Mom_of_4 nabijaš mi komplekse, tak izgledat nakon četvrtog poroda 🤩 Za mjesec dana idemo na more, ima da do tad stešem trbuh 😅
.
MissGraz - Leo ima hipertonus pa smo do sad i u Heleni i u Senzogymu bili na vježbicama. Ono što su mi rekli da do sad treba moći: socijalni smiješak, pratiti pogledom, hvatati igračke ručicama, imati otvorene šakice većinu vremena, dizati nogice dok je na leđima i sad ih treba počet hvatat i privlačit ustima, skupljat ručice u sredinu iznad sebe dok nešto hoće dohvatit, proizvodit zvukove (vikanje, gugutanje), reagirat na zvuk (zvečke), držat glavicu dok je na trbuhu i oslonjen na podlaktice, polako učiti u tom položaju prenositi težinu na jednu ruku, a s drugom hvatati igračku, dok je na boku moći odići glavu i polako ići prema tome da se osloni na lakat. Valjda sam se sve sjetila. Dakle okretanje nije još obavezno za ovu dob, iako se neki već okreću. Leo se recimo okretao s 2 mjeseca, ali skroz krivo, tako da se izvije i odgurne nogicama na podlogu. To mu nismo smjeli dat pa se zbog toga i prestao okretat. Sad vježbamo pravilno okretanje, al nekad hoće, nekad neće. Baš sam pitala i rekli su mi da je bitnije bilo ne dozvolit nepravilno okretanje i da s pravilnim krene kasnije, nego da uči krive obrasce. Sve te vježbice njih uče pravilne pokrete koje onda oni krenu sami izvodit. I ono što mi je kod njih zanimljivo, u kratkom vremenu se baš veliki napredak vidi, tako da ako nešto ne radi sad, ne znači da neće za par dana. Bitno da su što više na ravnoj podlozi (na leđima, trbuhu i bokiću) tako da vježbaju leđne i trbušne mišiće. I da imaju otvorene šakice, znači maziti ih po vanjskoj strani dlana, s njihovom ručicom maziti igračke, trbuščić, nogice, svoje lice i slično da otvaraju dlan. To je dio toga kaj su nama sve pokazivali. Super je za one koji imaju mogućnosti otić da pokažu vježbice i onda se rade doma jer ima dosta tih vježbi koje nisam vidjela po netu. A i odmah te isprave kad nešto radiš krivo.
Julesica, da mu napravis malo veci razmak izmedju hranjenja? Znam da je netko ovdje pricao da je bilo do toga. Jednostavno nije beba bila gladna.
Tea, grcevi mozda? Obicno tako zaspu kratko i probude se vristeci m. 😏
Hm nisam o tome razmišljala jer kad prihvati napokon fakat popije skoro sve i ne bljucne, ali obratite ću paznju, tnx 😀
Drage mame da se i ja malo javim. Divno je vidjeti slike bebica i vas.🥰
.
Ja ne znam kako vi, ali ja nemam ni minute vremena za sebe. Malena super spava po noći, po 12 sati, ali preko dana je to koma. Cendranje po pola sata ili sat dok se uspava samo 20 minuta. Eto, prosto ne zna kako se uspavati. Okreće se sa jedne strane na drugu, čuva sebi nosić, "pjeva sebi", jedva nekako da zaspe. Eno je sada priča sa slikom na zidu i udara nogicama i rukicama🤦🏻♀️.
.
Za tih 20 minuta dok ona spava ja se pokušam izdojiti, ili skuhati nešto, oprati bočice, pospremiti. . Crknem više!
.
MissGraz moja malena je starija od tvoje, i okrenula se sa boka na trbuh i nazad na bok samo jednom. Na trbuhu glavicu lijepo drži, pa vjerujem da će i to sve doći na svoje. Ne brini😘🥰.
.
Mom_of_4 , mi živimo u UK gdje rijetko ima sunca, ali moja malena isto tako žmiri kad je vani. Boji se i vjetra, a ne bi dirnula cvetić ili list ili drvo nema te sile. Tako, ne brini se 😆
Ivancice, hvala ti na info.😘 Ona to sve radi vec, hvala Bogu. I hvata igrackice i prati pogledom itd. Super, sad sam mirnija.
Emmie, ma nekad sebe zateknem da i puno ocekujem od nje, a tek joj je 4mj. 😏😘
Sve san zgodnija pizda mi materina 😂😂😂😂😂😂😂😂
https://ibb.co/dDD7GjV
🤩 how you doin'? Ženo.. velis nakon svakog poroda zgodnija. 😎😘
.
MareiKate hvala, screenala sam vjezbice 😌
.
MissGraz sve su cure rekle, individualno je samo treba pazit tipa ako s godinu i pol ne govori uopce ili uopce ne puze i ne hoda il tak da se provjeri sto je. I onda ne mora bit da postoji problem al provjerit treba. Al tvoja mala normalno napreduje. Moj se jucer sa ravno dva i pol mjeseca okrenuo u kolicina s boka na trbuh, moze s boka na ledja od ranije. Obrnuto ne, dakle s ledja na bok npr. Ima vremena.. nek budu bebe malo.
