Mame/bebe proljetnice 2021. 🌸

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissGraz
    13. Lipanj 2021. 22:41

Problem koji ponovo imamo je sto preko dana ne moze vise zaspati bez da ju ja ljuljuskam i uspavljujem… to se predpostavljam desilo jer sad kad sam kod svojih cesto je neka buka (ili netko prica ili netko klapa idt) i onda sam bila prisiljena uspavljivati je na sebi i sad nam je to opet postala svakodnevnica iako smo to i bijeli sum bili uspjesno izbacili kad smo bile kod nas doma. Ona ima 7kg skoro, ruke mi otpadaju. Moram smislit nacin kako da to opet vratimo na staro. Sad obicno pocne vristat kad ju spustim budnu da sama zaspi, onda jednostavno popustim. Prije to nije radila. Izludjuje me to. Pola dana ovako provodim uspavljujuc je i da ne govorim o onome “spustim je - probudi se” - po 10 puta tako. 😵
    Mi smo, eto, jos uvijek kod mojih. Sad smo se vec navikle, a meni je ovdje puno lakse, a i barem imam neko drustvo. Tata dolazi vikendom vidit svoju curu i nadoknadimo izgubljeno vrijeme preko tjedna. On i tako svaki dan radi do 17h, da smo kod nas doma stalno bi bile same. Ovako funkcionira dobro. Ja imam pomoc, a vrijeme koje nas troje provodimo skupa postaje kvalitetnije. Inace bi ja samo cekala kad ce vikend da se odmorim i nju predam tati, obicno bi se svodilo na to da ja radim sve drugo sto preko tjedna ne stignem i onda bi nam vikend prosao dok si rekao keks, a da se nismo ni vidjeli kako treba. 
    .
    Eto malo sam se ispovidila - rekli bi mi dalmatinci. 
    Vidim da je na sva pitanja koja su postavljena vec netko odgovorio ili komentirao, pa nemam sto dodati. 
    .
    Zelim vam svima mirnu noc… 🙏🏼♥️

Lunica
    14. Lipanj 2021. 00:24

Pozdrav mamasite💞💞
    ja vise ovaj forum ne mogu pratiti ko u trudnoci definitivno...i hormoni vise nisu isti tak da osim vremena nedostaje i volje...ako me razumijete...ali lijepo je procitati da bebe napreduju i da se vi ppgotovo prvorotke dobro snalazite..evo kod nas je veselo utoliko sto imamo bebu od 16mjeseci i maleckog da je to dobitna kombinacija za psihijatriju😅😅jos kad ti muz kvoca nad glavom i prigovara stalno e to treba izdrzati!! a da ne spominjem trri skolarca koja treba popratiti sa skolom...ja sam def zavrsila eru rađanja...pocela sam s27 i sad imam ,39 i dosta ...😅😅😅
    mogla bih pricati o malenome koliko i kako jede i da ppvremeno izdajam.i kako ga uspavljujem ali sto cu stim zamarati..hendlamo nekako uz pomoc pomocnive i tako prodje dan...evo sad malo mira ali id.leci odmoriti..kasno je...
    e da ima li koja probleme s hemaroidima?? mrne gnjave jos..

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• ružica
    14. Lipanj 2021. 06:19

Dobro jutro drage mame i bebe❤️,

Nakon dana jučer gdje nije spavao cijeli dan ni sat vremena, bio je premoran pa je noc prespavao.
    MissGraz, bas mi je drago da je malena super, ja se molim i nadam tome da bude veseo dječak🙏.
    Lunice, svaka ti čast, ne bi to svatko mogao...
    Evo ja od poroda stalno imam hemoroid koji se stalno vraća a nikad prije ih nisam imala. Stalno je tu i stvarno ne znam što da napravim.
    EmEn9, nama je pregled krajem mjeseca, a vagu kući nemam... pretpostavljam da će biti blizu 8.
    Jesi li ti cjepila svog malenog? Ako da kako je to prošlo? Mi još ništa i baš mi čudno to...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

pupetta
    14. Lipanj 2021. 07:22

Jutro, mamice! 
    Umetak za novorodence - mislim da svako jaje ima svoju politiku jer nisu sva ista i za istu duzinu/kilazu djeteta. Provjerite u uputama. Ja imam Cybex Aton M i-size i nama se umetak skida kad dijete naraste preko 60 cm tako da smo ga nedavno makli. To nam je cak bilo i nacrtano na jaju pa provjerite, mozda i vama nesto pise bas na jaju
    Hemeroidi - dojilje slobodno mogu Hemopropin, ostali Faktu mast. Nakon velike nuzde obavezno vlazni toaletni papir (ne vlazne maramice), nikako obicni toaletni papir. I sto cesce prati guzu u vodi i eventualno nekom blagom gelu za tusiranje

