mislim da ga necu cjepit. Doza je 450kn i treba 2. Ne zbog financijskih razloga. Jos sam na vagi, imam fore do 4.8 odlucit kad nam je iduci pregled
Ja sam bila godinama dadilja.. Nagledala sam se sta rota napravi bebačima.. Zato sam sa svojom krenula u to... Ta djeca su tako slaba kad pokupe taj virus..
Ufff znaci onda bi mogla dobiti sad 29.7. i ono cjepivo standardno i vec mogu i za rotu.
Mislim da cu ja cijepiti, bolje nego da pokupi taj virus.
Dora vidjela sam i ja, grozno je, a lako ga pokupiti.
Drage mame,
Mi smo danas naseg djecaka vodili na obrezivanje, super je proslo, malo je plakao pred kraj zahvata, vjerujem od nelagode a ne od bola jer je dobio lokalnu anesteziju. Sad spava, cekamo jos prvo pisanje.
Kod nas po otpustu iz rodilista uz k1d3 preporucuju i omega DHA, isto babytol. Ja ne dajem te k1d3 zbog grceva, dajem samo oleovit d3, a ovu omegu smo kupili pa nekad dajem, nekad zaboravim, pakovanje je skroz neprakticno i pola se prolije prije usta, a i on to pljuje pa ne znam koliko uopste popije.
👰 28 g.
🤵 33g.
🤵👰 2 g.
12.8. ➕❤
To cjepivo za rotu ide oralno jel tako, u 2 doze.
Kad se daje druga doza?
Sjecam se da je Jagodica pisala da ga cuva u frizideru. Jagodice jel bilo kakvih nuspojava kod tvoje bebaca?
Tea hvala za info.
Moja ti popije samo 60ml ad-a povremeno pred spavanje, to joj dođe ko utjeha poslje kupanja 😂
Pedica to zna, a kaze da ne treba onda je valjda u redu 😊
To cjepivo za rotu ide oralno jel tako, u 2 doze.
Kad se daje druga doza?
Sjecam se da je Jagodica pisala da ga cuva u frizideru. Jagodice jel bilo kakvih nuspojava kod tvoje bebaca?
Tea hvala za info.
Moja ti popije samo 60ml ad-a povremeno pred spavanje, to joj dođe ko utjeha poslje kupanja 😂
Pedica to zna, a kaze da ne treba onda je valjda u redu 😊
Druga doza se daje nakon 6 tjedana od prve doze. Mi idemo 19.7 po drugu dozu, taman sam zvala ljekarnu da naručim za taj dan.
To se daje tako da beba to popije, kao što sam ranije pisala od nuspojava je imala samo rjedju stolicu par dana i to je to.
Žene, ja sam tako lijena tipkati, ali čitam vas…
Kremu koristim samo kad je crveno i tako od rođenja, vlažne maramice babylove sensitive jerbo sve ono 99% voda nisu niti jedne osim originalnih Water wipes a one su mi preskupe. Blazinica i voda kad mi se da, kad ne, babylove sensitive.
Nego, htjedoh podijelit s vama. U dmu imate akciju, za kupljena 3 pakiranja Violeta pelena dobijete labud šlauf za bebe, jako je cool. Ja nikad nisam koristila Violeta pelene ali mislim da su ok, a sad kako je vruće ga ionako non stop prematam jer više sisa zbog žeđi tako da će se potrošiti pelene. A da ne kažem da je u svakom pakiranju pelena gratis pakiranje maramica 😁 mi uzeli danas, labud je top! Ne znam hoće bit za mlađeg, iako mislim čak da je, ali za stariju je hit…
Inače, nju sam izvadila iz vrtića jer je u vrtiću divlji zapad sad preko ljeta tako da sam s njih dvoje po cijele dane, čak mi to i odgovara. Ona je baš dobra, sluša, očito ne voli vrtić pa kad ide u njega nam zagorčava život 🤣
Draga, jesi li ti spominjala kapi za oci?
E oprosti, znala sam da sam još nešto htjela komentirati, da, mi ti koristimo Occuflash Blue i evo njemu je oko unazad tjedan dana super. Jedno se skroz očistilo a drugi samo povremeno vrlo malo krmelja. Ne znam je li to od ocu Flasha ili je jednostavno sazrio kanalić ali evo, mi smo rješili i uvijek nosim te kapi za svaki slučaj. Ja njemu Nekad nisam mogla uklapati jer je previše nemiran, pa bi ti nakapala na blazinicu i samo počistila oko s tim.
Hvala, a to su one standardne, nemaju posebne za bebe?
Nema posebnih za bebe. Postoje dvije vrste, sa i bez konzervansa. Ja sam uzela te bez konzervansa i moraju se potrošiti u roku mjesec dana od otvaranja.
Lussi Psićiiiiii 😍😍😍😍😍😍 obožavam chow chow 🤩 prava si babica 🤣
Bas jesam babica hahaha🥰🥰 e curke, 7 ih je vani a ona se jos napreze nekaaj..nemrem vise🙄
Lussi❤️❤️❤️
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji