Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivancica90
    03. Travanj 2021. 11:15

Bebanomoje ja sam rodila na carski i nisam nosila steznik. A kolko sam skužila preporuka je da fizijatar pogleda i odredi treba li se nositi jer mislim da može i štetiti. 

.

Ja sam prva 2 tjedna preko noći stavljala na leđa jer su mi tako rekli, a preko dana mijenjala bokove. Al od tad više ne želi nikako drugačije nego na trbuhu, tako da ga sad na trbuh stavljam. Na leđima odspava jedino nekad u setnji u kolicima, ali i to se budi svakih petnaestak minuta.

.

Meni je isto mlijeko došlo naglo treći dan, tad su mu u bolnici već davali dohranu. Ali kad smo došli doma sam ga ja samo na cicu stavljala cijelo vrijeme dok je htio papat, i desetak dana je samo preko šeširića jeo. I onda je jedan dan šeširić ispo usred dojenja i on je sam zahvatio cicu i nastavio papat. Tako da smo ih tad izbacili. I sestra u bolnici mi je rekla da pazim s kupusom da ga ne držim duže od 2 sata jer može zaustavit proizvodnju mlijeka. I da ga obavezno stavljam nakon dojenja ili izdajanja dok su ispražnjene cice, nisam skužila zašto, nešto je kvrge spominjala. I samo ti je bitno izmasirat ih da ih razbiješ da ne dobiješ mastitis, najbolje tijekom ili nakon vrućeg tuširanja. Ubiti i oni to dok cicaju isto izvlače, meni je patronažna rekla što više stavljat na cicu dok imam kvrge.

• MissGraz
    03. Travanj 2021. 11:30

Uh... nakon jucerasnje borbe zaspala je oko 23h i budila se za jest tek u 4. Ja nisam sigurna jesam li ja zaspala prije nje cak. 😨 Napokon kakila... da mi je netko rekao da ce mi biti njeno govance draze nego da mi neko da 1000e ne bi vjerovala. Jutros normalno dite. Jela i evo je spava. Odoh se i ja onesvijestit s njom. Nadam se da je jucer bio skok i da je to-to do iduceg skoka. 😅

03. Travanj 2021. 13:09

Okretanje nama je patronažna rekla, a i meni u Petrovoj, na bok ga stavljat, više zbog bljuckanja, da zato, tako da ga mi stavimo na bok, ali ako mu paše on se sam na leđa okrene pa ga tako i ostavimo, na trbuh ga nisam stavljala do sad osim mozda na sebi onako malo da vidim kako reagira 😊
    .
    Loš dan, mi ga još nekako nismo imali da je bilo nešto dramaticno, možda po noći kad se borimo da ga stavimo spavat u kinderbet a on se ne želi odljepit od mene i onda se odmah probudi i plač, pa na kraju posustanem i ostavim ga spavat pored sebe.
    .
    Mi jos muku mucimo sa pupcicem, drži se još uvijek, nikako otpasti, makar mi se cini da bi mogao uskoro, mislim si da su mi u Petrovoj odmah rekli da ga prašimo sa praškom, možda bi već otpao, jer nama ga je tek patronažna naprašila 4 dan po izlasku iz bolnice😏
    .
    Steznik nisam ni razmisljala o njemu, nekako si mislim da je bolje da se sve prirodno vrati na svoje mjesto, bilo mi je užasno čudno prvih dana kad bi osjetila tipa da moram na wc ili nešto u utrobi, nakon trudnoce, bas su bili cudni bolovi, nedefinirani 🤷🏼‍♀️ 
    Neznam kako Vama mamama koje ste rodile prirodno, ali mene još uvijek užasno boli trtica odnosno malo poviše od guze dok sjedim, baš nezgodno još uvijek 🙄

• avama
    03. Travanj 2021. 13:27

I moj bebac danas nike spavaood pola 10 do sad. Ja sam jucer jela przene lignje i majonezu i cijelu noc se grcio i kakao non stop. Sad je malo bolje. Vec sam mislila ico kupiti espumisan, ali ne znam da li smiju tako mali ranije rodjeni.

• avama
    03. Travanj 2021. 13:39

Ja sam umjesto hippa (isto sa Sv. Duha) kupila milumil i super je prihvatio. Sad pokusavamo vez dohrane, ali cin im ise da slabije napreduje. Da li vi mame pijete kakve vitamine?