Iako meni moj prebrzo raste, cure on ima sad 64cm i 7kg. Ravno 10 tjedana star. Ledja me bole.. i jos uvijek imam viska koze na trbuhu. Al zato ruke i noge uz ovakav trening kakav mi danas pripreduje budu top.
Ljudi moji…
Ja sam danas izasla u banku i upala u guzvu po povratku na koju nisam racunala. Gospodjica se baki i didu smijala i gugutala dok nije doslo vrijeme za spavanje… nasla sam je u teskim suzama i goloj vodi doslovno… a moji izludjeni. Evo spava na meni, a mene boli zeludac od ovog iskustva.
Mame koje vec imate stariju djecu, jeste imale problem da su previse vezani za vas i kako ste to rijesavale?
Drage mame❤️😘,
U selidbi smo, skoro da vas i ne stignem pratiti.
MissGrazz, znaš koliko moj ima, nijednom se samostalno nije okrenuo na trbuh. Okreće se na bok.
Mom, ti si legenda 😃, bez brige i moj to radi, prije više, sad malo manje ali ipak, ne brini😘.
Stojte mi sve dobro!
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ljudi moji…
Ja sam danas izasla u banku i upala u guzvu po povratku na koju nisam racunala. Gospodjica se baki i didu smijala i gugutala dok nije doslo vrijeme za spavanje… nasla sam je u teskim suzama i goloj vodi doslovno… a moji izludjeni. Evo spava na meni, a mene boli zeludac od ovog iskustva.
Mame koje vec imate stariju djecu, jeste imale problem da su previse vezani za vas i kako ste to rijesavale?
Imala, i još imam 😬 jednom mi se desilo da sam išla na ginekološki pregled i po povratku doma zapela u gužvi zbog tekme. Ona je zaspala netom prije nego sam ja došla, nakon teške dreke, jecala je još satima u snu, a ja skupa s njom plakala od tuge 🙈 ona mi je emotivnije prirode i k tome nemamo bake i djedove blizu i nismo mogli trenirati navikavanje na druge ljude a muž mi je u to vrijeme dolazio s posla oko 6-7 navečer i nije bila naviknuta ni na njega. Ona nije voljela ljude i promjene. Evo sad ima dvije i skoro pol godine i sad je malo lakše. Po meni, treba ih jednostavno izlagati tome. Nama je puno pomogao vrtić u tom smislu, ali dugo joj je trebalo, baš dugo. S puno mama sam pričala o tome i puno njih mi je reklo da su prva djeca često takva 😅 malo je do nas a malo i do njih i sve skupa rezultira s tom "pretjeranom" ovisnošću o mami. Sad beban mi je potpuno drugačiji, a i ja sam opuštenija. Ako su bake tu, ostavim i eto vam ga, ja odo nešto svoje radit, snađite se 🤣
Nego, ja napipala prvi zub 😮 nadam se da se neće još dugo razvlačit i izlaziti jer je koma sa spavanjem i svim 🥴
Ljudi moji…
Imala, i još imam 😬 jednom mi se desilo da sam išla na ginekološki pregled i po povratku doma zapela u gužvi zbog tekme. Ona je zaspala netom prije nego sam ja došla, nakon teške dreke, jecala je još satima u snu, a ja skupa s njom plakala od tuge 🙈 ona mi je emotivnije prirode i k tome nemamo bake i djedove blizu i nismo mogli trenirati navikavanje na druge ljude a muž mi je u to vrijeme dolazio s posla oko 6-7 navečer i nije bila naviknuta ni na njega. Ona nije voljela ljude i promjene. Evo sad ima dvije i skoro pol godine i sad je malo lakše. Po meni, treba ih jednostavno izlagati tome. Nama je puno pomogao vrtić u tom smislu, ali dugo joj je trebalo, baš dugo. S puno mama sam pričala o tome i puno njih mi je reklo da su prva djeca često takva 😅 malo je do nas a malo i do njih i sve skupa rezultira s tom "pretjeranom" ovisnošću o mami. Sad beban mi je potpuno drugačiji, a i ja sam opuštenija. Ako su bake tu, ostavim i eto vam ga, ja odo nešto svoje radit, snađite se 🤣
Nego, ja napipala prvi zub 😮 nadam se da se neće još dugo razvlačit i izlaziti jer je koma sa spavanjem i svim 🥴
Eto identicna situacija. Muz dolazi kasno s posla, babe i dide ne zive tu. S godinu dana moram poceti raditi, vec me strah kako ce to ici. Oh! 😂
Ma bit će to ok, ne brini
Ljudi moji…
Eto identicna situacija. Muz dolazi kasno s posla, babe i dide ne zive tu. S godinu dana moram poceti raditi, vec me strah kako ce to ici. Oh! 😂
Ma bit će to ok, ne brini. Ja kad gledam sad unazad ništa mi se ne čini tako dramatično, a dok se događalo meni je bio baš stres, previše sam brinula, a stvari se uvijek nekako poslože...
Sortiraj odgovore
Najstariji