Muževa sestrična prokuha vodu, dio ohladi, a dio drži u termosici vruć. I onda sam pomiješa na temperaturu koja joj treba, provjeri s toplomjerom i doda ad. Kod nas je to radila i bila gotova s pripremom za manje od minutu. I onda neko kaže kak je dojenje jednostavnije 🙃
.
Thera svatko ima neki razlog zašto ne doji pa makar on bio da ti se jednostavno ne da. I bez obzira što nemaš dijagnoza ne moraš se osjećati krivom ako ne ide, pogotovo nakon što si dala sve od sebe. Mislim da je puno važnije da su i mama i beba zadovoljne. I da ako ne dojiš daješ ad koji je primjeren bebi, a ne kao neki slučajevi za koje sam čula da daju kravlje mlijeko. I to i nakon što im se kaže kako bebe mlađe od godinu dana to ne bi smjele jesti. Ako ti je jako važno da jede tvoje mlijeko, uvijek možeš pokušati s izdajanjem. Ali bez obzira na to hoćeš li uspjeti u dojenju ili izdajanju ili potpuno prijeći na ad, nisi zbog toga nemajka. Samo pogledaj bebicu kada se najede i ima onaj opijeni smajl na licu ili mirno spava, njoj je potpuno nebitno što je dobila, bitna joj je tvoja ljubav i blizina, a to joj možeš dati neovisno o tome što i kako papa.
Ivančice, ako ona miješa ad sa ohlađenom/toplom vodom, ta temperatura vode nije dovoljna da se ubiju bakterije u adaptiranom i to može biti opasno za bebu! Mnoge mame vjeruju da se voda prokuhava da bi se voda sterilizovala. Ustvari, voda se prokuhava da bi se i voda i ad prah sterilizovali.
Mame.danas nam jrndan prosao ok, bili vani i lijepo je spavao. I setali smo, onda je dosla vecer i beveras opet plac i grcevi. A par dana nista. I vec jedno 5,6 dana mu dajem waya probiotik i izgleda da.je istina da probiotik ne pomaze kod gŕceva.
Moje sise su grozno, bole za poludit. I jos mi se napravila kvrga, ali ajde nekako smo to rijesili
I sad bole za polidit. Danas sam se naplakala i vec.sam.mislila da bi mu dala adaptirano,,luda s bila. Evo ga sad spava, ali se nesto stalno budi.
I kako ja imama trombofiliju ma nozi mi se pojavilo plavo i cak sam zvala.dr da.vidim sta da radim, pa kaze da ne bi trebalo biti nisza..bojim se tromboze. Pikala.sam se sa fragminom do 6 tj iza poroda..uzas!!!
Avama žao mi je što je danas bilo tako. Ja sam jednom probala malenoj dati Hipp sa probioticima, i ona je toliko plakala kasnije, čak i refluks se činio gorim. Rekla sam nikad više. Možda sve to zavisi od bebe do bebe.
.
Jesu li sise bolne radi količine mlijeka? Ako imaš previše mlijeka, možda da se izdojiš? Možeš i rukom Ako nemaš izdajalicu.
.
Za nogu... ako je doktorica rekla "trebalo bi biti u redu", ili " ne bi trebalo ništa biti" , to nije dovoljno dobro. Trebala bi biti sigurna da će sve biti u redu. Ja bih im dosađivala sve dok to ne provjere kako treba.
Zadnja proljetnica namje rodila,ona tema nam je sluzbeno gotova🙈
🌺Principessa🌺
05:08 03. LIPANJ 2021.