Rita88
    03. Travanj 2021. 14:40

Kad vidim da se sve borimo s istim stvarima lakse mi je, mi isto imamo epizoda nespavanja,pa stalno cikanje ili grcenje vjerojatno ja pojedem nesto krivo a pokusavam pazit! Moja super cica al po noci ko da joj nije dovoljno spustim je u kindic ona vec gura rukice u usta trazi cicui tak se izmucimo po noci jer ona vise spava na cici nego sto aktivno jede i onda joj dam ad nekih 30 ml nakon dojenja i onda ona zaspi. Po danu samo cicamo al po noci dam kombinaciju s ad da se najede a uz cicu zaspi i onda lijepo spava po 3 sata! 
    Pelene koristim pampers zasad su mi ok, zadovoljna sam
    Biogaju sam uvela , za druge kapi iskreno ni ne znam, vidjet cemo kak ce reagirati , 3 dana dajem!
    Netko je govorio za onaj prvi cug kod cicanja isuse ja vidim sve zvijezde na nebu i onda je ostatak dojenja ok, ne znam kak kod vas al mene je znala i maternica dolje bolit kod cicanja, kak je to sve povezano, mi zene smo cudo 💃

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• ružica
    03. Travanj 2021. 14:45

Rita88,
    I meni je lakše kad vidim da je i drugima isto..
    Iskreno, još uvijek sam zbunjena oko majcinstva, danas sam bila u frizera, pojela sam se što nisam doma...
    Jeli i vama tako cure kad izadete negdje?
    Kakvi su vam bebači danas, moj evo stalno manje više plaće jutros od 7.30....

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

bebolinka
    03. Travanj 2021. 15:18

Hahahha vrh mi je citati a sve isto i kod mene 🤩🤣
    Ja sam se pomirila da je to bebica i to svi prolaze i nije mi teško imati je na sebi po cijele Dane, jedino mi bude muka kad prečesto želi jest jer me bradavice počnu ubijat 🤣 a ona mi dosta bljucka to me nervira, najede se, dignem je podrigne i kasnije kad spava izbljuca masu 😫🤷🏽‍♀️ Ne kužim zašto
    Nekad čak onako ukiseljeno, mrvice bljucka 😏 

Rita88
    03. Travanj 2021. 15:28

bebolinka

Hahahha vrh mi je citati a sve isto i kod mene 🤩🤣
    Ja sam se pomirila da je to bebica i to svi prolaze i nije mi teško imati je na sebi po cijele Dane, jedino mi bude muka kad prečesto želi jest jer me bradavice počnu ubijat 🤣 a ona mi dosta bljucka to me nervira, najede se, dignem je podrigne i kasnije kad spava izbljuca masu 😫🤷🏽‍♀️ Ne kužim zašto
    Nekad čak onako ukiseljeno, mrvice bljucka 😏

Joj da i moja tako bljuca, prezdere se, isto zna bit ful gusto ko da joj je moje mlijeko ukiseljeno  🤣 sad doziram, malo sam je prokuzila , ne drzim je na cicama duze od pola sata ,40 min, nekad mjenjam strane nekad ne kod jednog podoja , sestra mi je isto rekla da nema sta dulje radit na cici od pola sata, 40 min sve preko toga joj sluzi cica kao duda , mora aktivno dojit, pa joj gledam usi non stop jel joj rade kak treba kod gutanja 🤣 nedam joj vise od 30 ml ad i lijepo podrigne nakon toga a ne zbljuca se!  Kad sam joj znala davat tipa 60 ml i drzat je na cici po sat vremena, njoj jadnoj prodje kroz nos i usta uzas, bas sam joj znala opteretit zeludac! 
    Kakva je kakica? Kod moje je boja senfa onak mrvicasta, nadam se da je to ok!

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Rita88
    03. Travanj 2021. 15:32

ružica

Rita88,
    I meni je lakše kad vidim da je i drugima isto..
    Iskreno, još uvijek sam zbunjena oko majcinstva, danas sam bila u frizera, pojela sam se što nisam doma…
    Jeli i vama tako cure kad izadete negdje?
    Kakvi su vam bebači danas, moj evo stalno manje više plaće jutros od 7.30….

Moja je spavala sinoc od 3 h do negdje 5:45 h zatim je nahranila i zaspala je oko 6 i 10 do negdje 9:30 h ,nahranila,presvukla, onda je zaspala oko 10 i sve do 13 h. Probudila se, presvukla, uvaljala joj malo dudu (povukla je bibs jeeej) i malo je svekrva drzala ,bila je budna do nekih 13 i 45 h i onda je pocela izbacivat dudu i trazila cicu kod svekrve i gurala prste u usta , dala joj cice, i ona je zaspala oko 14:10 h evo sad jos spava! Tako da je ok, nije kenjkava,al veceras ce bit opet shou sa zelucekom , vidjet cemo! Kakva ti je temp u sobi? Da mu nije prevruce ako grijete oni se odmah unervoze!

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.