Baby P 03/21 💙

• NeverEver
    14. Lipanj 2021. 08:49

MissGraz bas mi je drago citati za tvoju malu 😍😍😍😍 Moj je meni tako divan zadnjih par dana🤩, stvarno kao da se probudio nakon 3, 4 dana drame i nosenja i sad je nekak odrastao. Jedino sto se smije kratko uz ton, ali cesto se smije od uha do uha i fakat je prekrasan. Nije sta je moj al je prekrasan 😂😂 Isto me drzi za majcu dok papa ili sto mi je jos zanimljivije, stavi rucicu na cicu i onda kao da tapka po njoj i zatvori oci, bas ono, uziva 😂 Svira klavir na cici i neda ju nikome. 
    Evo probudio se u 7, prematali, papali, igrali se, bez igre i gugutanja kod nas vise ne prolaze budjenja i zaspao je. Nekad je to 3 sata u komadu, nekad je 1. Ovisi.. 
    Tak da slicno kao kod tebe al kod tebe bi se moglo zadrzat jer ste dosli u tu fazu zlatne bebe 😍 Kazu zapravo sa 4 mjeseca da to krece tak da ste malo uranili.
    .
    Nosenje - i kod mene bude uskoro problem. Imam 60kg, 165, nisam bodybuilder, mali ima oko 6kg i 2mj. Sta cu dok bude imao 10kg.. imate kakva iskustva, prijedloge? Vec dizanje za dojenje mi je tesko, ako se zahlikne brzo ga dic i to.. nije samo nosenje prije spavanja. Jos sam ga naviknula na neki pokret gore dolje kao da ja vjezbam noge i guzu 😂 sad me samo koljena bole jer je pretezak. 

• MissGraz
    14. Lipanj 2021. 11:22

Ruzice, uskoro ce sve te tegobe nestati i napokon cete moci uzivati jedno u drugome. Vjerujem da si umorna, ali nista ne traje vjecno, pa ce i sve te “muke” proci. Koliko ima sad mjeseci maleni? Jesu jos grcevi kod vas? 
    Ja jos uvijek osjecam tjeskobu ako trebam negdje ici s njom, iako se dosta “popravila” s plakanjem. Sada kad kuzi svijet oko sebe lakse ju je animirati, pa se samim time i brze umiri ako place. 
    I netko je ovdje spomenuo insta profile takingcarebabies i grlivolispavaj, mislim pupetta. Hvala na preporuci! 💜Pratim ih i mogu reci da su mi njihovi savjeti stvarno pomogli. Takingcarebabies je odlican profil i cak sam se mislila da kupim njihovu knjigu/tecaj, a ako kupim javim vam, pa tko bude zainteresiran pokusat cu snimiti ili screenshootati da vam mogu podijeliti. 
    NevaEva ti imas visine i kila kao ja… blago nama sa krupnim bebama. 😅 i isto tako sam ju naviknula na nesto kao cucnjeve, njoj je to presmijesno, a ja se tjesim da vjezbam istovremeno. Ledja i ruke ubijaju. Ali zato imam zavidne misice na rukama. 😅
    Jagodice je li bolje danas? 🌸

• MissGraz
    14. Lipanj 2021. 11:25

Ispravak - takingcarababies, a ne “care”. Zena koja vodi profil se zove Cara koliko sam skuzila, pa se profil tako zove. 

pupetta
    14. Lipanj 2021. 12:47

NevaEva & MissGraz - kupite si pilates loptu i olaksajte si zivot  taj pokret koji radite je onaj kojj bi radile i da hopsate na lopti, a proces je puno brzi i laksi za leda. Ja sam se preporodila otkad ju koristimo
    MissGraz da, ja sam pisala o tim profilima, i meni su jako koristili, bas mi je drago da su i tebi  I kupila sam njen program, ako hoces mogu ti proslijediti na mail, samo mi napisi koji je ili eventualno otvori novi ako ne zelis javno privatne podatke 

Baby P 03/21 💙

• MissGraz
    14. Lipanj 2021. 12:58

Pupetta, ja ponekad imitiram pilates loptu hopsajuc na madracu od kreveta. 😂  cak mislim da negdje imam tu pilates loptu, samo je trebam pronac i napuhat. Time cu se zabavit ovih dana. 
    Nemoj zezat da si kupila? Odlicno, bas ti hvala, mozes mi proslijediti na mail zoksica32@gmail.com. Hvala ti jos jednom puno. 💜 

pupetta
    14. Lipanj 2021. 13:15

MissGraz

Pupetta, ja ponekad imitiram pilates loptu hopsajuc na madracu od kreveta. 😂 cak mislim da negdje imam tu pilates loptu, samo je trebam pronac i napuhat. Time cu se zabavit ovih dana.
    Nemoj zezat da si kupila? Odlicno, bas ti hvala, mozes mi proslijediti na mail zoksica32@gmail.com. Hvala ti jos jednom puno. 💜

Ma pilates lopta je spas, vjeruj mi . Poslano 

Baby P 03/21 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.