💖BEBE PROLJETNICE 2021💖
Lady_E- 05.02- Una💖
Ivancica90- 12.02-Leo💖
Korra- 17.02- Theo💖
TheTina- 19.02-Cura💖
Ines- 20.02- Nea💖
Emmie- 16.02-Ayaat💖
Ninnach- 24.02 - Sara💖
MissGraz- 24.02Cura💖
Elly94- 03.03- Lucas💖
Fancy- 04.03 Cura💖
Gita_kc-05.03- Mak💖
MareiKate- 06.03-Josip💖
Bebolinka- 07.03 Cura💖
Bubica1- 08.03- Sara💖
EmEn9- 10.03- Lukas💖
Ružica- 11.03 Dečko💖
Pupetta- 14.03 Dečko💖
Blossom- 15.03 Lorena💖
Ridja- 16.03 Jan💖
Avama- 23.03 Leon💖
Girl1234- 25.03 Teo💖
Rita88- 25.03 Ena💖
Nadi_- 29.03 Dečko💖
Bebanomoje- 30.03 Lejla💖
Zara01- 30.03 Ria💖
Dora2021- 03.04 Dora💖
Elledanse- 05.04 Ela💖
Jagodica123- 06.04 Fran💖
Kontesa1- 06.04 Dvije cure💖
NevaEva- 11.04 Valerian💖
Babyboy- 18.04 Dečko💖
Thera- 18.04 Saša💖
Mar93- 23.04 Maro💖
Ruska1986- 24.04 Katarina💖
Nikac- 24.04 Darla💖
Palonkica-27.04 Marin💖
Mateja91- 30.04 Ana💖
Julesica- l30.04 Adrian💖
Erika33- 01.05 Šimun💖
Lea23- 02.05 Nicole💖
J3ll3na- 02.05 Oliver💖
Petra982- 05.05 Adrian💖
Lunica-06.05 Mihael 💖
Lussi- 07.05 Aurora💖
Iva111- 10.05 Zoe💖
AnaAn-12.05 Matej💖
Lonmi- 16.05 Cura💖
Mom_of_4-17.05 Pia Josipa💖
Danica85- 19.05 Ema💖
Valkris-20.05 Lea💖
Kety992- 23.05 Mateo💖
Tea2807- 01.06 Bruno💖
Kreativka- 01.06 Rita💖
Ertzui-02.06 Lena💖
Avama žao mi je što je danas bilo tako. Ja sam jednom probala malenoj dati Hipp sa probioticima, i ona je toliko plakala kasnije, čak i refluks se činio gorim. Rekla sam nikad više. Možda sve to zavisi od bebe do bebe.
.
Jesu li sise bolne radi količine mlijeka? Ako imaš previše mlijeka, možda da se izdojiš? Možeš i rukom Ako nemaš izdajalicu.
.
Za nogu… ako je doktorica rekla "trebalo bi biti u redu", ili " ne bi trebalo ništa biti" , to nije dovoljno dobro. Trebala bi biti sigurna da će sve biti u redu. Ja bih im dosađivala sve dok to ne provjere kako treba.
Pa posto se on ne budi nocu onda mi pred jutro budu pune mlijeka. Popapa on to sve,samo eto bole me dok budu malo napunjene. I ne znam kako mi se.lijeva zacepila kad stalno papa. Mada sad papa rijedje nego prije.
A nadam se da ce mi noga biti dobro.
Bebac je do sad spavao, pa tek sad papa.
Od prijateljice beba ima skoro 4 mj, prije 2 tjedna je prestala plakati zbog grceva i sad pocela zbog zubica. Tako da ide jedno za drugim.
Ivančice, ako ona miješa ad sa ohlađenom/toplom vodom, ta temperatura vode nije dovoljna da se ubiju bakterije u adaptiranom i to može biti opasno za bebu! Mnoge mame vjeruju da se voda prokuhava da bi se voda sterilizovala. Ustvari, voda se prokuhava da bi se i voda i ad prah sterilizovali.
Ona miješa vruću i hladnu vodu, obje prokuhane, kako bi dobila temperaturu koja piše na uputama ad-a, čini mi se da 40 stupnjeva. I onda u to ubacuje ad. Jedina razlika u odnosu na upute je da ona ubaci već prije ohlađenu vodu kako bi dobila tu temperaturu, a u uputama piše da se čeka dok se ohladi do te temperature pa ubaci prah. E sad, ako oni na upute stavljaju temperaturu kod koje je moguće da beba pokupi neku bakteriju iz tog praha, onda ne znam kako to smiju 😡
Avama,
Što kaže prijateljica jesu li zubici barem malo lakši?
Koliko dugo plače?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Ahh Ivančice, ja sam krivo shvatila. Ja sam mislila da ona napravi toplu vodu koja je po temperaturi spremna za hranjenje bebe. Sorry 😘
Sortiraj odgovore
Najstariji