Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • julesica
    27. Lipanj 2021. 23:13

NeverEver

Girl zapalila instagram! 🤩
    Pitanje 1 - jeste li smanjile temp vode za kupanjd sad kad je vruce ili i dalje 37/38?
    Pitanje 2 - curke koje ste na moru s bebama, sto radite od 11 do 20h, jeste samo unutra? Sve si mislim da nam bude bezveze na moru ako cemo bit puno unutra i da nam se ni ne isplati ic.

Odgovor 1: da, onako više mlaku vodu stavim
    Odgovor 2: da unutra smo dok su najveće vrućine, no ne vidim razlog da ne uhvatite neki debeli hlad i mozda već od 15 biti na plazi 🙍

• avama
    27. Lipanj 2021. 23:17

Elly94

Bok bok svima!!
    Dajte mi recite dal se kojoj bebi znoje stopala ovdje? Mi smo u hladu i fkt nije vrucina neka u kuci a stopala znojna znojna.. Citam neke stvari po netu da moze bit znak anemicnosti il manjak d vitamina. A mi smo na moru i vecinu dana vani tak da stvarno smatram da nije manjak vitamina d 🥴

Mojok bebi se znoke stopala,ja mislim od vrucine. I to bas jako. I meni se uzasno znoje i ruke i noge kad je vruce.

• avama
    27. Lipanj 2021. 23:24

Elly94 javi za feedov kolut  iposalji nam slicice. Ja bi svom isto kupila, ali ne znam da lice htijeti. 

Cjepljenje- i na faceu sam u nekoi grupi procitala da dojilke ne cijepe

Elly94
    27. Lipanj 2021. 23:53

Mi odemo na kavu na plazu ujutro oko 9 pa smo fino u hladu na lezaljkama od kafica  do 14-14:30. Samo se izmjenjujemo za kupanja. Tipa ja odem u more malo se posuncam dok je dragi sa malim i obrnuto.. Nakon toga smo svi troje na okupu opet na cugi do rucka koji je najkasnije u 14:30h. Odmorko do kojih 18h i opet idemo na plazu i vracamo se oko 20:30h.Znaci mali je cijelo vrijeme na zraku. Cijeli dan prakticki i fkt se vidi da mu godi..

Budem javila i stavim sliku za fredov kolut. Vidjela sam na plazi jednu bebu u tom kolutu i cini mi se bas prakticno. Od 3mj pa na dalje je tak da.. Mozda nece zeljeti iz prve.. Al postupno sve bez ikakve siljenja.. Malo po malo pa bumo vidjeli :) 

Elly94
    28. Lipanj 2021. 00:00

Ikakvog* inace ne pazim kad pisem na gramatiku.. Bitno mi je da nabrzaka napisem.. Tak da sorry ljudi 🥴

Ines
    28. Lipanj 2021. 05:20

Jutro zene moje, hvala vam za savjete vezano uz dohranu i kasice 👍👍 ova tabela sto je MissGraz stavila je itekako korisna 😊

Baby puder - ja ga nikada nisam koristila, za nista drugo osim za sipat u rukavice kad cistim wc 😅
    Previse mi to djeluje isusujuce za bebinu tako mekanu i njeznu kozu. Ja Nei od prvog dana mazem samo Pavlovicevu u tankom sloju i nikada hvala Bogu do sad nismo imali crvenila niti bilo sto slicno. Pregibe na tijelu sam ponekad znala namazat, ali rijetko jer nije bilo potrebe. A inace za pregibe na tijelu i licu koristim Melem baby kremu koje je gelasto-kremasta i nije toliko masna kao Pavloviceva koju koristim iskljucivo za pelensku regiju. 

Nea 💗

Ines
    28. Lipanj 2021. 05:21

Cijepljenje i dojenje- vidim da se vodi peripretija oko cijepljenja. E ovako, ako zelite pitati za misljenje. Konaktirajte iskljucivo epidemiologa u vasem mjestu. Zasto? Zato jer jedino cete od njega dobit tocnu informaciju.
    Ja kad sam se raspitivala isto sam cula svasta, ali svasta netocno. Gin mi je rekla mozes ako ne dojis, dodem kod gin koji radi privatno pitam njega, mozes u oba slucaja, pitam svog doktora obiteljske medicine pitao me dal dojim, ja kazem ne, kaze on onda mozes, jos se konzultiram se epidemiologom pa ti javim. Potvrdno mi odgovorio, mada sam kasnije jos i sama konaktirala epidemiologa i raspitala se u cemu je razlika izmedu dojilja i nedojilja, on je rekao razlika ne postoji, jer su u nasoj zupaniji bile cijepljenje i doilje koje su u rizicnim skupinama, pa tako i trudnice i da nema nikakvog povecanog rizika za bilo sto.
    Ja sam se cijepila Modernom prije 3tj, idem 15.7. po drugu dozu. Nuspojava nisam imala nikakvih osim sto me ruka boljela dva dana i to je to nista extra. Mada kazu da obicno jace nuspojave budu poslije druge doze, al i to opet ovisi, individualno je.
    U svakom slucaju, kao sto smo se i vise puta ovdje na forumu uvjerile da pedijatri ne znaju sve, patronazne takoder, pa tako ni ginekolozi ne znaju sve i ne znaju 100% tocne info. Zato ako zelite prave info kontaktirajte epidemiologa i on ce vam sve objasnit sto vas zanima vezano za dojenje i cijepljenje, pa tako i samu razliku izmedu cjepiva ako zelite znati. Nadam se da sam pomogla 😊🤔

Nea 💗

• thera
    28. Lipanj 2021. 07:03

Jutro mamice😘
    Mi smo imali super vikend. Raspolozeni,spavao je,jeo,papao,mazio se i tako u krug. Jutros budan od 5, placljiv,neraspolozen. Taman kad mislim da sam upoznala svoje dijete i da znam prepoznati kaj mu je iznenadi me s necim novim. Ja se samo nadam da je to normalno. Zelim vam svima lijep dan🥰

• julesica
    28. Lipanj 2021. 07:54

thera

Jutro mamice😘
    Mi smo imali super vikend. Raspolozeni,spavao je,jeo,papao,mazio se i tako u krug. Jutros budan od 5, placljiv,neraspolozen. Taman kad mislim da sam upoznala svoje dijete i da znam prepoznati kaj mu je iznenadi me s necim novim. Ja se samo nadam da je to normalno. Zelim vam svima lijep dan🥰

Ista stvar i kod mene, taman kad prepoznam što hoće, što mu smeta, itd. on se okrene za 180, isto kao i ti se nadam da je to normalno 😉

Ines
    28. Lipanj 2021. 07:56

thera

Jutro mamice😘

Naravno da je normalno. Evo nasa Nea jucer napokon imala donekle dobar dan i sinoc noc do 4:30 evo od tad se mucim da ju uspavam, jos uvijek se borimo..spava mi u krilu po 6 put 😅

Nea 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.